Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Potrosnja ulja

Započeo invisible4u4ever, 19.03.2009. - 02:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Blazar

Ja mislim da je razlika izmjedju min i max na mjeracu izmjedju 1.5L i 2L, bar je tako za lagunu.

oktopod

Moguće, ja sam rekao otprilike a mislim da je 1L za skoro svaki auto... :wink:

mire

Citat: Blasar poslato 28.11.2009. - 00:16
Ja mislim da je razlika izmjedju min i max na mjeracu izmjedju 1.5L i 2L, bar je tako za lagunu.

U pravu si, a mislim da je isto i za clio. Na većini automobila je razlika 1l.

oktopod

Hm, bio sam u krivu  :shit:
Čoveče, na kamionu dajc je razlika 1 litar a ima 4500, 5000 ili 5500 kubika zavisno od modela :write: i paketa opreme  :rotfl:

rotkod

Razlika je 1lit (od-do), ja merim ulje uvek na istom mestu, na potpuno ravnom i uvek ujutro, kad se sve slegne... :smile:

bajonebg

Citat: Click poslato 19.03.2009. - 21:40
Ne znam koliko je motor presao, ali ja bih ga predihtovao (semerinzi, dihtunzi..).. Prethodno obavezno izmerio kompresiju, gumice ventila najverovatnije.. pre svega jedan normalan majstor...

treba da predihtujem motor, nije mi obavezno posto dobro vuce i ne trosi ulje ali bih voleo cisto zbog sebe da sve to uradim da bude kako treba, majstor kaze da nije obavezno da se menjaju dihtunzi nego da to moze da se odradi i silikonom, e sad mene zanima kakva su vasa iskustva sa tim koliko kosta takva intervencija i da li to sa silikonom ima neke svrhe.pozzz....

bingo

ti moras da sipas mineralno ulje tj.15/40 a ne polusynt.10/40 kao sto si naveo.
za leto moze slobodno 20/50 kao malo gusce ali trbalo bi pre zime to ispustiti i sipati obicno 15/40 a za marku ulja to sam izaberi

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

VolodjaNS

Da li si mozda primetio da ti se motor pregreva (da ti nije mozda prokuvao nekad)?
Ako ti temp varira, odmah mozes da spremas pare za karike.

nevals

Ja sa 19-ku 1.4 motor sa lancom kupio sa predjenih 294000 km trosila je 1l ulja na 1400 km. vozio sam tako oko 14000 km a onda sam rastavio motor, hilzne (stubline) su bile kao nove pa sam promijenio karike (koje su bile potrosene), letece lezajeve, gumice ventila, dihtung glave, malo diht mase za karter i eto ga kao nov. Sve sam radio sam pa me to ulaganje doslo karike-34eura, lezajevi-14eura, diht-16eura diht masa 5eur i gumice ventila-33eura. ove cijene u mostaru bih. sve sem gumica je kupljeno u "obicnim" auto dijelovima a gumice sam morao naruciti u servisu orginal je ih nigdje nisam mogao naci. sipam modricino ulje optima HC power W 10-40 izmjena na 7000 km potrosnja ulja sada nakon oko 120000 km predjenih od ove radova 0,30l na 7000 km.

tatamata

Ja već tri godine koristim Modriča LongLife 20-50 i ulje je extra! Koristim ga iz istih razloga kao i ti! Meni twingo troši i više ulja nego tvoj! Redovno proveravaj i dolivaj ulje i nećeš imati problema! Ja ga tako vozim već 3 god :ne:

Pozdrav!

ravojski

Pre pola godine kupio sam reno megana karavan 1.9, 2006, godiste i uradio veliki servis u ovlastenom servisu u Sapcu. Sa istim sam prosao 4 000 km voznje po lokalu i nije mi potrosio kap ulja. Odlaskom na more i voznje po auto putu oko 3 000 km u oba pravca primetio sam da mi je potrosio jednu kockicu na displeju pokazivaca stanja ulja u motoru. Kontrolom sipke koja se nlazi u motoru sam ustanovio da je pokazivac ispravan. Da li je to normalno ili je vreme za paniku. :help:

Laguna22D

Koje je ulje sipano? Na prvu loptu, pricamo o pola litre na 7000km, to nije ni blizu panike...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

mali_veseljak

Mislim da ne treba da brines. Prati sad neko vrijeme kako se ponasa nivo ulja...cisto da budes siguran.

ravojski

Na racunu ne pise koje je vrsta ulja sipana, tako da neznam.

Laguna22D

To pokusaj da saznas... Ili na sledecoj zameni ulja kupi neki provereni elf ili mobil, sipaj, i prati kako ce se ponasati. Neka ulja jednostavno "ne prijaju" nekim motorima.
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0