Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

aleksandar.o

iskren da budem,mene ne bi zadovoljio taj njihov odgovor,trazio bi da urade dijagnostiku

vladodj

nisam insistirao na dijagnostici jer sam cuo da je debelo naplacuju a i vise volim da mi manje prckaju auto i skidaju fabricke djelove - osim kad se bas mora. evo i ovaj novi problem se pojavio nakon prvog velikog servisa. mozda nema nikakve veze s tim ali je previse blizu da bi bila slucajnost. ko zna - sutra cu sigurno na dijagnostiku (iako tvrde da su to uradili u sklopu velikog servisa) pa cemo vidjeti. obavjestavam vas sta je bilo...

aleksandar.o

ako su ti radili v.servis pre nekoliko dana,trazis da ti urade dijagnostiku i ako pokaze bilo kakavu gresku onda znas da nisu radili dijagnostiku ili su nesto lose uradili pa izbacuje greske posle v.servisa
a cena dijagnostike bi trebala da bude 1-2.000 din,ali ti je ne mogu naplatiti ako bude neka greska i to par dana posle v.servisa

vladodj

u pravu si. bas na to cu i da igram sutra. hvala na savjetu.

ne znam koliko je ovdje kod nas u PG dijagnostika - nekad je valjda bila 50eur ali nisam je nikad do sad jos radio pa ne znam. moguce da je i 20 sad.

aleksandar.o

kod vas je sve skuplje mada mi nije jasno sto
ali uradi dijagnostiku i ako pokaze bilo kakvu gresku nemoj da placas(ako je kao sto si naveo da su ti radili v.servis pre par dana)

misko

Nedavno sam kupio scenik II 2005 god. Na putu do kuce(kupljen je u Pancevu) upali la mi se kontrolna lampica za ulje tako da je do kuce dopremljen slep sluzbom. Sutradan sam otiso kod majstora i on je rekao da je otisla turbina  koja je odmah poslata na remont.Kada je stigla i kada je namestena auto je dimio kod motora  kao lud i cuo se cudan zvuk.Majstor je rekao da sumnja na karike ali da mora daa proveri.Onda je kasnije produvao dizne i auto vise nije dimio i nije se vise cuo taj cudan zvuk.sada se desava da se pri vecem broju obrtaja pali injection fault(nisam siguran da sam ovo drugo dobro napisao)motor gubi snagu i prebacuje se u safe mode  i kada radi na leru pali se injection chek i servise a kada se motor ugasi i ponovo pokrene gubi se .(znaci samo se pali kad je auto na ler i tu je sve dok se auto ne ugasi)Za dva dana imam zakazano kod majstora pa cemo da vidimo ja se nadam da je motor sve o.k. Inace zaboravio sam da kazem da je i erg ventil promenjen .Ako imate neki savet sta da radim pomozite mi.Citao sam da bi mozda trebalo da ga izduvam na auto put ali ja nesmem da se usudim strah me da nesto jos vise ne zeznem.

kilija06

bingo

lale nek ti je sa srecom to ne mirise na dobro dizne verovatno nisu dobre ono injection fault. proveri interkuler jer ako je riknula turbina mora biti ulja  u interkuleru mozda i 2 litra . scenic 2005 dizel x 5 godina voznje = 200000km. cirka sve je to otprilike normalno sto ti se desava. daj boze da gresim.

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

misko

bingo

ma nije to ako je to uzeo i kao sto vidim sve mu se desilo jos nije ni kuci stigao odma to nazad na plac ili vec negde drugde zato sto su to nevidjeni prevaranti. PARE NAZAD ODMA. a onaj likk nek vidi sta ce sa autom. p.s obavezno povedi dvojicu malo nervoznijih. ja bi to tako :bat: :bat: :bat: :bat: :bat:

misko

Citat: bingo poslato 20.04.2010. - 07:37
ma nije to ako je to uzeo i kao sto vidim sve mu se desilo jos nije ni kuci stigao odma to nazad na plac ili vec negde drugde zato sto su to nevidjeni prevaranti. PARE NAZAD ODMA. a onaj likk nek vidi sta ce sa autom. p.s obavezno povedi dvojicu malo nervoznijih. ja bi to tako :bat: :bat: :bat: :bat: :bat:
[/quoKupljen je u Pancevo ,pokvario se malo ispred Nisa ,tako da mi se vise isplatilo da ga doslepam do kuce nego nazad .(ja sam iz Leskovca)

SlObOdNi

Pa, kada budete culi cifru koliko je popravka toga... necete tako misliti  :doh:

Inace, prodavac je kriv ukoliko je prodao robu sa nedostatkom koji je prikrio a morao je da zna za njega (to je zakonski regulisano). Ako se motoru posle nepunih 200km desilo sve najgore sto moze da se desi, ja bih insistirao da mi vrate pare nazad i nadoknade troskove koje sam imao, ukljucujuci slepanje

Cherokee

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

bingo

misko

Sredio sam auto .Ipak nije bio motor u pitanju kao sto sam se plasio,diyne su bile zapusene .Sada je sve o.k.auto ide kao zmaj.Pozdrav svima.