Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jejenche

E drugari, imam ja novo pitanje! Bas malopre se vracam autoputem, zgazim ga nekih 130, i kad sam stigao do 140, upali mi se lampica SERVICE, a na displeju pise Check Injection!  :wtf: Oduzmem gas, lampica se ugasi, na displeju stoji poruka jos 2 sekunde i nestane, ja opet dodam, odem na 140, kad na 150 opet se ukljuci SERVICE,i ali kao da zmirka, cas se ukljuci, cas ne, i posle par trenutaka se ugasi, propracena sa istom porukom na displeju. Inace kad sam dodavao gas nisam osetio da auto gubi na snazi, ili bilo koje promene vezane za motor. Posle nisam imao uslove da vozim brzo pa ne znam da li bi se ponovo ukljucila. Ja stao na semaforu, krenem ostro, prva, druga, treca, cetvrta, gas malte ne do poda, on nista. Ja reko da vidim da nije pumpa visokog pritiska. Ima neko ideju sta bi moglo da bude? Napominjem da mi uskoro ide veliki servis, sto znaci da su mi fliteri verovatno prljavi do zla boga!  :help:

Koristan link o funkcionisanju sistema ubrizgavanja u sekciji Nije lose da znate: http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=18498.new#new

Malivuk612

pa to je pokazao caletovom kolegi u 1.9 dci laguni, rekli su mu u servisu da je vrvtno bilo nesto sa gorivom u tom trenutku, pa je odreagovao... nije mu se vise pojavljivalo...

jejenche

Uf, kad bi bilo to, ja se vec strecam, ako je bosh pumpa reko da se ubijem odmah!  :banghead:

Click

jejenche

Juce sam probao na autoputu 150 i nista  :hura:

Mada me je presretac zaustavio kod Dusanovackog mosta!  :mad:

Mr.Black

Ima osetljive dizne i dosta lose reaguje na prljavo gorivo. Imao si srece sto ti se nije zacepila dizna a cesto dolazi i do pucanja istih! Pod hitno radi servis i menjaj filter za gorivo!

jejenche

bokim80

I jos nesto, pocni da praktikujes da posecujes MOL pumpe, posto vidim da si iz Beograda. Meni iz Arandjelovca nije problem da skoknem do Kragujevca sve zarad sto kvalitetnijeg goriva. :yes:  :hey1:
P.S.
Kako si prosao sa presretacem? Koje je vozilo bilo u pitanju?

jejenche

Bah....i evo mene ponovo! Opet mi se famozna stvar desila! Samo ovaj put nije treperila, nego se ukljucila, i kad oduzmem gas lampica se ugasi, ja ponovo, posle par trenutaka ponovo se ukljuci lampica i pise check injection! Takodje, ovaj put sam osetio da gubi snagu! Kad krecem ostro, iz mirovanja kolko god ga gazio ne ukljucuje mi se nikakva lampica ili poruka i auto lepo vuce, a kad vozim oko 140 -150 ovo mi se desava. Zasto bas pri toj brzini? Da li ima veze sto mi je najverovatnije prljav filter, pa da veca brzina zahteva vise goriva koje motor ne moze da dobije zbog prljavog filtera za vazduh/gorivo? Ili je najbolje da posto ionako za par dana, a mozda i mesec (sve zavisi od finansija, ali mesec naj dalje) radim veliki servis, pa da vidim da li ce mi se posle odradjenog velikog servisa to desavati?

bokim80

Nesto me interesuje, koliko si presao km od prethodne zamene filtera za gorivo?

Click

jejenche

Citat: Click poslato 31.03.2009. - 22:03
Pri 150 si na oko 3500 rpm?

Iskreno...nemam pojma...nisam gledao. Sutra cu se isto vracati kasnije, pa mogu da ga razvucem auto putem pa da vidim.

Sto, sta to moze da znaci?

Click

Moze da bude mnogo toga sto moze samo dijagnostika da otkrije  :nezna:

jejenche

Citat: Click poslato 31.03.2009. - 22:03
Pri 150 si na oko 3500 rpm?

Proverio, da oko 3500..na 130 sam negde oko 3000

Na zalost, i pored odradjenog velikog servisa i dalje mi se desava da pri brzini od nekih 140 (ali bas svaku put pri toj brzini) dobijem poruku "Check injection" propracenu sa upaljenom "Service" lampicom. Dijagnostika kaze, mora da se cisti druga dizna....ponekad "glavi" 

I eto...moji problemi se nastavljaju...pitam ja servisera, pa dobro kad to da radim, kaze on mozes i za 10k?! Hm...interesuje me da li moze nesto da se desi ako cekam toliko?

Mr.Black

Moguc problem je sa regulatorom pritiska goriva!!! Proveri i to!