Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
C

Kljuc kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo cwele1977, 21.03.2009. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

chare

Sticajem okolnosti uspeo sam da polomim (okrnjim) plastike na kljucevima obe kartice.Posto mi izgleda skrnavo i jadno, zna li neko da li postoji mogucnost da se samo plastika zameni i gde.Evo slike da podkrepim napisano.

Panta011

Ako se ne varam, okrnjena je plastika na mehanickom kljucu. Pade mi napamet da autobravari imaju blanko ove kljuceve za narezivanje. Znaci tebi ne treba cela kartica, vec samo kluc, pa da probas kod autobravara. Mada i nije nesto strasno.
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

Djemba

Imas u AK Kompresoru koznu futrolu za kljuc i eto resenja, nece vise ruzno da izgleda, dok ne budes morao da ga upotrebis  :bigl:
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

chare

Zvao sam lika u Zemunu (Ristic).Ima blanko kljuceve i narezivanje 1 kosta 3000 din.Sto je mnogo, mnogo je.Da je su barem oba toliko, ne bih se ustrucavao.Trenutno trazim da li jos neko radi isto, pa da proverim cenu.Ako nadjem nesto povoljnije, javljam.

stars

Posto sam novajlija u Renault svetu a pogotovo sa karicama  za LAGUNU II,evo da napisem moje iskustvo i problem sa njom.Imam karticu sa sa tri dugmeta(hands free,ako se nevaram),pri kupovini Lagune su mi rekli da nece da otkljuca jer je baterija slaba,ali nakon promene baterije isti slucaj,naravno otvorio sam je zalemio neke kontakte proverio (premerio}svu elektroniku na ploci sve radi ok,ali nece da otkljucava i zakljucava,dakle u kartici nije problem(drugu nemam),sta dalje...Da napomenem da auto pali bez problema...i ima jedan detalj sitan,na vozacevim vratima ona plastika mala koja pokriva bravu je slomljena,mozda ona pravi problem...neznam....hvala unapred na pomoci.

Blazar

Ste se tice te kartice to je jako velika zaj*bancija, moguce je da su ostecene antenice na samoj kartici (to je problem kod mene), drugo da je iz nekog razloga ne prepoznaje auto, tako da ces morati da odes da dijagnostiku da se vidi tamo da li je auto prepoznaje i da li ce uspjeti da je  nadje... Ja sam se petljao oko toga, tj. moj majstor je htio da je popravi, 2 dana se oko toga cimao i na kraju je zakljucio da su ostecene antenice na kartici i da je auto ne vidi, i kad se ukljuci hands-free mod  :doh: na ono srednje dugme, a kartica stoji u autu, poslije pet sekundi se zacuje zvuk sirene i auto se zakljuca jer ''misli'' da kartica nije u blizini... sa tom karticom normalno palim auto i zakljucavam, otljucavam na dugmice. Inace nova kartica je oko 200e.  :skace:
I moguce je da senzori kod brave nisu nesto ispravni ili da antene nisu ispravne ili 100 opcija ima.
Zaboravih da dodam, rece mi majstor da se on oko toga malo interesovao i da ove nase lagune II ph1 valjda imaju opciju samo da se vrata sama otkljucaju, zakljucaju ali ne i opciju da palis auto a da ne ubacujes karticu u citac i mislim da je to veliko sr*nje i da se onda ne vrijedi cimati ako je to tako. Bas je smor kad na kraju krajeva moras da izvadis karticu iz dzepa i da je stavis u citac.

mali_veseljak

Drage kolege, vozim auto iz potpisa. Posjjedujem dvije kartice sa dva dugmeta (nema senzore za otkljucavanje). Sve je bilo u redu do  ove subote kada sam se ozenio. Od tada mi na jednoj ne radi zakljucavanje. Problem je do kartice posto ne svijetli lampica na njoj kada stisnem dugme za otkljucavanje. Molim vas pomozite...da li da se rastanem ili kupim drugu karticu. :rotfl:

A sad ozbiljno...kako da popravim karticu posto znam da sam negdje vidio manual za to. Lijep pozdrav.

