Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
C

Kljuc kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo cwele1977, 21.03.2009. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goxxy

Mrki

Kod Kadjara, da li su obe kartice sa hands free, zamenio sam bateriju u jednoj, i ne otkljucava auto na daljinu, na tastere da, pali auto, al ne mogu da se setim dal to radila pre zamene ?

wcyber

na mom scenicu 3 obe kartice su handsfree.. mozda je neko izgubio jednu karticu pa zamenio za obicnu

Mrki

Igrao se sa multimediom i iskljucio "slobodne ruke" zato ne radi otkljucavanje preko kartica

Sasa_NS

Obe su funkcionalno potpuno iste, samo je bela malo luksuznije izrađena, sa metalnim okvirom.

Lemon94

Pozdrav svima, novi sam ovdje 😁
Imam pitanje, problem kako god ga nazvat... Uglavnom, problem sa karticom/paljenjem auta. Pred x vremena je krenulo to da je funkcionalnost kartice, kao i paljenje auta se drastično smanjila. Da bi otkljucao/zakljucao auto, karticu moram pritisnut u odredenoj poziciji (koja se smjesno, s vremenom mjenjala i kljuc bi reagirao na drugoj poziciji). I isto vrijedi i za paljenje auta - pritisak, pozicija u čitaču ili pritisak u ruci da bi auto startao. U suprotnon, card not detected.

Da napomenem, problem je isti na obje kartice i desio se u relativno isto vrijeme.

Ono sto sam radio da bi otklanjao sumnje:

- Mjenjao akumulator (mjenjao sam ga ne direktno zbog ovog problema), pa se isti problem nastavio i prije i poslije.
- Sumnjajuci na citac kartice, njega sam promjenio i problem - isti.
- Prelemio antenicu u drugom kljucu i nije se promjenilo nista.
- Cistio sve 3 meni dostupne mase ispod haube.
- cistio skup 3 konektora ispred UCH-a (do UCHa mi je malo komplicirano doci bez rastavljanja auta), konektor citaca kartice

E sada najvazniji dio... Prosle godine u neko kisno doba, auto je kompletno krepao - bez ikakvog odaziva struje. Kopajuci po svemu, dosao sam do kutije osiguraca desno od akumulatora, izvukao ju, skinuo i vidio veliko sr*nje... Korozije, zelenila i crnila na samoj ploči. Znaci s vremenom je voda ulazila unutra i radila s*anja. No ajde, to sam pocistio, vratio i auto je upalio - ali nastavljajuci s istim problemom ne-citanja kartice i paljenja.

Neki dan sam ju ponovno izvukao, prosao i ocistio jos detaljnije ali nema pomaka. Nekako najvise sumnjam na kutiju osiguraca i da je problem malo dublji.

Vazno za napomenut, mozda sam krivo primjetio ali kao da se redovnije desava kad je vlazno i mokro vrijeme.

Jel se nasao tko u slicnim govnima? 😁

mire

Dobrodošao na forum.

Pre nego što se uključiš u diskusije potrebno je da pročitaš pravila, da popuniš profil do kraja (lokacija, rođendan) i da se predstaviš u temi za nove članove. Nakon toga ćeš dobiti pun pristup.

Prilično je poželjno i da napišeš koji auto voziš, pomaže kad se traže saveti.

:rfs: