Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi s ubrizgavanjem (injection fault, check injection)

Započeo jejenche, 24.03.2009. - 21:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

brrrrmmm

Hm meni se sad slichan problem desio, chitao sam i [url link="http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=1820.0"]drugu temu[/url] ali simptomi mog auta su slichni. Gorivo sipam na MOL-u bio sam
skoro ostao bez goriva pa sam natochio 10-tak litara na elpu. Od chuvenog zadnjeg servisa je proshlo 5,5 hiljada. E sad, bio sam na selu igrom sluchaja sam vozio po letnjem putu,
pa moguce da sam izmuckao taj talog pa da se neshto zapushilo. Sad ne znam koliko je to hitno da promenim. Sinoc mi se prvi put pojavilo, iskuliram kola pola sata nakon toga nishta,
I danas kad sam se vracao za BG na pola puta mi se s vremena na vreme pojavljivalo. I da napomenem auto nije gubilo snagu.
BTW skoro sam raskachinjao akumulator neshto sam menjao kod mehanicara, malo mi se elektronika zaglupljuje( to moram u drugoj temi :)), tipa nece da se zatvore prozori, pa hoce itd, a slichan simptom
mi se desio i kad sam zimus menjao akumulator ali eto do juche nishta.

aleksandar.o

dvotaktol je odlican,cak bih ti preporucio da pojacas procenat dvotaktola...ma odakle vam vise te price
i samo me zanima,posto vidim da mnogi ovde imaju informacije,gde se kod nas pravi eurodizel tj u kojoj rafineriji

IgorZr

Zdravo,

koliko god se trudio da pronadjem odgovor na ovo nisam uspeo. 

Pre 10 dana Laguna je u toku voznje NS-ZR, na pola puta izbacila  "fuel injection system fault", graficki znak su talasi i "contact renault dealer".  Auto je isao ali nije imao snage bez obzira na dodavanje gasa da povuce preko 80 - 90 km/h Uspeo sam da predjem jos tih 30 km, i kad sam ga ugasio i ponovo upalio ponasao se (sve do danas skroz normalno).

Bio sam na dijagnostici (nije ovlasceni servis) i evo rezultata:

CODE001
DF195  Coherence between camshaft sensor, engine speed. Speed signal interference, tooth broken on the flywheel, engine speed sensor internal fault.   Memory

CODE002
DF019 Air flow sensor circuit. Inchorence of data     Memory

CODE003
DF205 Inlet air circuit, lack of air in inlet circuit.   Memory

Savet je da promenim protokomer, da je verovatno on.

Da li je neko imao slican problem?

Hvala na pomoci :)

Kad resim problem obecavam da cu detaljno opisati sta se dogodilo :)

eh .... obavih jos jednu dijagnostiku, ovaj put u ovlastenom renault servisu ... nista nisu nasli, a i sa autom je sada sve ok ... kazu kad se ponovo pojavi (kad, ne ako :)) da dodjem odmah ....

fLiP

Imao sam ja taj problem jednom na Scenicu II. Nakon potapanja gasa mu je nestalo snage i nakon sto sam upalio i ugasio motor sve je bilo normalno. To mi se vise nije pojavilo. Protokometar moze i da se ocisti. Mozda je to privremeno resenje. Protokometar kosta oko 100 - 200e.
Mislim da to nije samo do protokometra. Meni se to vise nije desavalo na Scenicu II. Dok na Scenicu I ph 2 sa dCi motorom je skroz crkao i morao sam da ga menjam. Auto se preporodio.

Moja ti je preporuka da ga prvo ocistis ako to moze. Pretrazi forum, vec je pisano o protokometru.

Rins

Malopre me ujak zove sa mobilnog i pita da nisam slucajno ukljucio limiter jer auto nece preko 110 da ide..... kaze u 4toj ide do 2600 obrtaja a u 5toj do 2800 i dalje ne prima....sednem u auto, ne mogu da verujem ide ko bulja.... znaci mrtvo puvalo....turbina kao da ne pali... e sad ja i nisam bas nesto primetio taj zvuk koji zdrava turbina treba da pravi tako da ne mogu da vam kazem da je ovaj put izostao....

Akam ga malo po autu putu i u 5toj na 80 na sat mi upali check injection i servise lampicu....  sad u povratku kuci na nbgd opet upalim- auto se vuce ko mrcina.... dodjem do Brankovog mosta i vec pocinjem da osecam kako mu se malo vraca snaga.... dok sam dosao do Nebojsine kule mislim da je vec bio na 90% a mozda i 100% svoje snage....  lampica ne svetli

Suvisno je pricati da sam sipao samo na MOl-u ( ali bukvalno nisam za ovih godinu i po dana nijednom sipao na drugoj pumpi) i nijednom ga nisam vozio na rezervi....

