Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

javu

Samo da pitam, jejenche, koliko je kilometara auto preslo do sada?

jejenche

151 000 navodno...mada provereno u renou, i poklapa se! Uvezao sam ga od poznatog lika, pa me ne bi zeznuo (bar se nadam)

E i tako ti ja odvezem auto na dijagnostiku i lepo pise code 0239. E sad ne mogu tacno da se setim poruke ali je glasila nesto tipa "greska u kolu ...... izlazu ubrizgavanja" Tako nesto....uglavnom majstor rece protokomer  :oo:  :banghead:

Dobro bar sam sredio izlaze letvi i spone, centrirao trap i promenio nosac motora na menjacu, takozvanu kosku.

Sad su na redu Xenoni i jos neke sijalice sto sam video, one od svetla na plafonu, ima da se kupe u LED varijanti, pa cu njih da uzmem :D  :tup:

Citat: Mr.Black poslato 10.04.2009. - 09:12
Moguc problem je sa regulatorom pritiska goriva!!! Proveri i to!

Mr.Black pravi si car.....      :car:

jejenche

Citat: Mr.Black poslato 12.04.2009. - 20:51
@jejenche  :too: drago mi je da je problem resen  ;)

Daleko od toga da je resen!  :place:

Cuo sam da protokomer moze da se "ocisti"  :wtf:

Jel zna neko nesto o tome, da li je tako nesto moguce, ili samo promena tog dela?  :??:

Click

Cekaj.. sad mi nije jasno.. Kada si bio na servisu, trebao je da ide na CLIP i da se onda provere svi parametri i da se tacno sazna sta je  :nezna:

Malivuk612

kakvo crno ciscenje protokomera, menjaj to... taj deo ima svoj radni vek... (na 406 je npr bio god dana, tj 60ak hiljada)

jejenche

Citat: Click poslato 12.04.2009. - 21:32
Cekaj.. sad mi nije jasno.. Kada si bio na servisu, trebao je da ide na CLIP i da se onda provere svi parametri i da se tacno sazna sta je  :nezna:

Pa pazi sad ovako....iskreno ne znam ni ja sam. Kad sam bio u Renaultovom servisu, kaze mi onaj lik ovako: "to sto ti malo trese ti je druga dizna, ponekad cepi pa zato, kad budes dosao na sledeci servis (citaj za 10k) ocisticemo. Kad sam bio igrom slucaja u nekom drugom servisu, ja reko daj da ga prikacim na racunar, i on ima jednu gresku koja ne moze da se obrise, ondosno ta sto sam napisao u prethodnom postu, tako da ispada da nije dizna. Ne znam ni ja sam.  :nezna:

banek

Danas mi se desilo dva puta da u toku voznje mi se pojavi poruka zute boje "Check Injection", auto pri tome normalno radi.

Vrlo je interesantno sto ovo nije bilo stalno na displeju, nego kao da je blinkalo, palilo se i gasilo. Stanem i kao sa svim kompjuterima, ugasim i upalim auto i nakon toga nema poruke.

Tako sam se vozio pola dana, i onda se opet desilo, i ista stvar je pomogla. Durga polovina dana bez takve poruke. Auto pri tome ide normalno.

Imao sam utisak da se oba puta poruka javila dok je auto bio hladan, posle nekoliko kolimetara voznje.

Da li je neko imao slican problem? Da konstantno ima neki problem kapiram da bi ta poruka bila stalno ispisana, ovako deluje kao da neki konektor nije dobar, ili da comp se smrzne pa ne ocitava dobro, ili magistrala preko koje ocitava ima neki problem.

fLiP

Verovatno ti je crkao neki grejac. Ako ti auto normalo radi trebalo bi da je to. Svakako bi trebalo da se nakaci na komp i da se proveri koji je grejac(i) crkao. Ta poruka moze da izadje iz vise razloga, ali to je najcesci.

banek

Problem je sto ta poruka ne svetli konstantno, javi se samo po neki put i treperi.

Da li na dijagnostici moze da se izlista neki log, odnosno alarmi koji su se desavali i nestali?

Blazar

Ja mislim da moze, svaka prijavljena greska ostaje u memoriji i moze da se vidi na dijagnostici sve dok je neko ne  izbrise.

fLiP

^^ Da, upravo tako. I videce se tacno sta je problem.

banek

Bio sam na diognostici tek u petak, jer mi se jedno vreme nije nista pojavljivalo, i u petak se ponovo pojavilo. Cak imam i video klip kako to izgleda.

Elem, na dijagnostici je prijavio/zapamtio tacno tri alarma koja su vezana za ovo, i u svakom od njih se pominje EGR ventil i slab protok kroz njega. Ima vise nacina da se ovaj problem resi, od ciscenja samog ventila, usisnih grana, zamene ventila..... svu u zavisnosti od stepena zaprljanosti.

KOliko sam video na forumu ovo je standardna boljka kod ovih motora. Jedino me zanima, tip u servisu mi je rekao da se od 2005 kod ovih motora ugradjuje i neki filter, koji bi ovo trebalo na neki nacin da spreci, pa me zanima da li neko zna nesto vise o tome i da li mogu na osnovu broja sasije da to detektujem.

PremieRacing

Imas na net-u uputstvo kako se cisti EGR ventil. Uradi to sam i bice ujedno i najkvalitetnije i najjeftinije resenje tvog problema. Uputstvo trazi na eng ili cro forumu, znam da sam negde video ali nemam pojma gde   :blink:

A filter koji spominjes je mozda DPF (filter cvrstih cestica cadji) koji se 'sam' cisti kad vozis autoputem duze od 20ak minuta brzinom vecom od 80km/h.

.

banek

Sam u svoje ruke je uvek najbolja varijanta, ali nekada se ne stize :-)

Sve u svemu otisao sam u sevris...dijagnostika je bila 1500 din + ciscenje EGR-a 1800 din. Porverili su ceo sistem sa granama, kao i sam EGR, i ispostavilo se da je bio blago zaprljan, sve ostalo je bilo relativno cisto. Moja Laguna je kraj 2005-e, i utvrdili su da upravo ima filter.

Ja pretpostavljam da je u mom slucaju bila kombinacija loseg goriva (MOL, OMV samo tu sipam) + gradska voznja u trajanju od 2-3 meseca. Savet servisa je da se minimalno jednom mesecno provoza autoputem 160-180km/h u nekom periodu kako bi se sagorele naslage.....mada mislim da je tvoj savet realniji.

Sto jeste-jeste, meni je Laguna stvarno pravljena za otvoren put :-) prosto mi je zao da je covek drnda po gradskim guzvama.

BTW saznah i da se za 1.9dCi sa 130KS, i tim filterom, stavlja redje ulje 50/30.

mire

^^ Već sam mnogo puta čuo da je eurodizel na OMV lošeg kvaliteta. Šteta što kod nas ne postoji neko objektivno istraživanje i analiza, pa da to može i stvarno da se potvrdi. Mirku Alvirku ne bih verovao, taman da objavi hemijske podatke. ;)