0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
poruka je bas vezana za card battery ? da te ne muci ovaj veliki akumulator mozda ?
Pozdrav svima, imam problemčić sa karticama za Scenica pa da pitam ovdje. Biću odmah iskren, nisam pročitao cijelu temu, samo par poslednjih strana i pretražio forum.Riječ je o Scenicu IV, 2019. godina. Imam dvije kartice. Crna kartica - jako često za nju auto javlja da je baterija prazna. Zamijenim bateriju, možda 7 dana bude OK i opet isto. Ponekad ako je jako prazna neće da reaguje handsfree pa moram otključati tasterom, i jednom sam morao primaknuti karticu Start dugmetu da bi upalio motor.Bijela kartica - za nju javlja da je baterija prazna otprilike nakon mjesec dana. U njoj baterije iz nekog razloga duže traju, ali opet prekratko.U obe kartice sam isprobao razne baterije, od Duracell i Varte do jeftinijih, nikakvih razlika nema. Izvadim bateriju za koju auto kaže da je prazna i izmjerim napon, on još uvijek 3.1 V. I tester za baterije (onaj sa kazaljkom) kaže da je dobra, ali džaba, auto kaže da je prazna.Moraću kad stignem izmjeriti koliku struju kartica vuče iz baterije u stanju mirovanja.Ima li još neko ovaj simptom i postoji li neko rješenje?
najgluplji nacin resavanja, skidanje kleme s akumulatora na po sata ?
pritiskao si taster 4x nakon zamene baterije dok si pored auta, ili nisi?meni se isto dešavalo na jednoj od ključ-kartica, menjao baterije, reko' možda su bofl.. onda sam odradio to što piše u uputstvu (eno iznad na ovoj stranici, okačio kolega screenshot), i sad je sve u redu
Kontaktirao ovlasceni,cena kartice je 30k din, crna, a ključari u lokalu 140-160€