Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
C

Kljuc kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo cwele1977, 21.03.2009. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

markofpi

Na obe je niklovan, samo sto je kod jedne sjajno beli poklopac, a na drugoj mat crni.

Miloshh

Pozdrav svima, imam problemčić sa karticama za Scenica pa da pitam ovdje. Biću odmah iskren, nisam pročitao cijelu temu, samo par poslednjih strana i pretražio forum.

Riječ je o Scenicu IV, 2019. godina. Imam dvije kartice.

Crna kartica -  jako često za nju auto javlja da je baterija prazna. Zamijenim bateriju, možda 7 dana bude OK i opet isto. Ponekad ako je jako prazna neće da reaguje handsfree pa moram otključati tasterom, i jednom sam morao primaknuti karticu Start dugmetu da bi upalio motor.

Bijela kartica - za nju javlja da je baterija prazna otprilike nakon mjesec dana. U njoj baterije iz nekog razloga duže traju, ali opet prekratko.

U obe kartice sam isprobao razne baterije, od Duracell i Varte do jeftinijih, nikakvih razlika nema. Izvadim bateriju za koju auto kaže da je prazna i izmjerim napon, on još uvijek 3.1 V. I tester za baterije (onaj sa kazaljkom) kaže da je dobra, ali džaba, auto kaže da je prazna.

Moraću kad stignem izmjeriti koliku struju kartica vuče iz baterije u stanju mirovanja.

Ima li još neko ovaj simptom i postoji li neko rješenje?
All excess is rooted in emptiness

wcyber

bem ti, ovako nesto se desava ljudima jos od scenica 2 .. na srecu, ja nisam imao takvih problema ni na scenicu 2 ni na scenicu 3 ..

zimus su mi na scenicu 3 bile prazne baterije na obe kartice i nakon stavljanja varta baterije, nikakvih poruka na tabli nije bilo ..

poruka je bas vezana za card battery ? da te ne muci ovaj veliki akumulator mozda ?

Miloshh

Citat: wcyber poslato 31.07.2025. - 10:45
poruka je bas vezana za card battery ? da te ne muci ovaj veliki akumulator mozda ?

Ma ne, baš za kartice. Dok je bio na hrvatskom pisalo je Baterija kartice slaba, a kad sam prebacio na engleski piše Keycard battery low.

Otac mi ima već 10 godina Scenica 2 i nikad nije imao taj problem. Kolega je isto dugo imao Scenica 2 i nije imao taj problem.

wcyber

ma da ... al citam povremeno i na fejsbuku i ovde da ljudi dobijju taj problem i da auto nece da odustane od kukanja na bateriju u kartici.. bilo da je scenic, bilo da je megane, laguna .. 2/3/4 .. captur ..

najgluplji nacin resavanja, skidanje kleme s akumulatora na po sata ?

H.U.D.

Citat: Miloshh poslato 31.07.2025. - 10:29
Pozdrav svima, imam problemčić sa karticama za Scenica pa da pitam ovdje. Biću odmah iskren, nisam pročitao cijelu temu, samo par poslednjih strana i pretražio forum.

Riječ je o Scenicu IV, 2019. godina. Imam dvije kartice.

Crna kartica -  jako često za nju auto javlja da je baterija prazna. Zamijenim bateriju, možda 7 dana bude OK i opet isto. Ponekad ako je jako prazna neće da reaguje handsfree pa moram otključati tasterom, i jednom sam morao primaknuti karticu Start dugmetu da bi upalio motor.

Bijela kartica - za nju javlja da je baterija prazna otprilike nakon mjesec dana. U njoj baterije iz nekog razloga duže traju, ali opet prekratko.

U obe kartice sam isprobao razne baterije, od Duracell i Varte do jeftinijih, nikakvih razlika nema. Izvadim bateriju za koju auto kaže da je prazna i izmjerim napon, on još uvijek 3.1 V. I tester za baterije (onaj sa kazaljkom) kaže da je dobra, ali džaba, auto kaže da je prazna.

Moraću kad stignem izmjeriti koliku struju kartica vuče iz baterije u stanju mirovanja.

Ima li još neko ovaj simptom i postoji li neko rješenje?

pritiskao si taster 4x nakon zamene baterije dok si pored auta, ili nisi?
meni se isto dešavalo na jednoj od ključ-kartica, menjao baterije, reko' možda su bofl..  onda sam odradio to što piše u uputstvu (eno iznad na ovoj stranici, okačio kolega screenshot), i sad je sve u redu

Goxxy

Mislim recimo da nije isto za Megane 2... menjao baterije, probao ovaj "reset" i ništa. I dalje jedna kartica kuka zbog baterije (iako sve radi, merio voltažu, sve je ok) a druga radi savršeno.

wcyber

vid stvarno, ja sam slao sliku iz uputstva da se pritisne 4 puta taster, i skroz zaboravio na to  :pije: :doh: :rotfl:

Miloshh

Izvinjavam se na kasnom odgovoru.

Citat: wcyber poslato 31.07.2025. - 12:38
najgluplji nacin resavanja, skidanje kleme s akumulatora na po sata ?

Nisam to pokušavao, znam da to je to PSA grupaciji jedan od zakona postojanja, a i ovo je Francuz.  :celb1:

Citat: H.U.D. poslato 01.08.2025. - 02:02
pritiskao si taster 4x nakon zamene baterije dok si pored auta, ili nisi?
meni se isto dešavalo na jednoj od ključ-kartica, menjao baterije, reko' možda su bofl..  onda sam odradio to što piše u uputstvu (eno iznad na ovoj stranici, okačio kolega screenshot), i sad je sve u redu

Nisam to radio, sad to prvi put vidim. Baš sam gledao i piše isto i u upustvu za Scenic IV, a pročitao sam inače uputstvo ali sam to nekako preskočio. E svašta, moraću i to probati.

Mrki

Da li je ko skoro kupovao/pravio karticu za Meg4, Scenica 4, Kadjara sa handsfree i koliko li se krecu cene?

wcyber

prva stanica ti je ovlasceni servis.. pa onda proveris po oglasima ko se reklamira da ih klonira

Mrki

Kontaktirao ovlasceni,cena kartice je 30k din, crna, a ključari u lokalu 140-160€

wcyber

sve znam, teska prica.. ja sam pre 14 god narucio za scenica 2 u ovlascenom, tad je bilo tipa 100-120 eura za obicnu karticu bez handsfree opcije

srecom scenica 3 sam kupio sa 2 ispravne kartice, pa nemam tih problema..

Miloshh

Evo da nakon više pokušaja sa sve 4 tipke na kartici javim da taj metod (4 puta pritisnuti taster dok si pored vozila) nije urodio plodom. Ponekad ne prikaže upozorenje za bateriju kartice, a nekad prikaže.

pedjak

Citat: Mrki poslato 13.09.2025. - 17:00
Kontaktirao ovlasceni,cena kartice je 30k din, crna, a ključari u lokalu 140-160€
Koji ključar radi karticu za Scenic 4?
Može i privatna poruka.

Tapa