Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
C

Kljuc kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo cwele1977, 21.03.2009. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

nenasan

Ako zakljucas sa karticom,onda ces tako morati i da otkljucas ,ali ako pustis da se sam zakljuca onda ces moci i da otklj. sa dodirom kvake.tako je kod mene.

Click

^^^
tako je na Laguni III, dok Koleos i Megane imaju zakljucavanje preko dugmeta na kvaci - Kao Megane II

Stragi21

On ce da otkljuca i ako ne diras kvaku,gurnes ruku izmedju brave i dugmeta :ok: a sad da li je ona zaledjena to druga stvar,bas renault reklama za kit main libres je na zaledjenom meganu http://www.youtube.com/watch?v=FMH1qVIf0sU

Sad mene zeza na suvozacevim vratima,neki put zakljuca na dugme a neki put ne... DA ne skidam onaj plasticni poklopac da vidim sta ima jer ima neko ideju sta tu moze da zeki...

Click

mire

Citat: Stragi21 poslato 29.06.2009. - 20:22
On ce da otkljuca i ako ne diras kvaku,gurnes ruku izmedju brave i dugmeta :ok: a sad da li je ona zaledjena to druga stvar,
Mislim da se nismo razumeli. Pričao sam o dugmetu koje se nalazi na samoj kvaki, sa gornje ili donje strane i treba da se pritisne da bi se auto zaključao.

Blazar

Posto mi se pokvarila brava na vozacevim vratima i utvrdio sam da je u pitanju mehanicki kvar otisai sam kod cika majstora koji je za  :respect: , a problem je bio sto se polomio jedan mali dio plastike u bravi velicine nokta, i auto nije mogao spolja da se otvori. Onda sam mu ja rekao dok bude skidao tapacurug i bravu da pogleda da li imam senzore za handsfree i to isto da provjeri na dijagnostici.
Covjek je sve fino provjerio i rekao mi da mu donesem karticu sa 3 dugmeta. Kad sam dosao po auto covjek je rekao da imam handsfree opciju koja je 'aktivirana' to je provjerio na dijagnostici da ima senzore...  :celb: :celb: :celb: ali kad je uzeo da provjeri katicu rekao je da je auto ne prepoznaje jer je pokvarena (sto sam ja i znao jer sa njom nisam mogao da zakljucam auto, samo sam mogao da otkljucam) tj. ne salje taj signal, je*bem li ga ne razumijem se.  :place:  :place:  :place: Da i na kraju mi je rekao da mu ostavim karticu da je on otvori posto je malo komplikovana za otvaranje pa da vidi o cemu se tu radi, da ne bih kupovao novu.

Bas sam srecan ko malo dijete sto imam ludnica opciju.  :hura:

brrrrmmm

he he ja nisam imao pojma o tim stvarima poshto sam kupio skoro kola, i prvo sam otishao na forum vrele gume i mali vuk mi je pomogao  :ziveli:
ja sam mislio da mi je neshto pokvareno i da nece da mi se zakljuchaju kola kao i auto koji se pali  bez kartice  :tup: mislim se boze shto se
to meni deshava he he.

Kad smo kod kartica meni je danas majstor iz servisa rekao da mi je jedna kartica "krepala" tako da moram kupiti drugu ali cu iscimati ovog lika sho mi je
prodao kola. reche mi majstor da koshta 150eura grhh...

Blazar

Citat: mupe poslato 18.08.2009. - 16:22
Nije baš tako. Ja imam handsfree opciju, ali je isključena, a nisam ni dobio handsfree karticu uz auto. Naravno, mogao bih da je dokupim i onda bi i opcija bila aktivirana kompjuterom.

Istina, tako mi je rekao majstor prije nego sto je pogledao, da je moguce da je iskljucena, pa da on moze preko kompa da zada komandu da ima hands free tj. da ukljuci ali ako nema senzore i jos neka cuda onda dzaba zadavanje komande, nego mi je bilo muka da pisem u proslom postu.

Evo mene opet sa nerijesenim problemom. Majstor je otvarao katricu ali stanje je ostalo nepromijenjeno. Pa me zanima sta tu jos moze da bude problem ako neko zna. Ja mogu jos da kazem:
1. sa karticom moze auto da se pali
2. dugme za otkljucavanje, zakljucavanje i ovo lock+auto cesto se desava da auto ne reaguje na njih
3. na dijagnostici kad se stisne lock+auto promijeni se stavka HANDS FREE iz inactive u active
4. kartica je testirana i pokazuje da je hands free, sto je i majstor vidio kad ju je otvorio i vidio da ima 3 antene.
5. i takodje na dijagnostici pod stavkom CARD NEAR TO VECHILE pise NO
6. i pod stavkom ne mogu da se sjetim tacno kako glasi nesto nalik CARD SIGNAL RECEIVERED pise NO
dok za karticu sa 2 dugmeta pise 400 i nesto MHz za ovu nema nista.

djordjek

Skoro sam kupio lagunu i imam problem sa karticom. Nikako ne mogu da zakljucam i otkljucam auto. dok pali najnormalnije. Dali ima neko ko to moze da popravi ili moram da narucim novu.

mire

Da li se pali dioda (LED) na kartici kad pritiskaš dugme za otključavanje/zaključavanje? Da li imaš drugu karticu, i ako imaš, kako se sa njom ponaša?

djordjek

Do kartice je ne Pali se lampica na njoj to su mi potvrdili u ovlascenom servisu. Baterija je ispravna

mire

Click

^^^
mora auto da bude na kompu, negde oko 30 min traje kodiranje, pri cemu su servisi direktno prikaceni na server u Novom mestu..

fLiP

Ako oni imaju tvoje dve plate, a ti imas nase 4 plate... au backo! :tup:

Inace i mene je pocela da zeza kartica, hoce da otkljuca vrata samo ponekada, kada stisnem par puta dugme. Zamenio sam bateriju i nista ne vredi. :( Ne znam sha da radim?! Tako je odjednom pocela da zeza. Uvek je bilo samo pipnem i zakljuca, pa makar bio i na 10m od kola.

Da je otvaram i da je cistim?! :D :fucka:

renault_bgd72

Od skoro imam problem sa otkljucavanjem, zakljucavanjem auta. Vozim Megane II i koristim karticu za otklj/zaklj. Promenio sam bateriju, tj dve za nekih mesec dana....ovako, problem nastaje kada hocu da otkljucam auto...slucajno sam provalio da prvo moram da ga zakljucam, tj pritisnem na dugme za zakljucavanje, pa onda na otkljucavanje da bi to proradilo. Naravno ni to ne radi glatko, obigravam oko auta kao ludak ne bi li mi uspelo da udjem, odnosno zakljucam i odem kao sav normalan svet :D

Da li je neko od vas imao slicna iskustva, i sta mi je ciniti. Ovo vec pocinje strasno da me nervira. A da, kompjuter ne javlja da treba da se menja baterija.

Pozdrav.