P.S. Pregledao sam druge slicne teme i provericu da li ce mi izbacivati poruku za check injection jos neki put ili ne....

dejans

Imas gomilu slicnih simptoma o gomili tema ali moj savet je check majstora.
Za svaki slucaj.

IsNoGood

Meni su se isti simptomi javili pri povratku iz Slovenije. Posto je bila noc nedelja na ponedeljak nisam imao majstora kod kog bih mogao da navratim. Par puta je auto "dolazio sebi" ali je posle sve vise i vise gubio snagu i smanjivao obrtaje... Na kraju je stao na autoputu kod Osijeka. Krajnji rezultat je da se raspala cuvena Delphi pumpa visokog pritiska koja je svojim opiljcima zapusila sve dizne. Zato, poucen svojim iskustvom ja bih auto sto pre oterao kod dobrog majstora. Neka proveri gorivo kod filtera nafte i ako ima metalnih opiljaka nije dobro.
Ne mora da znaci da je to u pitanju, ali simptomi su identicni.  :write:
Javi sta se desava. Voleo bih da nema veze sa mojom mukom  :ok:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

Rins

Jel tebi Clio prosvirao? Koje je godiste bio auto?

Nemam ideju gde da ga vodim na dijagnostiku?

Znate li neki dobar servis koji radi Delphi?

rotkod

Aman polako... Možda ti glavi "klapna" od turbine, pa zato i nema snagu...

milan b

Ista situacija bila kod mene na meganu. Naprslo gumeno crevo (naravno odozdo i uzduz jedno 3cm gde se ne vidi) od turbine i tu vuce vazduh, turbina nije radila lampica mi se palila i kasnije gasila. Ja odma mislio to su dizne, na dijagnostici pokazivalo da je ili Egr ili protokomer, a moz' misliti moje radosti kad smo videli da je crevo. To mi se desilo dva puta u dve godine. Resenje isekao sam crevo, ubacio kracu cev i do sad je turbo (pu,pu da ne ureknem..) 
Probaj na leru da kracim dodavanjem gasa proveris dal se crevo naduvava(ako ne onda, trazi rupu). Usput, u servisu su mi rekli da je crevo oko 150eura tako da sam resio problem selnama i cevkom i drugi put.

IsNoGood

Citat: Rins poslato 15.05.2010. - 19:17
Jel tebi Clio prosvirao? Koje je godiste bio auto?

Nemam ideju gde da ga vodim na dijagnostiku?

Znate li neki dobar servis koji radi Delphi?

Jeste, Clio3 oktobar/novembar 2007., 95.000km, prvi vlasnik.

Prvo ga ti odvedi kod nekog "krstenog" majstora, da ti ne dizemo paniku uzalud. Kao sto kazu kolege, moze da bude dosta razloga, ja sam samo prepoznao simptome kao kod mene, sto ne mora da znaci da je ista stvar i najbolje bi bilo da nije  :ok:

Inace, raspad moje pumpe nema veze sa kvalitetom goriva vec sa kvalitetom same pumpe, bar mi je tako rekao vlasnik jednog ovl. servisa kog znam preko drugog posla, pa je otvorio dusu...
Pretpostavka je majka svih zajeba!

Rins

Ne znam gde da vodim na dijagnostiku? Nisam siguran da moj majstor ima original Renault dijagnostiku.... a pretpostavljam da bi to u ovom slucaju bilo najpozeljnije... jel znate mozda neki neovlasceni servis u BG koji ima pravu dijagnostiku?

Pada mi na pamet Renault Vlada iz Mirijevskog bulevara....

@Isnogoode sad sam video tvoju temu na CBC.... svasta.... ne mogu da verujem da se to desava sa autom koji je 2007 godiste...

Reci mi gde si odveo auto kad ti se to desilo?

rotkod

Dijagnostiku ćeš morati platiti, bez obzira...Jbg. Od 1500>> Software Renault CLIP imaju renault sava i renault tref, imaju još neki majstori... Vidi na forumu majstor Miki, on je radio u Hit autu i u renault tref.

Blazar

Renault dijagnostiku ima i majstor kod koga ja idem (neovlasceni) evo ti broj pa ga kontaktiraj 0641138774  zove se Ljubisa.

Nixazzar

Ja sam imao slican problem na laguni...nije htela da vuce...ide kao mrcina,ja sam vec pomislio da je vrisnula turbina posto je remontovana...Kada sam dosao na servis,dijagnostika je ta da je neki kabl (zica) od kompa do nekog ventila,klapne (cega vec) pregorela i promenjena je,2500din mi se cini da je bila popravka i posle toga je sve bilo normalno  :)