Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

kornar

Kolege, vozim 1.5 81kw megan 3 sa kontinental diznaža već tri godine, kada sam ga kupio zamenio sve četiri dizne i nisam imao problem do skora, auto izbaci niz grešaka ESP, chek injection, I radi na tri klipa, bošista uradi dijagnostiku, druga dizna stradala, zameni diznu, auto ide normalno nakon dve nedelje isto, opet druga dizna, zameni diznu, krenem kući 10 km isto STOP ENGINE HAZARD dođe kući ponovo druga dizna, zamenio je evo vozim se dva dana sve ok, inače pre toga nikakvih naznaka nema za neki problem, samo trzne u vožnji i počne da radi na tri klipa, konektor smo proverili u redu je, sada čekam električara da rasturimo snop instalacije prema računaru. Da li je neko imao sličan problem i šta bi moglo da u oje tako diznu a da pre toga ne daje nikakve simptome i šta proveriti

wcyber

ja samo pratim da vidim sta me ceka.. mozda je i raxunar zgeknuo?

zna li se koliko ima pravih km predjenih?

kornar

slavko_bgd

U praksi je bilo daleeeeko više problema sa elektroinstalacijom i pinovima na strani računara nego što je bilo kvarova dizni i računara ( ne pamtim takav kvar) .
Problem je u tome što kad se meri ožičenje na liniji računar -dizna unimerom uvek je otpor 0.00R , dakle nema prekida. Ali to je lažna slika merenja, iz razloga što dizne vuku jako mnogo struje i što se svaki loš spoj ili naprsla žica greju, raste otpor zbog temperature i samim tim se pojavljuju greške u radu motora.
Znam za nekoliko slučajeva u kojima su lemili provodnike direktno na pinove računara i tako rešavali kvarove.
Odmah da kažem da je to "tarzan-rešenje" i da se to radi u slučajevima kada je nemoguće popraviti ili zameniti pinove u konektoru.
Da je moj auto ja bih prvo išao u tom smeru...
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

kornar

Pa otprilike to mi je rekao i električar pa zato smo i zakazali proveru instalacije, samo mu je čudno da ubije diznu bez ikakvih najava u vožnji ili izbacivanja greške samo trzne, pojave se greške i radi na tri klipa, znači merenja tu mogu malo da pomognu?

slavko_bgd

Da, jer unimer će da pokaže provodnost ako provode samo 2 "licne" i obično tu svi stanu sa daljim ispitivanjem. Zato se za opterećene strujne krugove praktikuje ispitivanje prob-lampom 5W ili čak 21W. Najteže je otkriti loš spoj u pinu. Prepusti to električaru, ide čovek u dobrom pravcu...
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Milenko_M

Našpricajte pravi kontakt sprej ( ne WD40 ) u onaj veliki konektor na strani motornog računara ( na njega dolaze sve žice od dizni ).

kornar

Pa uradićemo to pa videćemo, pisaću kako ide

kornar

Proverili smo instalaciju, na računaru nema tragova oksidacija sve je kao novo, žice nisu u prekidu, jedino na dizni smo malo odradili d.žek, kaže majstor kao da ima magle da smo ga stisli i sve naprskali kontakt sprejom, auto radi normalno videćemo da li smo nešto rešili.

Ceki21

Pozdrav.
Megane 2 (1.5 dci, 78 kw) mi baca dvije greške: P0488 i P2263

Uglavnom se dogodi greška nakon 30 km vožnje autoputom brzinom 130 km/h cca.

Kolko vidim ovaj P2263 bi mogel biti na crijevu usisa turbine di ide onaj đek/ senzor koji ima žutu plastiku oko sebe- tam mi slini. Ostatak crijeva je ispravan.

Ima neko iskustva/ ideje za te greške ?
Hvala

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

Zeljko.S

Postovani, nov sam na forumu i imam pitanje koje je vrv vec postavljeno. Vozim Fluenca 1,5 dci 81 kw 8 godina i jedini sam vlasnik. Problem sa greskom "check inection system" i "check antipolytion system". Pojavila mi se prvi put greska sa 190000 i tada mi je promenjen neki senzor. Sada mi se ponovo sve isto javlja sa 230000 i ponovo je menjan neki senzor. Nisam dosao ni do kuce ponovo mi se upali isto. Ponovo kod majstora i nesto je cistio neki ventil kako kaze. Ponovo ni km isto se pokaze. Da li da teram auto kod nekog drugog majstora, ovaj je OK i bas ima posla sa Francuzima. Ali ne znam sta da radim. Citajuci forum kazu dpf filter. Da li Reno ima regeneraciju dpf filtera i kako se pali ili on to sam radi. Presao sam 230000 i nisam primetio nikakvo drukcije ponasanje auta tokom duze voznje. Molim za savet?

Jakota

Savet je da ides kod majstora koji radi Renoa sa originalnom Clip dijagnostikom

Svi majstori osim onih koji rade samo jednu grupu automobila ne znaju sta je kvar, nego pretpostavljaju
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

mire

@Zeljko.S  - Dobrodošao na forum. Pre učešća u diskusijama potrebno je da popuniš profil do kraja (lokacija, rođendan) i da se predstaviš u odgovarajućoj temi. Nakon toga imaćeš pun pristup forumu.

okram8686

Pozdrav, forumaši

Elem, juče mi se pojavila greška na bord displeju u kom je pisana poruka "Injection fault". Situacija je sledeća: Kada je upaljeno zeleno svetlo semafora, dam gas normalno do 2200, tako umereno do treće brzine s obrtajom 2400 i u tom trenutku sam dobio takvu poruku greške kada sam pustio papučicu za gas prebacujući u četvrtu brzinu... Šta ovo može da bude? Imam 1.5dci, 74kw, 2004 god...

Pozdrav
Običan potpis :)

wcyber

jedino sa dijagnostikom da se procita greska..

neki parametri rada ili vrednosti senzora su otisli van dozvoljenih vrednosti i upali se greska.. dijagnostika ce reci sta mu je smetalo