Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

banek

Od jednog vlasnika servisa, koji isto vozi dizel Lagunu, sam dobio savet da sipam na EKO pumpi.

Nazalost dok ne bude stroge kontrole goriva, paticemo zbog ovakvih stvari.

dudo

Prije svega da vas sve pozdravim,posto sam novi ovde,imam jedan problem sa autom,problem se poceo desavati prije 5 dana,pa evo da vam opisem,naime radi se o motoru 1.9 dci-88kw,auto super ide,odlicno pali,ali poceo se gasiti na leru,ili kada smanjujem brzinu dolazim na semafor on se ugasi,nekada ispise na displayu injection fault,a nekada ne,bio sam u servisu,i po onome sto tester kaze,otisla mi je prva dizna,parametri koje pokazuje tester kada je auto na leru su sledeci,
prva dizna 2.5,druga dizna 0.1,treca dizna 0.2,cetvrta dizna 0.1,e sada mene malo buni to sto sam prije godinu dana mijenjao cetvrtu diznu ali nije se gasio samo je tresao u leru,osjetile se vibracije.Pa me zanima ako jos na nesto treba obratiti paznju kada je ovaj ler gas u pitanju,inace auto ide odlicno,ja sam prvi vlasnik i presao sam 195 000,u ovih 195 000 reparirao turbinu i sada ako bude ta dizna,znaci dvije dizne,a redovno servisiranje to se podrazumijeva,sto znaci da sam zadovoljan sa autom.Molio bih da ako nesto jos neko zna oko ovog problema da mi da koji savjet.pozdrav svima

Mr.Black

Moze da bude pored dizne i regulator pritiska goriva da je zaribao pa i on da se menja. Treba proveriti.

dudo

Evo kolege da vam ogovorim u cemu je bio moj problem,problem je bio u filteru nafte,tako da znate,cim sam ga promijenio,sve 5,ne gasi se vise uopste,mehanicari odmah odreaguju,pa lupe ili je dizna ili je pumpa visokog pritiska,problemu inace treba pristupiti bezbolnijim rijesenjem,meni konkretno na testeru je pokazivao nedovoljan pritisak u onoj grani prije dizni,kada smo skinuli filter,on na oko nije izgledao prljavo ali vjerovatno se zasitio ili sta ja znam,uglavnom evo vec 1000 km presao sve normalno radi,pa cak i bolje vuce.Samo jeno me kopka sta svakih 10 000 hiljada mijenjam sve filtere i ulje na autu,odnosno ovi u servisu trebali bi da zamijenu ako im se kaze,izgleda da je obrnuto,naplate sve a ne urade nista,i kolega jos jedno pitanje,taj regulator pritiska,ako se ne varam moze li se on ocistiti kada se skine.pozdrav

Mr.Black

Drago mi je da si resio problem dosta bezbolno po dzep ;) jer da su bile dizne znas i sam kako bi bilo veselo  :help: :help: 
Za regulator pritiska iskren da budem nisam nikad cuo da ga je neko popravljao nego se to menja cim prestane da obavlja svoju funkciju kako treba! Inace on je prilicno malih dimenzija i za 1.9 dCi kosta oko ~150e
edit: imam ga kuci pa cu ga uslikati i okaciti sliku da vidis ;)

rotkod

Bez obzira koji servis je u pitanju, uvek budi pored kola ili ne servisiraj kola ako ti ne daju da budeš prisutan. svima je najlakše reći da su dizne, najprofitabilnije je raći da su dizne.
Uvek se polazi od banalnih stvari, filteri i sl. to je pred uslov za sve ostalo. Meni su hteli (reno sava) uzeti dvesta evra za testiranje i remont dizne, pa za te pare dodam 100€ i kupim novu...  Na kraju nije bila dizna u pitanju.  :evil:

dudo

Al jos je kolega interesantno,znaci zamijenili sve filtere uz moje prisustvo i ulje,i poslije te zamijene,motor kao nov radi,ja ih pitam jel moguce da je do filtera nafte,kazu oni nije,nesto mu doslo pa sada normalno radi,servis je katastrofa,na kraju krajeva ne mora filter nafte fizicki biti cist,hocu da kazem da neznaci ako mi fizicki okom vidimo da je on cist,a on u stvari moze biti zasicen,mozda je glupo ali isto kada bi u casu vode razmutili secer,i secer bi se topio dok se voda ne bi zasitila,i onda se ne bi vise topio,ali voda je i dalje cista,mozda glupo poredjenje ali tako je,a valjda i nafta je podlozna stvaranju nekakvih algi,pozdrav

rotkod

Ford Granada V6 2.8i, vozim se i kad god krenem da pretičem, kad zakucam gas, ona počne da trza, nema ništa od preticanja... Stanem ja pored puta, popiz*eo onako, dam pun gas, ništa, radi normalno... I opet kad ga zakucam trza... Popi#dim i pogledam pod haubom, ono moj pametni brat stavio još jedan pred filter od stakla ispred glavnog filtera. Taj filter se dao čistiti. Otvorim filter, a unutra žabe i punoglavci, mulj!  :rotfl: Izbacim ja svu prljavštinu i opet sklopim filter i probam kola... Kao zmija... Leti! On je dobivao dovoljno goriva na malom gasu, kad ga zakucam traži više, a ne može da provuče :doh:
Inače ta granada kad je stisneš do poda, napravila bi vir u rezervaru :rotfl:

bojan

Vozim Lagunu dci, 2006 godiste. Ponekad mi se na displeju pojavi natpis INJECTION PER CONTROLE (mozda sam pogrijesio koje slovo) i po;ne da svijetli onaj kljuc na displeju.Kada opustim gas to se ne pojavljuje vec samo kada dodajem gas.Takodje, kada ugasim auto i izvadim karticu prestane da se pojavljuje. Je li opasno? Ako je neko imao slicnu situaciju, neka mi odgovori...Hvala unapred

mire

Idi u servis da bi proverio koja je tačno greška ta koja izaziva ovu poruku. Kad to saznaš, onda ćeš znati šta da radiš dalje...

aleksandar.o

pre koliko si menjao filter goriva?
da sam na tvom mestu prvo bih njega zamenio jer je najjeftinija varijanta a moze da stvara probleme

Sloba R21TSE

Problem je najverovatnije u sistemu comonrail ubrizgavanja, bez dijagnostike i servisa ti tu ne mozes nista da ucinis.
Ako auto normalno vuce bez trzanja i bez drugacijeg rada motora, proveri da problem nije u elektronici, odnosno proveri senzore za comonrail pumpu da li su sve zice na mestu tj. da se neka nije otkacila, jer ako je spala sa senzora on to odma deklarise kao gresku i izbacuje na displeju.

vladodj

Bojane, i ja imam isti problem na istom autu. Bio sam u servisu i rekli su mi bez pregleda da nista ne brinem i da je to zbog loseg i prljavog goriva. Ponekad se ne pali danima a ponekad svako malo. Obicno se upali ako ga malo zesce pritisnem i ponekad se i ugasi nakon restarta motora.

aleksandar.o

jesu li ti rekli da zamenis filter goriva kada su ti napomenuli da je zbog prljavog goriva?

vladodj

nisu, mada izgledda i nema nekog uticaja filter jer se desavalo i nakon promjene filtera ista stvar. evo bas sam prije 2-3 dana odradio veliki servis gdje su i svi filteri izmjenjeni i danas mi se ponovo palilo...

a onda danas po prvi put "check emissions" zajedno sa onom lampicom motora - na topicu je "check emissions"... ne znam da li to dvoje ima neke veze.