Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Problem sa diznama i pumpom visokog pritiska

Započeo ivica.djurdjevic, 24.06.2008. - 13:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

johntra

Od nedavno imam problem sa autom, odnosno blaga trzanja između 1.000 i 2.000 obrtaja, nema nekih pravila na kojim obrtajima se desi, ali više je pri 2.000. Ne dešava se stalno, iznad dvije hiljade obrtaja rijetko, ali sam primjetio da mi kao malo slabije vuče, nego inače. Isto tako, zna na prebacivanje u nižu malo zatrzati. Nema nikakvih upozorenja na tabli, majstor je pregledao dizne, sve ok. Od nedavno osjetim kao neko brundanje pod haubom, ponekad se to desi, a jedino što brunda tako kad se dotakne je ovo čudo, pa ne znam šta je. Znam da na njega idu ova dva crijeva, jednom sam imao problem s tim, jer crijevo nije bilo vraćeno kako treba, pa sam vratio. Pisao sam ovdje. Elem, kada se dotakne ovo, počne brundati, ne znam je li to normalno? Kontao sam otići na provjeru dimom, da nije neko crijevo puklo i slično, ali me sad baš zanima šta je. Ništa presumnjivo ispod haube nema, sve je ostalo ok. Auto se može voziti, ali ovo me nervira već. Ne znam da li može biti do turbine, EGR-a i ostalih kerefeka...1,5 dci 81 kw je motor.

v.marjan81

Iskreno, preporučio bih ti da oteraš auto kod majstora, koji zna čitati paremetre na dijagnostici, a ne samo greške. Ako spominješ crevo da se na pomeranje, menja i zvuk rada motora, ne verujem da ima iole veze sa ubrizgavanjem. Koliko vidim , majstora za dizel je teško naći.

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Milenko_M

@v.marjan: brza spojnica je za dovod goriva a regulator pritiska je odmah pored sa ovim konektorom za kabl.
Da spojnica nije dobra onda bi curilo gorivo iz nje .

v.marjan81

Zamenio oba creva od filtera goriva do pumpe i crevo od rezeorvara do filtera goriva. Oba su imala loše spojnice i imalo je lufta, pa su uvlačile vazduh u sistem. Kupio nova creva prikačio, crevo ni da mrdnu. Zato mi sad pali k'o benzinac.

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Goran Mugi

Ajd ovde, admine ti prebaci.

RENAULT MEGANE / GRANDTOUR 1.6 / DCI  2016 sada sam odradio mali servis i majstor reče da je filter goriva naduvan,
to se desilo i kada je prvi put radjen servis s tim da je majstor očistio  creva koja idu do rezervoara (tako mi rekao).
Da li je rešenje skidati rezervoar da se očisti ili šta? Auto kupljen sa 220k na satu ali ima sigurno i 300k. ide pali vuče.

Ako mi ne možeš pomoći, nemoj mi odmagati.

wcyber

negde procitah da su u pitanju losi filteri goriva