Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
C

Kljuc kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo cwele1977, 21.03.2009. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bistro

Ne verujem, al ne mogu da se kladim.

mire

Ni ja. Zato sam i rekao da pozove i pita. U suštini, svaka kartica ima svoj ID. Programiranje je samo na strani auta, ne i na strani kartice. Iz tog razloga mislim da ne bi trebalo da bude prepreka da se prijavi, ali ne fabričkim softverom.

Jedan od načina krađe je da namenskim uređajem prijave karticu koju nose sa sobom. Mislim da se o tome pisalo i na forumu, a i taj uređaj je bio u javnoj prodaji.

SasaLaguna95

Pisao sam ovom jednom majstoru sto radi elektroniku kaže da mora biti nova "čista" kartica (kineska ili original nebitno)

Vidjecu da mu odnesem 2 stare kartice pa da proba napraviti nesto
My car = My rules !

Piros

Citat: Goxxy poslato 25.10.2023. - 14:36
Ja se lepo obratim Saletu sa Kupujem-prodajem, dođe, uprogramira drugu karticu, novu (verovatno kinesku, ali koga briga) i to sve uradi za 50e. Može i istog dana ako ja odem za Beograd.
Hvala za preporuku, dečko je super korektan, sredio mi i čitač kartice.

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

SasaLaguna95

Odnio 2 kartice kod majstora da popravi, kaže ne može oštećene previše ( jesu )
Zamjenska sa 2 dugmeta kineska vjerovatno
50e sa kodiranjem
My car = My rules !

Goxxy

Citat: Piros poslato 29.10.2023. - 12:07
Hvala za preporuku, dečko je super korektan, sredio mi i čitač kartice.
Nema na čemu, skroz je ok čovek, stvarno imam super iskustva sa njim. Poslednji put kada je došao, skapirao sam da je čovek pilot u vojsci Srbije. Kada pilot mora da se honorarno bavi i ovakvim stvarima, onda nam je stvarno država otišla dođavola.

geler

Ja sam svaki put morao da mu objašnjavam čime se bavim, a njega kad pitam uvek menjao temu ali sam jednom uspeo uhvatiti da je vojno lice.

Jednom mi je crkla i njegova reparirana špulna, taman prošao period njegove garancije... Jbg kad ne sredjuje vasu vec ima spremnu zamensku.

Sve u svemu, tačan precizan lik i za preporuku.

mixxer

Kako zakljucati megane 2 kad ne radi kartica? Umem manuelno da otkljucam i zakljucam, ali to su samo prednja vrata, kad ugasim auto i izadjem otkljucaju se sva 5 vrata, kako ih zakljucati ako nece kartica?

wcyber

drzis 5 sek taster za zakljucavanje dok su ti otvorena vozaceva vrata i  onda samo jos zatvoris vrata

Bistro

Citat: SasaLaguna95 poslato 01.11.2023. - 15:47
Odnio 2 kartice kod majstora da popravi, kaže ne može oštećene previše ( jesu )
Zamjenska sa 2 dugmeta kineska vjerovatno
50e sa kodiranjem

Nisi odneo karticu od rođaka da je prekodira za tvoju lagunu (ako može) ?

SasaLaguna95

Nisam, rekao je da ne može, da mora biti nova/ cista kartica
My car = My rules !

SasaLaguna95

Nova kartica kodirana
50e, sad otkljucava i zaključava sa 60m  bez problema

My car = My rules !

frenchkey

Nije original, ali suludo bi bilo dati 200€ kad moze za 50.

SasaLaguna95

Jbg jest, al sa originalnom bi vjerovatno imao i HF funkciju ispravnu
My car = My rules !

Kojot71

Ako nije ovde mjesto, molim da pitanje modernatori prebace u adekvatnu temu.

Problem Megane 2 karavan 1.6 16v 2006.

Istorija problema:
Zadnju godinu problem sa motorom (curilo ulje na semeringu bregaste, takodje i problem varijabilne), riješeno zamjenom cijeloga motora i zamjenim svih senzora (ostao mi senzor tem. vode još za zamjenu). Auto startuje bez problema i što se tiče motora problemi su sanirani).
Na jedan mjesec prije zamjene motora po parkiranju auta javi komšija da su mi sva svjetla ostala upaljena! Na konzoli upaljen SERVIS (onaj ključ) i da su mi sva vrata otvorena. Otključavanje radilo ali nikakve reakcije na karticu. Auto se ne može startovati. Ništa drugo skidaj klemu sa akumulatora. Par dana po vraćanju kleme sve radi i ponovo samopaljenje svjetla. Bilo u noći dalje od zgrade pa nisam mogao biti i obavješten o situaciji. Kupujem novi akumulator ali se stanje ne mjenja, novi problem prijava da je brava zaključana i naravno nema starta motora, kartica nema funkciiju niti se šta drugo na displeju pojavljuje. Rasklopio bravu ponovo na svoje mjesto sa skidanjem kleme pri gašenju auta. Počinju da se javljaju učestalo greška proklizavanja, abs, servis i otvorena vrata i paljenje svigh svjetla. Startovanje motora nula bodova. U jadu više nisam znao šta da radim počnem lupati po cajgeru i volanu. Op displej se očisti prihvati karticu i normalno startovanje.
Ovo lupanje i šamaranje za dovođenje displeja u radni mod je prešlo sa volana na njegovu letvu, potom na plastiku iznad koljena sve do ispod na uhc-bsi. Na displeju zilijon lampica popaljenih. Padne mi na um da promjenim karticu (prije nego sam naletio na ovu temu), prijateljem Megane 2 dizel, logika neće startovat ali da probam i to (napominjem da sam i taj dan stavio u funkciju moju drugu karticu) sa displeja nestaju greške kartica se uredno prima i prijavljuje startuje. Ostaje za sada problem što po startovanju i kretanju 20 metara pali se servis i otvorena sva vrata. U tom modu imam trenutno upaljena svjetla kratka +sve ostalo), ručicom žmigavaca mogu dati mjenjanje pravca kretanja ali nemam indikacije na displeju niti zvuk rada žmigavaca, štopke takođe rade. Nemam funkcije brisača, niti mogućnosti mjenjanja opcija na ono dugme. Klima radi i centralna konzola medije. Da ugasim auto moram da čuknem po uhc. Da bord "predje" u normalan mod za gašenje i vađenje kartice. Dodao bi da je prije u taj "gremlin" mod prelazio po nailasku na cruckanje po putu i tako se i sam "gasio" odnosno vraćao u normalu. Kao vodilju da dodam da prije nego se samostalno prebaci u taj nejebavajući mod, čuje se kao neki "klik" kao da ga neki prekidač aktivira recimo da zvuk dolazi oko nogu i ispod sjedišta (uzmite u obzir da sam slabijeh sluha na oba uha). U tome modu nekada rade podizači prozora nekada ne koliko sam primjetio. Šta mi je činiti? Novi motor nema grešaka a dijagnostika ne očitava grešku!
Ako me razumijete...