Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

pajaptt

Čekića hladan...ali imam utisak i kada je radna temperatura,da se čuje....i pri dosavanju gasa....

wcyber

kad je menjano ulje?

zimi treba dosta vremena da se i ulje zagreje.. pogotovo ako radi grejanje kabine

pajaptt

Pa...treba mali servis za 2000km...u martu će biti godina od prošle zamene ulja...hteo sam sada kada su mi radili ove grejače,ali mi tražio 14000 za mali servis,doduše sa zamenom filtera goriva,ali ipak mislim da je mnogo...

wcyber

zameni ulje pa vidi da li ce se manje cuti

koliko je presao? 8000? pretezno po gradu ili.. ?

koje ulje je u njemu?

mimi1994

Postovanje svima momci, imam problema vec dosta dugo, laguna 3 2.0 dci, kad je auto hladan ili dodje do prve crte krenes u preticanje nacepis gas izbaci check injection vracaj se nazad. Odes na proveru izbaci df 004 turbocharging pressure sensor circuit, short circuit, +12v i naravno cruise control jerje uso u safe mode pa je i njega iskljucio obrisem gresku i auto ide super, zamenio sam transformator pritiska turba i opet isti problem da li je do map senzora zice sam gledao da nisu iskidane malo ih mrdao da vidim i izgleda sve to ok. Map senzor sam cistio sa clinerom za maf senzor prskao unutra i opet isto. Cudi me zasto samo kad auto nije skroz zagrejan ne dodje na radnu, posle bez problema sve radi.

wcyber

samo da nije do nekog hladnog lema na samom motornom racunaru

singer

Citat: mimi1994 poslato 07.03.2023. - 00:29
Postovanje svima momci, imam problema vec dosta dugo, laguna 3 2.0 dci, kad je auto hladan ili dodje do prve crte krenes u preticanje nacepis gas izbaci check injection vracaj se nazad.
Misliš da je normalno i dobro da ga načepiš hladnog? :zubo:

alexsasa

^^smrt za svaki, pogotovo turbo motor..

Sent from my iPhone using Tapatalk

mimi1994

Znam ja da je smrt, ne bude auto skroz dole na prvu crtu i da ne mrdne provozam sigurno oko 5 km pre nego to da uradim, ali opet kad moram da preteknem bude tako. Ali tih prvih 5 km kroz grad milim i polako ubrzavam.

wcyber

motor nije za cepanje dok se ne ugreje do kraja, mada se i meni desava kad popi#dim da ga nacepim hladnog .. al ziv je  :pije:

alexsasa

Ja uglavnom cekam jos neki minut nakon sto kazaljka pokaze da je zagrejan, ulje se malo sporije zagreje..

Sent from my iPhone using Tapatalk

mimi1994

Sve ja to znam brat moj ali sad je i do 18 stepeni nije debeli minus. Problem je ovo sto mi se desava, danas zamenio map pa cu da prekontrolisem da vidim dal ce se opet isto upaliti.

Lakijano

Da se i ja upisem u klub check injection.
Megan 2 1.9 dci 130hp, greska se javlja samo na ler gasu i posle par sekundi se izgubi. Auto inace normalno radi.
Na Clipu prijavljuje gresku DF004 .

Skinuo sam, ocistio i vratio Map senzor ali greska se i dalje pojavljuje na ler gasu.
Po ovom grafikonu ispada da brljavi citanje atmosferskog pritiska dok su ostale vrednosti u redu.
Pretpostavljam da Map daje i vrednosti atmosferskog pritiska.

Da li je moguce da je u pitanju jos nesto ili da kupujem novi map senzor?

wcyber

ne moze isti senzor citati oba pritiska.. map je pritisak posle turbine, na usisu

pise da senzor ima problema sa kontaktima, instalacijom