Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alexsasa

Bukvalno svasta moze da bude, od gumene pumice za gorivo pa na dalje, sto kaze kolega-neka krstena dijagnostika za pocetak, npr Clip.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aleksako12

Pozdrav ljudi prvi put pišem ali dugo čitam i pratim.
Da skratim, vozim Reno Clio 3 1.5dci 2006 godište i danas me prvi put ostavio na putu.

Vozio sam autoputem oko 100 na sat i ujednom trenutnu nisam mogao da dajem gas gubio je snage dok nije skorz stao, kada je stao ugasio sam i probao ponovo da upalim međutim verglao je samo i izbacio grešku injection check. Posle nekog vremena sam probao ponovo i da držim dugo kontakt ali ništa samo vergla na kraju me šlep vratio nazad.

Zanima me da li je neko imao nešto slično i kako je to rešio.
Hvala unapred
:D

wcyber

zvuci kao da je jednostavno ostao bez dotoka goriva

al prvo popuni profil do kraja

mmirtic

Mozda neko moze  da mi pomogne sa mojim problemom koji duze pokusavam da reseim

Naime upalio mi se check injection pre izvesnog vremena,auto u safe modu znaci sporo radi, jedva se vozi, oteram kod majstora tadasnjeg, kaze senzor i neka creva koja su bila losa, ugasi gresku posle opet nekog vremena upali isti gresku, ali auto nije bacao u safe mode, normalno je isao . Oteram ja auto  u Ruskai prema preporukama, oni tu nesto gledaju , kazu isto neko crevo od vazduha i par nekih stvari , medjutim opet mi se upali greska, i sad mi auto radi  kao da nema snag, danas sam stavio tempomat na 130 i posto nije imho snage na visem delu spustao je brziny, kao da nema snage, da rekli su jos da moze da bude i turbo. Da li neko ima predetavu sta moze biti?

wcyber

pa cekaj, nisi popravio nista od toga sto su majstori rekli? imao sam i ja jednom problem sa busnim crevom, pa posle zamene sve ok

mmirtic

Sve sam zamenio do sada sto si rekli ja sam rekao menjaj, cak cu mi u Ruskai stavili neki senzor dq probaju da li do toga, ali izgleda da nije, da li turbo moze isto da bude, da li imq neko crevo na njemu, Jer kada dam gas ne potegne onako kao pre bas je lenj, kao da turbina ne radi dobro

slavko_bgd

Sve se to može videti u vožnji sa povezanim Clip-om ( ADT-om ili šta je već aktuelno, ne pratim više) . Samo neko treba da zna šta gleda.
Da, može biti problem sa turbinom koja ne ostvaruje potreban pritisak vazduha za svaki režim rada motora.
Sve do sada što je rađeno su preventivne mere i to je manje-više postupak eliminisanja jeftinih potencijalnih uzroka.
Obzirom da ne vidimo auto, nemamo dijagnostiku, čak ni kodove grešaka kada je motor bio u "safe modu" - sve je nagađanje.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

mmirtic

Pa da se javim sa resenim problem, nadam se :)

Naime uzrok Check Inejction greske i jako slabom vucom, je bio odredjeni vakum koji se javio, te turbina nije imala dobar pritisak. Preuzeo sam auto i stvarno ide mnogo bolje, iz servisa nisu hteli nista da mi naplate nego je ostalo da proverim da li ce sve biti u redu, tako da preporuka za Ruskai :)

wcyber

super, drago mi je da su resili.. kod njih inace odrzavam sad Scenica 3 1.5 dci, a pre toga Scenica 2 1.9 dci ..

zato sam i pitao da li su ti u tim servisima ista radili, ili su ti samo preporucivali sta bi trebalo ..

pa kad si napisao da jesu nesto radili i u ruskaiu, vec mi cudno bilo da nisu resili problem :)

mmirtic

Pa pravo da ti kazem i ja sam :) Nadam se da nece vise da se pali greska :) dosta je bilo.. jedno 2 meseca resavam ovaj problem. Pre sam bio kod famoznog "majstora' koji je samo znao da zameni senzor ali ne i da se pozabavi problemom, tako da svaka preporuka, nastavicu ovde da odrzavam auto  to je sigurno.

EDIT: obrisan citat

Jakota

Servis za preporuku u svakom slucaju

Ja sam cak i sluzbena vozila poceo da vozim kod njih (Caddy, Dacia, Clio 3)

Sad skoro smo imali slucaj gde je zapalio lezaj na kompresoru klime na Caddy- ju

Momci ga resili za 3 dana
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

mmirtic

Nazalost druga greska se upalila i to Check AntiPollution, sad mi ovo deluje da je vezano sa DPF-om, opet cu da ga odvezem pa javljam sta su rekli :) Inace auto ide sve odlicno nikakvih problema.

mmirtic

Bio kod majstora, kaze da mu deluje kao DPF, nije puno zaprvljan kaze 6%, ako se ponovo upali da dodjem da otvore da vide koliko je stvarno zapljan DPF, inace DPF cena 400eur ;)

wcyber

ili da se iskopa unutrasnjost DPF-a i iskljuci dijagnostikom ;)

mmirtic

Da li je pametno ugasiti DPF, sta mislis? Da li moze da mi pravi kasnije probleme?