Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Lakikglp

Zdravo, ne bih da Zapocinjem novu temu, a nov sam pa i pravila foruma bas i ne poznajem. Naime kao i svi drugi, dosao sam ovde jer imam "neresiv problem" 😂
Kupio sam Nissan juke 2010god 1.5 dci 81kw, direktno uvoz iz svajcarske, licno ga kupio od vlasnika, prava km.Presao svega 130000km, sa problemom dpf. Auto uopste nije hteo da upali, koliko je dpf bio prljav, uklonjen dpf ugasen softverski. Ustanovlje da su dizne napravile sr*nje, reparirane . Odradjen test , dijagrami kako god. I tu krece zajebancija, auto na hladnom startu lagano upali , ali zapusi beli dim i radi kao nekadasnji dizeli, posle nekoliko sekundi rad se smiri, dim nestane, radi kao sat. Zamenjen regulator pritiska, malo bolje radi ali nista spec problem i dalje stoji.
Jel imao neko slicnih problema , zna li resenje?

wcyber

nisi jos postao clan.. taj motor je verv presao 500.000 :pije:

mire

@Lakikglp - Baš kao što reče wcyb, nisi još postao punopravan član pa nemaš ni pravo učešća u diskusijama. Profil si popunio, samo se još predstavi u temi za nove članove i pročitaj pravila foruma.

Lakikglp

Citat: wcyber poslato 06.12.2025. - 10:45
nisi jos postao clan.. taj motor je verv presao 500.000 :pije:

Sad jesam 😂. Nazalost brate, stvarno ima 126000km. To je ono sto mi i ide na zivce , kupio sam ga sa tim kvarom, ispao je skuplje nego najskuplji na oglasima.Rodjeni brat mi zivi u CH on mi i nasao.
Nije od svercera , nego od vlasnika kupljen.

mire

Bogami nisi... Sačekaj da ti neko od administratora promeni status ako su uslovi ispunjeni.

zokce

iSpirit

Pozdrav Forumasi,
Da li neko ima odg.na cuveni problem ?
Megan 2 1.9dci 88kw....posle paljenja me pusti par minuta inzad 3.000 obrataja i posle udje u safe mode i nece preko 2.900

wcyber

majstor s dijagnostikom.. mi mozemo samo da nagadjamo

StoleJR

Hajde da se dodam na ovu temu da ne bih pravio novu. Slično imam a ne znam šta može biti. Kad je bio državni praznik 16. i 17.02. odlučimo žena i ja da odemo do Novog Sada iz Vršca. I tako odem na NIS i natočim G DRIVE Dizel (pun rezervoar) i sipam Wyns-ov aditiv za čišćenje dizni preventivno. Odemo sve normalno, vratimo se. I sad 28-og februara odem opet na otvoreno jedno 50-ak kilometara, vratim se nazad za Vršac i odem da pokupim drugara koji živi na bregu. Spuštamo se, idem 20 nizbrdo reko ajde da ubacim u drugu, kako sam pustio kvačilo (sad ne mogu da se setim da li naglo ili normalno) uglavnom, štucne mi auto i u tom trenutku izbaci grešku ključa i poruka "Check Injection System". Ugasim auto kad sam parkirao, posle sat vremena sedam, upalim auto i stojala je greška ali nakon sekund, dva ugasi.
I tako sutradan ništa, dok žena nije popodne otišla van grada (otprilike 40-tak km). Kad ponovo upali grešku, i tako opet stala, prošlo sat, dva, upali auto otkloni se greška, vrati se bez nje. Nakon toga sigurno 4 dana nije izbacivao grešku a vozio sam gradsku vožnju, i to malo po malo. I sve to do ove nedelje (08.03.) kad je obaveza bila da se odnesu ruže dragim damama gde sam vozio konstantno po gradu, on upali svremena na vreme. I sad obriše od tad.
U nekoj priči sa drugim ljudima, neki kažu da je možda do "SENZORA PRITISKA GORIVA" ako sam dobro razumeo. Ne znam da li je neko imao ovakva iskustva ili jednostavno možda gorivo (opet da se sipa). Kad sam uzeo auto Novembra prošle godine (auto iz uvoza Austrija, original km - 180.000km) i kad je bio kod majstora, tražio sam proveru dizni i DPF-a i rečeno je "sve u granicama normale", što je svako rešenje te dijagnostike mada ne znam šta da kažem.

P.S
A još jedna stvar ne znam gde da se obratim i da li ovde mogu nekako video da upload-ujem ali do skoro, kada ubacujem karticu u auto, čujem mi se kao neko zujanje na par sekundi i onda "tak tak tak tak tak" i ugasi, nakon toga najnormalnije se upali auto, a kad sam ga kupio nisam imao taj zvuk... Tako i kad ga ugasim, zvuk se čuje kao kad se zateže kaiš ili se namotava nešto na zupčanik i tako 4 puta ("rrrrk, rrrrk, rrrrk, rrrrk, tak"). Sad morao sam ovako opisati jer ne znam kao što sam naveo da upload video. Pa da li je to sad normalno ili neko ima slične probleme/iskustva, nov sam pa tek učim o tome a i prvi auto. U pitanju je Renault Megane III 2008. 1.5dci 90ks.

Ako ovo nije grupa i tema molim vas da mi pomognete i navedete gde bi ovo mogao da postujem :) Hvala svima i pozdrav

mire

Ovo drugo verovatno ima veze sa klapnama za ventilaciju pa nije za ovu temu, a nije ni deo problema.

Što se prvog dela priče tiče, ne vredi da nagađaš. Trebalo bi uraditi dijagnostiku (i to da se koristi clip, a ne neka univerzalna, po mogućnosti).

Možda je i do goriva.

Jedan jedini put kad sam primetio razliku u gorivu to je bilo na laguni II 1.9 dci i sa gorivom sa gazprom pumpe. Razlika je bila takva da je auto užasno išao, dimio i trošio kao T54 tenk. Čim sam sipao gorivo na drugoj pumpi problem se sam rešio. Ne sećam se da li mi se palila check engine lampica, mislim da nije.

Od tada me nis/gazprom nisu videli, niti će.

wcyber

check injection se upali kada neki od parametara ode malo van dozvoljene vrednosti, a ugasi se cim se vrati u normalne vrednosti .. tek ako duze vreme parametar stoji van granica, upali se trajni injectino fail greska ..

a moze biti i oko turbine i oko goriva.. tj.. bilo koji parametar koji prati ECU motorni racunar

Goxxy

I molba StoleJRavatar_StoleJR  - nemoj da pišeš iste poruke na dva mesta.... gubi se fokus, nećeš ništa brži i bolji odgovor dobiti...