Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Milenko_M

I ja sam vozio isti taj Megan sa tim motorom i imao sam istu grešku ( antipolution ) .Kada bi se upalila greška motor bi normalno radio nikakvih smetnji.
Greška je uvek bila na jednoj dizni . Oni parametri korekcije su kao i kod mene oko 1 . Dizna je očigledno bila u redu .Ja sam predpostavio je da problem na konektoru koji ide od dizni na motorni računar . Motorni računar je ispred akumulatora a konektor je veliki valjda 40 pinski .Njega sam izduvao sa vazduhom i naprskao pravim kontakt sprejom, ne WD40 . Mislim da je nepotrebno da kreneš u zamenu dizni .
Što se tiče servisnog intervala 30.000 km je standard u evropi .Nema svrhe razvijati raspravu o tome je to radim na 15.000 .

Alex33

Pozdrav svima 👋
Posjedujem Renault Captur 2019 dCi 1.5 66kw. Prije 20 tak dana sam radio reparaciju jedne dizne na osnovu greske na ekranu iako nije bilo simptoma kvara dizne. Auto je posle reparacije povremeno trzalo na 2000 obrtaja. Juce je auto non stop trokiralo i postalo jako bucno. Na ekranu se pojavila greska Anti Polution i Injector Controler. Koja su vasa iskustva povodom ovog problema? Hvala unaprijed na pomoci!

bojanstefanov87

Zdravo ljudi
Vozim Scenic 3 i imam problem tacnije izadje greska check injection i na dijagnostici imam gresku Senzor kvaliteta motornog ulja-signal pogre%u0161an, a code greske je P253F.. Inace od kad mi je ta greska izasla, slabije vuce i oduzme gas ponekad. Nije isti rad motora. Da li uopste postoji senzor za kvalitet ulja i da li moze to biti uzrok losijeg rada motora? Hvala unapred.. Pozdrav

wcyber

koju diag si koristio?

po yt videima, izgleda da je problem vezan za DPF

bojanstefanov87

Bosch-ovu.. Inace juce sam isao i kod majstora koji cisti dpf i na merenju je pokazao da je bas zaprljan. Senzor dpf je ispravan ali nije pokazao gresku, kaze to mu cudno.. Preporucio mi je svakako da cistimo dpf.. Mene samo buni sto izlazi greska za kvalitet motornog ulja, a u oktobru sam radio meli servis i menjao ulje i filter.

wcyber

odgledaj par yt videa vezanih za tu gresku... mene je mrzelo da slusam objasnjenja :D

bojanstefanov87

Aleexa

Pozdrav ljudi, imam Reno megana 4 2019 godiste, 1.5 dci 116ks, desilo mi se pre 2 dana da se auto vozio ceo dan sve normalno i uvece je odjednom na displeju upalio "check injection" i posle 2-3 minuta ugasio je sam, takodje sutra dan ista stvar ceo dan isto nista i predvece opet na 2-3 minuta i ugasio opet sam, da napomenem da nije bilo nikakvih promena u radu, pali odma, ide isto, ravnomeran rad motora, nema drugih zvukova nista, samo tako sto se upali i ugasi samo. Da li je neko imao mozda slican slucaj pa da moze podeliti sta je kod njega bilo?
Na dijagnostici sam bio ali I'm je velika guzva ovamo kod mene pa jos nisam stigao na red, ja sam nasao neki svoj obd2 mali skener sto sam uzeo pre par godina, I on mi je izbacio bio gresku p1028, ali ne mogu naci konkretno ni zasta je taj kod greske.
A nisam siguran ni koliko je taj moj obd2 pouzdan sto se toga tice.
Hvala unapred, ukoliko u medjuvremenu odradim dijagnostiku pisem sta je izbacila.

mire

Dobrodošao na forum, @Aleexa. Pre učestvovanja u diskusijama, pročitaj pravila, popuni profil (lokacija, godine) i predstavi se u odgovarajućoj temi. Zatim ćeš dobiti pun pristup, pa možeš da pita šta želiš, a i da potražiš neke starije u poruke u kojima se možda krije odgovor.

wcyber

ono sto sam uspeo na google da nadjem je:

Coolant pump EGR cooler internal component error

a spominje se i na jednom forumu u sklopu AdBlue sistema ..

reno4

Pozdrav
Imam problem i voljela bih da čujem mišljenja, ako je neko imao slično iskustvo
Megane 2021. Godište, 1.5dci motor
Prešao 40000, i upalio obavještenje da se provjere izduvni sistemi.
Kod jednog majistora je na dijagnostici pokazao da je problem DPF filter, kod drugog da je diznanod AdBluea, a kod trećeg da je pumpa od AdBluea. Sjutra ga vozim na dijagnostiku u ovlaṣ̌ćenom servisu. Inače, AdBlue sipan prije nekih 1000km

wcyber

bas tako, sto mladji auto, samo servis sa original dijagnostikom.. jos ako je dobar ovlasceni, nema greske

alexsasa

Samo Clip dijagnostika.

Sent from my iPhone using Tapatalk

milann_90

Citat: Aleexa poslato 05.09.2024. - 10:43
Pozdrav ljudi, imam Reno megana 4 2019 godiste, 1.5 dci 116ks, desilo mi se pre 2 dana da se auto vozio ceo dan sve normalno i uvece je odjednom na displeju upalio "check injection" i posle 2-3 minuta ugasio je sam, takodje sutra dan ista stvar ceo dan isto nista i predvece opet na 2-3 minuta i ugasio opet sam, da napomenem da nije bilo nikakvih promena u radu, pali odma, ide isto, ravnomeran rad motora, nema drugih zvukova nista, samo tako sto se upali i ugasi samo. Da li je neko imao mozda slican slucaj pa da moze podeliti sta je kod njega bilo?
Na dijagnostici sam bio ali I'm je velika guzva ovamo kod mene pa jos nisam stigao na red, ja sam nasao neki svoj obd2 mali skener sto sam uzeo pre par godina, I on mi je izbacio bio gresku p1028, ali ne mogu naci konkretno ni zasta je taj kod greske.
A nisam siguran ni koliko je taj moj obd2 pouzdan sto se toga tice.
Hvala unapred, ukoliko u medjuvremenu odradim dijagnostiku pisem sta je izbacila.

Pozdrav. Imao sam slično iskustvo na Megane 3, 1.9 DCI 2009 god. Kod mene je povremeno to palio i tek kad ugasim i upalim auto ugasi tu lampicu, a palila se obično na većim brzinama 130, 140 km/h. Nakon ignorisanja te greške jedno vreme javila mi se poruka "engine hazard failure" i prebacilo je auto u SAFE MODE. Ispostavilo se kasnije da mi je napuklo crevo turbine, i zapušen DPF filter. Majstor zamenio crevo, dijagnostikom "naterao" regeneraciju DPF-a i sada je sve OK.

horvat

Visim na svakojakim forumima vec preko decenije, al' ovo jos nisam video  :wtf: