Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
C

Kljuc kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo cwele1977, 21.03.2009. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Adam

Meni se desavalo da na hladnoci nece da mi reaguje kartica ( onih par dana kad je bilo bas ladno ),  :nezna: da li je to normalno???

Citat: renault_bgd72 poslato 17.11.2009. - 11:44
kompjuter ne javlja da treba da se menja baterija.

Ovo nisam znao, jel to isina? gde to pise, na bordu?

"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Mr.Black

Pa gledaj, kazu mnogi majstori da je to cesta pojava. Problem je u stvari u karticama koje se posle nekog vremena pokvare tj nagnjeci se taj deo gde su dugmici za zakljucavanje i otkljucavanje i nece lepo da prihvati zadatu funkciju. A pored toga na boardu cesto prijavljuje da je baterija slaba i da je treba zameniti iako je potpuno nova. Meni se to po nekad desava i to zna bas da izludjuje  :evil:  Cuo sam da ima neka varijanta da se kartica otvori i da se to nekako reparira i sredi ali ne znam ko to radi a bilo bi dobro da ako neko zna, da napise ko bi to mogao da odradi!!!

Citat: Adam poslato 17.11.2009. - 12:00
Ovo nisam znao, jel to isina? gde to pise, na bordu?

Da, kad je baterija slaba napise ti se poruka na boardu "replace batery card"

Nikola_G

Pa obicno likovi koji prave kljuceve, oni i popravljaju.
Meni kad se sje*o  kljuc, lik ga otvorio, nakaci usb kablic na kljuc, nesto cackao na kompu, promenio baterije i to je to.
Vrv je isti princip i kod kartice. Moze malo da sredi softver i da ocisti kontakte...
Jbg, nemojte nositi u dzepu karticu, i lomiti je, ipak je to francuska plastika  :fucka:

fLiP

Pokusaj kod nekog elektronicara da sredis barem jednu karticu. Jer stvarno u drugom slucaju ti ne gine da das min. 150e za karticu. :(
Nadam se da si u onoj temi pogledao ovaj link za svaki slucaj 
Citat: mupe poslato 05.10.2009. - 21:46
Evo rešenja, ako si vičan elektronici...

http://west-penwith.org.uk/blog/archives/203/

Blazar

Moja handsfree kartica ima skoro isti problem, boga nije bilo da otljucam auto ako prethodno ne stisnem dugme za zakljucavanje i to je rijetko radilo. Kad sam je odnio kod majstora on ju je otvorio malo je cackao i namjestio da radi. U pitanju su bili kontakti ali handsfree ima nekakvu foliju pa je tesko da se opravi. Tako da najblje bi ti bilo da odneses karticu da je neko popravi, a flip ti je vec ostavio uputstvo http://west-penwith.org.uk/blog/archives/203/

E ovako, broj je 0641138774 majstori su Ljubisa, cini mi se Milan i 3. ne znam kako se zove. Za problem oko kartice trebace vam ovaj 2. tj. Milan. Oni se nalaze na izlazu iz Surcina prema Jakovu, najlakse da ih pronadjete je tako sto idete do poslednje stanice busa 601, nastavite jos nekih 300m i druga ulica lijevo prvi objekat sa lijeve strane. Negova radionica izgleda kao jednospratna kuca sa svijetlo plavom fasadom a na ogradi (koja je od betonskih blokova) koja je okrenuta ka ulici pise velikim zutim slovima 26A cini mi se da je tako.
I mislim da bi bilo najboje da prvo popricate sa njim preko telefona da vidite da li moze da vam to popravi.

Adam

Citat: Blasar poslato 18.11.2009. - 15:22
Uzeo je da se igra sa njom neko vrijeme  jer je htio da mi namjesti da radi i handsfree sto nije uspio jer su antenice u kartici izlomljene.

Jel moze taj handsfree da se namesti naknadno?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Blazar

Sve moze da se namjesti. U mom slucaju treba mi nova kartica, a u tvom ako nemas tu opciju, onda ti trebaju senzori u vratima, nekaktve antene po kolima, softver, kartica i jos bog zna koja cuda.

fLiP

Secam se da se na forumu spominjalo da cak mora da postoji i ta opcija u ECU... tako da to pada u vodu od samog pocetka.

renault_bgd72

Citat: fLiP poslato 08.10.2009. - 22:28

Inace i mene je pocela da zeza kartica, hoce da otkljuca vrata samo ponekada, kada stisnem par puta dugme. Zamenio sam bateriju i nista ne vredi. :( Ne znam sha da radim?! Tako je odjednom pocela da zeza. Uvek je bilo samo pipnem i zakljuca, pa makar bio i na 10m od kola.

Da je otvaram i da je cistim?! :D :fucka:

I meni je isto tako radila, i odjednom mi otkazale obe, tj pocele da zezaju....sada sam procitao na jednom forumu da moze da se zakljuca tako sto se pritisne dugme na bravi kada se zatvaraju vrata i kao auto se zakljuca....e sada.....nisam probao, tako da je ovo neprovereno :|

fLiP

da moze tako da se zakljuca. To pise i kod nas u tips & tricks.

renault_bgd72

Ovako, saga se nastavlja :)
Ono sto me i dalje buni je, kako je moguce da su u isto vreme otkazale, tj pocele da otkazuju, obe kartice, i to svi dugmici na njima, ajde da odu dugmici za otkljucavanje i zakljucavanje, ali onaj za otvaranje gepeka, skoro nikada i ne koristim, pa i to ne radi....da li je moguce da je neki radio prijemnik u automobilu oslabio, sta god....? Danas sam recimo provalio da mi kartica radi otkljucavanje i zakljucavanje kada sam iza automobila, tj tacno iza branika??? Ali moram da uradim suludu kombinaciju, prvo da zakljucam, pa onda da otkljucam....totalno ludilo...

Inace danas sam bio u servisu, i uputili me kod bravara u zemunu da proveri kartice...hm, hm, hm...cudno, jel da? :)

Byk

Imao sam isti problem. Zamenio sam baterije i radi ok. Mozda su ipak baterije iako si ih zamenio. Probaj neke druge baterije. Ako nisu baterije, ode kartica u K. Za 50e moze da napravis drugu.

Mr.Black

Ja sam kod mene zamenio u jednom danu 5 baterija i opet nece lepo da radi tako da ni drugima verovatno nije do baterije!

renault_bgd72

Juce sam bio kod bravara u zemunu, i proverio obe kartice, rade, kao sto sam i pretpostavio, u petak idem na dijagnostiku, verovatno je neki zez u autu...sta drugo moze da bude?

Ovako, danas sam bio u servisu, i uradili dijagnostiku....racunar javio samo da baterija mora da se promeni (misli na onu u kartici). E sada, posto sam ja u obe kartice zamenuo baterije, to mu je ostao zapis pre promene. Ono sto je najcudnije, kao i mi kada odemo kod lekara...u servisu sve radi kao podmazano :)
Salu na stranu, jedinu stvar koju je uradio serviser, a ja nisam, je da je probao obe kartice iz automobila. Odjednom je sve proradilo kako treba. Ono sto i njima nije jasno je sta se desilo, osim da je kartica sa praznom baterijom pobrkala elektroniku, na neki nacin, i totalno se zeznulo otkljucavanje-zakljucavanje. Kako je sve proradilo, ostalo je da se ponasam kao da se nista nije desilo, pa ako opet pobrljavi, nazad u servis.

Byk

# When the card key battery runs low it fails to operate the door mechanism. Changing the battery appears not to make any difference but the problem is that it has lost the code. Get into the car using the other key then use the faulty key (with a new battery) to start the car. This re-instates the code.