Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

koje godiste je tvoj kadjar ? koliko je presao ? moram da poredim sa mojim 1.5 dci iz 2014. sa predjenih 230k km.. da vidim kad ce poceti mene da zeza nesto od egra, dpfa  :kez:

alexsasa

Citat: mmirtic poslato 13.05.2025. - 09:56
Juce sam bio kod Barovica, kazu DPF, da vidim da li da menjam ili neki polovan, da li je neko menjao DPF i uzmimao nov?
Mozda moze da se ocisti? Vidim da moj majstor ima neku skalameriju za ciscenje, nisam ga pitao kakvi su rezultati..

Sent from my iPhone using Tapatalk

mmirtic

Citat: wcyber poslato 13.05.2025. - 10:13
koje godiste je tvoj kadjar ? koliko je presao ? moram da poredim sa mojim 1.5 dci iz 2014. sa predjenih 230k km.. da vidim kad ce poceti mene da zeza nesto od egra, dpfa  :kez:

2016/  195k km je presao. Do sada nikakvih problem. nisam imao, mislim i sada auto ide sve dobro samo sto imam tu gresku

Jakota

Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

mmirtic

Preko dijagnostike, konsultovali se sa nekim iz Sekulic-a, kaze da mi je auspuh garav, a ne treba da bude. Takodje mi se cuje nesto kao da susti pri malim obrtajima dole iz grane, kaze da je sve to uzrok tome. Isproveravace jos sve, pa ce mi javiti.

wcyber

vreme je da proverim da li je moj auspuh garav  :spit: :lopta: :pije:

slavko_bgd

Normalno je da bude malo siv, tipa 50 nijansi sive pa koju ubodeš :)
Ali ne sme da bude čađav, garav, pirgavi i ti fazoni  :ziveli:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

mmirtic

Dao mi je predlog da pozovem Magnum servis, koji se bavi ciscenjem i reparacijom DPF-a, zamene saća, kontaktirao sam ih pa cu da odem na proveru u kakvom je stanju DPF, pre nego sto vidim da li da uzimam nov, obzirom da planiram jos da vozim auto

Jakota

Tako mlad auto, a vec problemi

Sto je najgore, sve iziskuje vreme, novac i najgore sto se setas po servisima dok se otkloni kvar
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

mmirtic

Pa nazalost, ali nemam nikakvih problema u voznji radi kako treba sve...otici cu da vidim kakva je situacija.

Sariv

Lepo ti je rekao Wcyber, Idi u servis Damjanović u Rumenci.
Moj DPF bi stardao već dvaput da ne radim redovan servis tamo.
Oni provere i to kada rade redovan servis, preventivno (dijagnostika, creva, senzore).

Inače, smatram da je jedan od najboljih servisa u regionu po stručnosti i profesionalnosti. 
Imam problem za svako rešenje  ;)

Gordilja81

mire

Dobrodošao na forum @Gordilja81.

Pre nego što se uključiš u diskusije, pročitaj pravila foruma i predstavi se u temi za nove članove. Kada dobiješ pun pristup možeš da se aktiviraš.

:rfs:

mmirtic

Inace prema preporuci od Barovic servisa, otisao sam u Magnum u Zrenjaninu koji se bave DPF-om, naima kazu da je greska vezana za EGR, i da sam DPF ne radi dobro jer ima cadji na izduvu. Imao sam neslaganja u diznama oko parametara koje je sredio, i ugasio gresku, pa cu doci da mi skinu DPF i vidimo da sredimo to i EGR, nadam se da cu moci na more, da me nece zezati usput, jer auto sada stvarno super radi. Uradio sam kod njih dekarbonizaciju i sipao sam neki aditiv. Kazu da su cene za DPF oko 50k plus ruke + EGR oko 20k = negde oko 100k bi bila potpravka, ili druga opcija je gasenje svega sto je oko 500eur. Da li je neko gasio DPF i sta vi milite koja mi je bolja opcija?

wcyber