Vulkanizeri, limari, lakireri i ostali majstori - preporuke

Započeo Malivuk612, 20.03.2009. - 11:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MiomirM

Ja sam za farbanje krova u Borci u Bratstva Jedinstva dobio ponudu 170e
:)

Stepit

Pozdrav svima,

Potrebna preporuka za majstora u Beogradu koji moze da odradi ovo:

Stepit

alexsasa

E jbg
Da li zbog ugla na slici, branik deluje kao da je vec bio farban?

Sent from my iPhone using Tapatalk

zokce

Mene pre par godina dok sam plaćao parking tresnuo uglom zadnjeg branika Škode Fabije u moj zadnji branik. Kod njega udubljenje kao ovo na slici, kod mene samo malo farba ogrebana.

Slavce20

Jel ima neko preporuku za limara u Nisu da je korektan sa cenom rada,markus pro je katastrofa

horvat

Kad vulkanizer pretegne  :mad:

1.5m dugacka poluga + moja tezina i jedva sam odvrnuo. Interesantno, od 5 sarafa, 2 sam odvrnuo lagano nogom, 2 polugom ali relativno lako, a jedan je bas bio uporan. Stvarno mi nisu jasni, kako tako random zavrcu to...

Jakota

Zato sto ih bole cosak

Na kraju kad se nesto desi, od malog kvara moras da zoves nekog da te slepa zbog srafa koji je pretegnut
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

pedjak

Zato što imamo majstore i "majstore". I jedni i drugi su uglavnom veoma sujetni, a o tome da su popili svu pamet, te o cenama, da ne pričamo.

Postoji moment ključ, koji odradi posao taman koliko treba, ali i to treba znati

Tapa

mire

Može biti da je šraf loše uhvatio navoj i da je zato bilo tako teško odvrnuti ga. To obično urade kad šrafe alatom bez da prvi navoj uvrnu prstima.

alexsasa

Citat: horvat poslato 07.01.2025. - 20:39

Kad vulkanizer pretegne  :mad:

1.5m dugacka poluga + moja tezina i jedva sam odvrnuo. Interesantno, od 5 sarafa, 2 sam odvrnuo lagano nogom, 2 polugom ali relativno lako, a jedan je bas bio uporan. Stvarno mi nisu jasni, kako tako random zavrcu to...
Slicna stvar mi se desila, zato sam pazario krstenu dizalicu i moment kljuc.

horvat

Imam i ja, nego su ovo montirali prilikom zamene guma, to ne mogu sam ipak.

nikouro

Napomenite vulkanizeru. Ja to uradio kad smo se upoznali. Od tada nemam problema sa srafovima, mada uvek nosim polugu od 1m u gepeku. Za ne daj Boze

alexsasa

Citat: horvat poslato 08.01.2025. - 10:50
Imam i ja, nego su ovo montirali prilikom zamene guma, to ne mogu sam ipak.
Ja sam kod vulkanizera montirao gume na felne i odradio balansiranje. Tockove sam sam zamenio:) Sledece godine kupujem aku srafilicu, postavim na 100Nm pa do kraja zategnem moment kljucem na 120Nm. U uputstvu mislim da pise 110Nm

webad

Citat: mire poslato 08.01.2025. - 10:02
Može biti da je šraf loše uhvatio navoj i da je zato bilo tako teško odvrnuti ga. To obično urade kad šrafe alatom bez da prvi navoj uvrnu prstima.

Upravo se vratih od vulkanizera zbog krpljenja gume. Gledao sam kako srafi nazad. Stavi sraf u pistolj i prvo rukom par puta okrene taj vrh pistolja sa srafom (valjda bas to, da oseti da uhvati) pa tek onda pistoljem jos malo. Kontam da je to dobar pristup na osnovu svega ispisanog ovde.

Edit: posto je naziv teme "preporuke", u pitanju su "Vianor" (pneumaster.rs) ispod brankovog mosta