Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alexsasa

Citat: mmirtic poslato 02.07.2025. - 20:49
Inace prema preporuci od Barovic servisa, otisao sam u Magnum u Zrenjaninu koji se bave DPF-om, naima kazu da je greska vezana za EGR, i da sam DPF ne radi dobro jer ima cadji na izduvu. Imao sam neslaganja u diznama oko parametara koje je sredio, i ugasio gresku, pa cu doci da mi skinu DPF i vidimo da sredimo to i EGR, nadam se da cu moci na more, da me nece zezati usput, jer auto sada stvarno super radi. Uradio sam kod njih dekarbonizaciju i sipao sam neki aditiv. Kazu da su cene za DPF oko 50k plus ruke + EGR oko 20k = negde oko 100k bi bila potpravka, ili druga opcija je gasenje svega sto je oko 500eur. Da li je neko gasio DPF i sta vi milite koja mi je bolja opcija?
Da je moj auto i planiram da ga duze vozim isao bih na skuplju varijantu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mmirtic

Slazem se sa tobom, planiram da ga vozim i dalje, tako cu sigurno odraditi sve to, jeste da ima skoro 200k kilometara ali kapiram da to nije nista presudno nizastaaa :) pogotovo kod ovih 1.5 motora.

alexsasa

Nije nista, moze on jos dosta da gura

Sent from my iPhone using Tapatalk

draskokg

Zdravo ekipo, da li je neko imao slično iskustvo - jutros na putu prema CG mi se desilo u trenutku da je motor promenio zvuk tj. kao da je dizna počela da jače  zvekeće i u tom trenutku je izbacio belicast dim odnosno ličilo je kao kad se rasprši voda. To je sve trajalo 3-5 sekundi i posle toga auto se normalno ponašao. Dobro vuče, ulje je ok, antifriz je ok. Vizuelno što sam mogao da vidim u motornom odeljenju nema nikakvih curenja niti se oseća bilo kakav miris. Desilo se po prelasku Srb-Cg granice. Posle toga do Kotora nije bilo nikakvih problema.

wcyber

podsetilo me bas na scenu s autoputa kroz gorski kotar.. neki vw samo odjednom bacio gust oblak  belog dima, i posle toga vise ni puf

alexsasa

draskokg

Sve je ok za sad. Nisam ga dan ipo vozio i danas je upalio bez bilo kakvog problema. Nadam se da će na onome i da ostane.

slavko_bgd

Citat: wcyber poslato 16.07.2025. - 13:58
podsetilo me bas na scenu s autoputa kroz gorski kotar.. neki vw samo odjednom bacio gust oblak  belog dima, i posle toga vise ni puf

VW radi na beli dim. Kada beli dim izađe iz motora, motor više ne radi  :rotfl:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Alonso legenda

Pozdrav.vozim megan 3 1.5dci 81kw.i mene je cuvena lampica engine hazard stresirala 7 dana.dijagnostika je prijavljivala ventil za regulisanje pritiska na comon rail pumpi i senzor pritiska goriva na comon rail vodu.upali lampicu a auto normalno radi.pa sam ugasi posle pola sata.dijagnosticar je sumnjao samo na konektore.jer je auto lepo radio.pa mi je preporucio da ih isprskam kontakt sprejom.imao sam k2 pri ruci.nije ni to pomoglo.ali srecom po mene mom majstoru nije djavo dao mira.covek uradio mali servis i tad je to pocelo da se desava.nasao je sta je.na filteru foriva gde grejac ulazi u filter i pored gumica je ulazio fals vazduh.majstor je video baloncic kao od sapunice.dodatno zadihtovao sa nekom mascu jbc i poslao me u test voznju 20km.na veci gas.4000 obrtaja.sve  vec danima radi normalno.nadam se da ce ovo mnogima pomoci.dovoljan je fals vazduh na nekim crevima i filterima da vam prijavljuje dizne.ventile i senzore.pozdrav i uzdravlje

mire

Pozdrav i tebi i dobrodošao na forum.

Pre nego što se uključiš u diskusije pročitaj pravila i predstavi se u temi za nove članove. Profil si korektno popunio, koliko mogu da vidim.

tomovz

Pozdrav. Danas se na kratko upalila greška PROVJERITE UBRIZGAVANJE i ugasila se za cca 30sekundi. Peko obd2 baci gresku za pritisak ispusnih plinova. Izbrisao gresku probao provozat i sve 5. Jel imao tko isti slucaj?

Kenjee

Uskoro ti sledi "anti pollution system fault"

Shibni ga na otvoreno barem 30-50km da regeneriše DPF.

Ako i dalje nastavi onda se crevo od senzora pritiska izd. gasova zagaravilo.
Imate li ono gumeno sto ide ispod motora?

tomovz

Tako sam i mislio na crevo. U subotu cu bas skinut senzor i probat sajlu unutra. Ako ce opet bacat gresku onda verovatno do samog senzora. Hvala

tomovz

Samo da javim uspio sam odštopat crevo i auto odma odradio regeneraciju i nema vise poruke provjerite ubrizgavanje. Preporučam svima da očistite jer to se nije zaštopalo u roku par dana i nije bacalo gresku. Samo jednom na par sekundi. Možda i zato crkavaju DPF filteri..

iSpirit

Pozdrav ljudi,
Sinoc na Reno Seniku 2 1.9Dci 88KW...automobil radio u leru nekih 15ak minita,pojavila se greska check injection,krenuo sam i nije hteo preko 3.000obrtaja kao da je usao u safe mode.Posle par minuta voznje predjem preko pruge i izbaci injection fault i auto se ugasi.Kada sam ga upalio sve je bilo notmlano.