Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa paljenjem (startovanjem)

Započeo Kod, 17.12.2008. - 22:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Slavce20

Meni motor pali hladan normalno nekad i na pola kljuca kako ljudi vole da kazu,ali kad se ugasi u voznji dakle zagrejan ima problem da upali,pocne tiho da vergla i jedva upali malo digne obrtaje mozda na 200-300 a nekad stoji i nula,koliko sam primetio dodavanje gasa pomogne ali ne uvek pogotovo ne ako ne uspe malo da podigne obrtaje dok se muci da upali,klapna za gas je ociscena pre koju nedelju i svecice i bobine zamenjene tad jer je prijavljivao gresku na 3 cilindar. Motor vuce normalno sve vozim ga kad stignem na 4000+ obrtaja sve super,samo ako se ugasi u voznji mojom greskom bude problem sa paljenjem.

Goxxy

Citat: Rastislav poslato 03.04.2026. - 14:07pa prijavljen sam popunio sam "sve" gde i sta sam propustio
Sve ok, trebao si još samo da se predstaviš u odgovarajući forum - ali dobro, nema veze - pušten si, dobrodošao...

wcyber

to je dosta cest problem sa starijim benzincima ... slicno sam imao na calibri

Rastislav

Citat: Goxxy poslato 03.04.2026. - 15:42Sve ok, trebao si još samo da se predstaviš u odgovarajući forum - ali dobro, nema veze - pušten si, dobrodošao...
Hvala na prijemu u grupu!😎
Što više imaš,više problema imaš...

Rastislav

Citat: Slavce20 poslato 03.04.2026. - 15:36Meni motor pali hladan normalno nekad i na pola kljuca kako ljudi vole da kazu,ali kad se ugasi u voznji dakle zagrejan ima problem da upali,pocne tiho da vergla i jedva upali malo digne obrtaje mozda na 200-300 a nekad stoji i nula,koliko sam primetio dodavanje gasa pomogne ali ne uvek pogotovo ne ako ne uspe malo da podigne obrtaje dok se muci da upali,klapna za gas je ociscena pre koju nedelju i svecice i bobine zamenjene tad jer je prijavljivao gresku na 3 cilindar. Motor vuce normalno sve vozim ga kad stignem na 4000+ obrtaja sve super,samo ako se ugasi u voznji mojom greskom bude problem sa paljenjem.
Dali si ga kacio na dijagnostiku? Savetujem ti da nabavis ELM327 bluetoth adapter pa na mobilnom instaliras car scaner pro aplikaciju,za sitne pare mozes da vidis puno stvari u njoj i probaj pratiti camshaft i crankshaft senzore prililom paljenja automobila,ako neki od tih senzora brljavi hoce da pravi takve probleme
Što više imaš,više problema imaš...

Slavce20

Bio je na dijagnostiku zbog bobine trokirao je nesto i sve sam to izmenjao,na dijagnostici nije pokazao nikakvu gresku za senzor,mora onda da se pogleda uzivo parametri,inace za par hiljada kilometra gradske voznje mi je izbacio poruku na tabli da dolijem ulje bio sam slab sa uljem,sto znaci da ima potrosnju ulja,palo mi je na pamet i da nije opala malo kompresija,al nisam siguran koliko je moguc taj scenario.

zokce

@Slavce20, ovo je tema za dizel motore, procitaj malo naziv teme i prebaci se u temu za benzinske motore.