Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

osnovna stvar za sve te greske je da se utvrdi da li su dobri konektori i instalacija.. poskidati konektore, naspricati s kontakt sprejom i tako..

slavko_bgd

Konektori na tim pumpama su izuzetno kvalitetni i sa njima nije bilo problema. Čak ni sa pumpama u prvim desetinama hiljada kilometara nije bilo problema, kod M4 je problem bio softver motorskog računara i reprogramom je to rešeno.

Citat: Filip Petreski poslato 14.03.2025. - 14:14
Jasno.

Lani sam radio veliki servis u Renault i menjali su mi antifriz. Jel moguce da ako ima neki vazdusni dzep u sistemu da javlja takvu gresku?

Od lane bi se odzračio milion puta do sada, tako da sigurno nije zbog zamene antifriza. Da, moguće je da se greška pojavi zbog vazdušnih čepova ili baš ozbiljnog nedostatka antifriza. Motori koji su pregorevali zbog gubitka antifriza su po pravilu imali i upamćenu grešku u vezi električne pumpe hladnog kruga, zaboravio sam tačno koji je kod greške bio jer ne želim da pamtim takve stvari. Moguće je da postoji i problem sa mehanikom pumpe, da je dotrajala i da ne radi ispravno.  Ja bih da je moj auto pomoć potražio u specijalizovanom servisu.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

mmirtic

Ja samo da javim da sam bio kod Ruskai povodom Anti-Pollution greske koju imam, rekli mi da ispratimo da li ce ponovo da se upali, proverili zapusenost filtera koji je bio 6%, izmerili gasove, kazu da sve izgleda u redu. Medjutim meni se opet upalila greska i to na putu, nadam se da mogu da vozim jos neko vreme? Pa da ga oteram nazad, da skinu DPF i da vide sta je u pitanju

wcyber

a greska je vezana za DPF ? stanje i regeneraciju ? moguce da u nekom trenutku racunar pozeli da aktivira regeneraciju, ali da je zbog jos necega sprecen pa onda to prijavi kao zutu gresku.. osim ako ne upali crvenu ? da ne vrtim sad unazad stranice  :pije:

mmirtic

Pa moguce, nema crvene, pre je bio problem Check Injection, koji je resen, neki vakum je bio pristuan, sada auto stvarno dobro ide, ali anti-pollution se upalio, sada moram da ostavim auto kod njih da detljnijje pregledaju, nadam se da nece da mi se jos nesto pokvari ako se strpim par dana :( Tj vozim auto jos neko vreme

mmirtic

Samo da javim situaciju, odvezao sam opet bio kod Ruskai, kazu da je EGR nesto bio zaprljan, i da je to sigurno pravilo problem, kaze da su ga ocistili i da bi. sada trebalo da je ok...

wcyber

pa ako EGR pocne da pravi probleme, jedno resenje bude i da se stavi novi EGR .. ili da ovaj postojeci blokiras i da se ubije preko dijagnostike ..

mmirtic

Za sada se nije palila greska, ipraticu pa cemo da vidimo.

mmirtic

Nazalost opet se upalila greska, moram priznati da mi Ruskai pomalo ne uliva poverenje,  nikako nisu uspeli da dijagnostikuju problem sve je bilo nagadjanje, poslednje je ciscenje dizni koje sam platio 10k. Da li neko poznaje nekog majstora u NS koji ima bolju dijagnostiku, obzirom da je Ruskai i dalje na Widows XP :)

wcyber

moguce da ti je EGR pri kraju i da ce morati nov.. ili da ga iskljucis negde

Jakota

Nije bitan OS, bitno je koja dijagnostika radi na njemu

Konkretno rade preko CLIP dijagnostike i to je ono sto je potrebno za Renault vozila

E sad, zasto se ponovo upalila greska to je vec druga stvar
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

wcyber

kolega je imalo slican problem na meganu 2 1.9 dci sa egr-om, i dok nije stavio nov, nije resio problem

mmirtic

Nije problem da se promeni, samo da znam da je to do toga :) Koja je cena EGR-a zna li neko?

wcyber

mmirtic

Hvala, bas cu da odem ponovo pa da vidim sa njima sta kazu, inace auto dobro ide nikakvih problema, da li je to hitno da zamenim odmah? Moze da napravi neke druge probleme?