Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

jedino sto moze da se desi je da te zezaju na tehnickom da nemas dovoljno ciste rezultate .. ali i to se jos uvek prilicno gleda kroz prste .. drugih problema ne mozes imati s autom

singer

Filip Petreski

Zdravo. Imam Renault Megane 4 2019 1.5dci. Ponekad pri palenje vozila upali mi servisni kluc sa porukom "Check Injection" i nakon 3-4 minuta se ugasi. Bio sam na dijagnostiku, pokazao mi je nekoliko gresaka, ali sve greske su u memoriju. Motor radi normalno i nisam dosao do situaciju da mi je auto u safe mode. Sta mogu da uradim i da proverim. Majstor mi je rekao da je moguce nesto da je do kompjuteru. Hvala vam.

wcyber

pa dobro bi bilo da si napisao koje su to memorisane greske ako vec zelis da ih resis  :hmm:

Filip Petreski

ECM (Engine Control Module) 2 problems exist
1.000223 Flow Control Adaptive,Signal Low
2.102896 Electric Pump Unit,Fault Alerted Via The Control Unit

Ovo su te greske

mire

Filipe, dobrodošao na forum. Pre učestvovarnja u diskusijama potrebno je da pročitaš pravila foruma, da popuniš profil do kraja (lokacija, rođendan) i da se predstaviš u temi za nove članove. U međuvremenu, ovde ide katanac. :lock:

:rfs:

mire

wcyber

greske deluju da povremeno imas problem sa pumpom goriva il regulatorom pritiska goriva.. ako je to sa clip dijagnostike

Filip Petreski

Nije sa clip dijagnostike, u cetvrtak je nosim u Renault na dijagnostiku pa videcemo sta cu da kazu.
A jel ima neke sanse da je to posledica ako ima vode u rezervaru? Jer ovu gresku pocela je da mi javlja otkad su mi ukrali poklopac za rezervoara.

Milenko_M

Svakako nije dobro voziti bez poklopca rezervoara.A voda u rezervoaru se tako može skupiti iz vazduha ( vrlo malo ) na takav način. Voda inače ide na dno i onda se uvlači sa dna u filter goriva. U filteru je na dnu i tu je na sigurnom dok je ne bude previša da krene dalje. Gorivo se iz filtera izvlači gore tako da se voda dole skuplja. Nema potrebe čistiti rezervoar zbog toga ali ima svrhe da se iz viltera odvrne čep na dnu i izbaci eventualno skupljena voda .
Ako imaš senzor za vodu u filteru pokazaće ali verovatno nemaš tako da nema signalizacije.

Filip Petreski

Ispao je da je problem u elektronskoj pumpi za vodu.

wcyber

ima smisla  :kez:

sto su ti novi auti .. elektronska kontrola protoka vode za hladjenje motora  :pije:

Filip Petreski

Novi auti samo veca glavobolja
A jel neko ima informaciju za to gde bi mogla da se nalazi ta elektronska pumpa?

wcyber

pratis pod haubom creva od do hladnjaka napred 

Filip Petreski

Jasno.

Lani sam radio veliki servis u Renault i menjali su mi antifriz. Jel moguce da ako ima neki vazdusni dzep u sistemu da javlja takvu gresku?