Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Potrosnja ulja

Započeo invisible4u4ever, 19.03.2009. - 02:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Adam zavisi kako za koji motor. Mislim da ima negde na forumu. Pretrazi malo :rotfl:

Blazar

Pa ako imas uputstvo onda ti tamo pise recimo kod mene u laguni staje 5.1L sa filterom ulja.  A posto je tvoj megane 1.6 onda vjerovatno staje 4.85L sa filterom ulja.

Stragi21

Tu je negde oko 4.5L za 1.6 sad ne znam kako to mislis sa filterom :nezna: jel sto stane u njega?

Ja presao skoro 30Kkm izmedju servisa i nivo ulja uvek na istoj tacki,sve to izgleda zavisi kako izadje iz fabrike

Adam

Jel može računar da laže u potrošnji ulja?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

fLiP

Moze da te laze ako ga stavis na blagoj nizbrdici ili uzbrdici. Najbolje je da ga ostavljas na nekom ravnom mestu kada to proveravas.

Blazar

Moze da slaze ali to je iglavnom za jednu kockicu, cim ga stavis na ravno on pokaze tacno.

Adam

Citat: fLiP poslato 26.11.2009. - 11:04
Moze da te laze ako ga stavis na blagoj nizbrdici ili uzbrdici. Najbolje je da ga ostavljas na nekom ravnom mestu kada to proveravas.

E vidiš moguće je :doh:...kad sam proveravao to, prednji točkovi su mi bili na ivičnjaku...a stojao je tu duže vreme... Inače zabrinulo me je to, što mi fale dve crte, a prešao svega 5000 km od kada je sipano...a kad ja merim onda je skoro pri vrhu... hvala vam... :pet:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Blazar

@adam Pa ako ti fale 2 crte na 5000 km apsolutno ne treba da razmisljas o potrosnji ulja, jos vozis benzinca a oni znaju da cugnu ulje malo vise pogotovu ako ga stisnes ponekad (takvi su motori). Koje ulje sipas?

Adam

Citat: Blasar poslato 26.11.2009. - 18:21
@adam Pa ako ti fale 2 crte na 5000 km apsolutno ne treba da razmisljas o potrosnji ulja, jos vozis benzinca a oni znaju da cugnu ulje malo vise pogotovu ako ga stisnes ponekad (takvi su motori). Koje ulje sipas?

Mislis da ne treba da brinem?  :nezna: Pa proslo je 5000 km od sipanja, a cepao sam ga 2 puta baš pošteno na auto putu od Rume, pa do granice...i to oko 180-190 km/h... Ne znam koje je ulje, ništa ja tu ne diram... :nezna: Sve to serviser obavi... :zubo:

Blazar

100% nemoj da brines samo  :driver: i ne sjekiraj, tebi potrosi oko 1L ili cak i manje na 10.000km a to je za 1.6 16v benzinca nista.

oktopod

Samo obrati pažnju da je posle jedne litre potrošenog ulja nivo na minimumu!

Byk

Koje ulje se koristi za menjac benzinca 2.0iDE? Ako je  :OT: izvinjavam se.

Blazar

@vgorenc pa pogledaj u onom uputstvu, tu ti pise za 5-to stepeni i 6-to stepeni menjac.

Adam

Citat: oktopod poslato 27.11.2009. - 02:01
Samo obrati pažnju da je posle jedne litre potrošenog ulja nivo na minimumu!

Kako na minimumu?  :nezna:

mire

^^ Tako što je razlika između max i min nivoa tačno 1 litar. Ako nije bilo napunjeno do maximuma, onda posle 1 potrošenog litra može da bude i ispod minimuma.