Blazar

Ma to treba samo da se zalemi prekidac koji je otpao.

http://www.keyrepair.co.uk/

mire

Otkinuo ti se SMD taster sa ploče. Može da se popravi, ali je pipav posao. Prvo treba žiletom da rasečeš karticu da bi je otvorio, a da pri tome ne otkineš ni jedan element sa ploče, a onda treba da zalemiš taster. Ako nisi vičan elektronici, nemoj da se igraš. Napravićeš još veću štetu.

lundzi

Imam problem sa paljenjem. Elem, ubacim karticu i kad stisnen START/STOP auto ne reaguje a na displeju se ispise poruka CARD NOT DETECTED. Doduse, posle desetak pokusaja auto upali. Pri gasenju potrebno je 2 puta pritisnuti STOP dugme. Skinuo sam kleme sa akumulatora 10 sek. Kvar je nestao ali se pojavio ponovo sutradan. Majstor mehanicar sumnja na karticu i predlaze mi da narucim novu. Napominjem da posedujem samo jednu karticu sa kojom vec duze vreme imam problema sa otkljucavanjem i zakljucavanjem (cesto ne reaguje na prvi pokusaj). Da li je neko imao slicnih problema i da li imate resenje za moj problem. UNAPRED HVALA.

Blazar

Mnogi smo imali problema sa karticama svakakvih, ja imam 3 kartice jedna je potpuno ispravna, druga koja je hand-free ima ostecene antenice pa ne radi hand-free ali takodje tesko zakljucava, a treca nije kodirana jer auto moze samo dvije da prepozna a i izvadjen joj je prekidac za zakljucavanje  :fiju:

E sad cudno je sto tvoja kartica ima problema sa paljenjem, jer se problemi obicno javljaju sa otkljucavanjem/zakljucavanjem. Da li si provjeravao na clip-u da li je auto prepoznaje i da li je je hand-free kartica? Ne znam da li znas ali noa kartica je jeako skupa oko 200e.

lundzi

Kartica je handsfree ali je upalio samo par puta na taj nacin. Upravo zbog visoke cene ne bih da se zaletim da uzmem novu ukoliko nisam siguran u cemu je stvarno problem

Blazar

Trebalo bi fino da se vidi na clip-u (dijagnostici) da li prepoznaje karticu i da li moze nesto da se namjesti. Jer tamo tacno pise da li je prepoznaje ili ne. Problem kod tih handsfree kartica je u tome sto one umjesto odvojenih prekidaca imaju nekakvu foliju koja sluzi kao prekidaci i ona zna da pravi veliki problem prilikom otkljucavanja/zakljucavanja tako ova moja kad stisnem dugme za zakljucavanje svijetli crvena lampica ali ne reaguje, tek kad malo jace nategnem zakljuca.

Pa to je to, zaj*bava ta folija i sve dok ne pogodis pravo mjesto ne reaguje na zakljucavanje/otkljucavanje, isto je i kod mene, samo sto kod mene nema nikakvih problema sa paljenjem.

mali_veseljak

Kartica otvorena i otkacio se prekidac za zakljucavanje. Danas ili sutra nosim na lemljenje. Nije bas bilo lako za otvoriti ali ni pretjerano tesko.

Misija lemljenja prekidaca zavrsena. Sada treba da je sastavim. Cime mi je najpametnije lijepiti posto razmisljam i o tome sta ako ponovo budem morao rastavljati

nenasan

Citat: mali_veseljak poslato 17.09.2010. - 15:11
Misija lemljenja prekidaca zavrsena. Sada treba da je sastavim. Cime mi je najpametnije lijepiti posto razmisljam i o tome sta ako ponovo budem morao rastavljati. :)

Super lepak!!!!     Isto ćeš žiletom ako zatreba.