Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Potrosnja ulja

Započeo invisible4u4ever, 19.03.2009. - 02:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ravojski

Zvacu servis pa javljam. :ok:

Malivuk612

a mozda da je potrosio malo ulja jer 3000 km po auto-putu, mozda i pri vecim brzinama sigurno utice na to?

inace, te kockice i nisu nesto pouzdane, prati sipku...

ravojski

Interesantno, da sipka na prednjoj strani pokazuje da nedostaje jedna kockica i sa zadnje strane da je sve ok.

bingo

brate, moj auto trosi na 10.000 oko 800 gr  tako da to nije nista auto normalno pocinje da trosi posle 5.000 zato sto ulje pocinje da gubi na viskozitetu
za informaciju kupio sam nov i sad je oko 43.000km
motor 1.5 dci.

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

Malivuk612

bingo

ravojski

Citat: bingo poslato 28.07.2010. - 23:25
brate, moj auto trosi na 10.000 oko 800 gr  tako da to nije nista auto normalno pocinje da trosi posle 5.000 zato sto ulje pocinje da gubi na viskozitetu
za informaciju kupio sam nov i sad je oko 43.000km
motor 1.5 dci.
Da, li je potrosnja ulja negde navedena u fabrickim karakteristikama motora ili je to tvoja praksa.

bingo

jeste fabricka tolerancija u garanciji je do 1.5 l na 10.000 km

rotkod

Već sam negde pisao, dok sam koristio ELF kupljen u reno sava, auto mi je na 8000-9000km trošio oko 0.5lit, kako sam počeo kiristiti mobil, to je prestalo. Ne troši ulje... Naravno, sve zavisi i od načina vožnje, ako se auto "satire", normalno je da troši ulje.

dule-car

Ja sam sipao mobil i potrosio mi 2 crte na displeju na 8000 km ,puko mi merac u motoru pa nemam pojma koliko je to.Sad cu jos malo da menjam pa cu videti,valjda nije monogo ,nemam pojma?

rotkod

Pa ne znam koliko iznosi to tvoje dve crte, ali od min. do max je okruglo jedna litra...

dule-car

Onda je to negde 3 dl ulja valjda to nije lose!

Oliver

Imam problem, Clio II 1,5 dci, 83KS potroši 1l sintetičkog ulja na 5.000km pređenih. Auto je 2006g. prešao 61.400km (kilometraža je original) Kada je uvežen iz Italije, prešao je 32.000 i bio godinu dana star. Auto lepo ide, odlično vuče i sa uključenom klimom, mirno radi, nisam primetio da dimi na auspuhu, zimi odlično pali na -15. Gledali smo u servisu ne vidi se da curi na karteru,niti bilo gde drugo, motor je suv. U servisu kažu da je za taj motor normalno da potroši 1do 1,5l ulja na 10.000km što je servisni interval, a ja moram na 5.000km da dolijem 1l ulja, što je oko RSD 900.
Auto održavam u Reno Sava u BGD.
Da li je neko imao sličan problem?
Na koji način da ga rešim?
Molim stručan odgovor ako neko zna.
Hvala unapred.
Zaboravio sam da napomenem da i pored toga što troši ulje, auto ima smešno malu potrošnju, da u gradskoj vožnji u BG sa non-stop uključenom klimom uz oštriju vožnju i gužvu (renoviranje Gazele) ne može da pređe 6l na 100km. Euro diesel sipam na MOL pumpama, kažu da je najkvalitetniji...

SlObOdNi

Verovatno Elf Excelium 5w40, to sipaju u R.Sava :nezna:
Ja se ne bih brinuo preterano oko toga :nezna:
nije to strasno, mada je meni za 12000km potrosio jednu crticu na bordu :nezna:

Pitanje je i kako sipaju ulje, meni majstor objasnjavao da zavisi i od nacina sipanja i od toga da li je mozda bilo malo manje-malo vise ulja u ambalazi :nezna:
Kaze da mu se desavalo da sipa bocu od 5l i ulje bude preko max na sipkici :nezna:

dragan

ok je to za ambalazu, a to za nacin sipanja prvi put cujem, ne kazem da je nemoguce ali bih voleo da znam objasnjenje ( verujem nisam jedini ). inace ta potrosnja jeste malo veca, mozda da predjes za probu na neko 10w40? mada koliko ja znam excellium i nije bas za dizele, ima i pogodnijih ulja za dci motore...