Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Clio 4 RS

Započeo meganed97, 31.12.2012. - 14:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

direstraits

Možda bude i neka evolucija ovog 250-280 iz Getraga, a sigurno će izbaciti novi edc s vlažnim kvačilom. Samo što ne mislim da će ići u clio 4.

dragan

navodno je za jacu verziju spreman 6b manuelni, za varijante sa 300+nm. takav upgrade motora ce biti gotovo neophodan, s obzirom da i korsa opc uskoro stize sa modernizovanim motorom sa 200+ks ( standard, ne nirbirgring ed koja je jaca ali i preskupa ), a evo i fijesta moze da se "pojaca" u kod zvanicnih fordovih dilera za par stotina evrica i onda je i brza od klija -

sto se tice troskova, mislim da je renosport svakako ucestvovao u setovanju tog motora i da je to zahtevalo sredstava, ali svakako ni blizu koliko bi kostao razvoj novog motora.
dalje, karoserija sa 5 vrata je u startu skuplja, ali mislim da je reno i u tom pogledu ustedeo jer mislim da je ipak jeftinije imati samo jednu traku gde ce se praviti karoserija, pa makar ona bila i sa 5 vrata, nego dve trake gde se proizvode i verzija sa 3 vrata. takodje, razvoj samo jedne vrste karoserije je dosta jeftiniji. u poredjenju sa kliom 3 rs su ustedeli bas mnogo, jer je trojka imala pored sireg traga tockova i potpuno drugacijeg trapa, i za 1cm vece medjuosovinsko rastojanje, to malo ljudi zna...
jedino za sta su se prvi put isprsili je ta nova vrsta amorta, mada ne mislim ni da je to bio neki svemirski trosak, a verujem da ce imati primenu i u drugim modelima, samim tim smanjujuci trosak koji je otisao samo na klija...
i menjac, naravno, ali i to je pitanje koja je komplet prica iza...
mislim da su poceli da klepaju u renou sa ovim rs-om...

direstraits

Da, izjavio je sef da se razmatra opcija rucne getribe, valjda i oni citaju forume gdje EDC bas i nije pobrao lovorike. :rofl:

meganed97

Ma, nisu oni slučajno taj motor "zaveli" pod parnom šifrom. :cool:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Aca BG

Video sam danas Clio 4 RS u zutoj boji, opasno izgleda!!

dragan

simke_08

dragan

meni je boja preterano jaka, ali auto je odlican zaista...u ovoj generaciji hothatcheva lako moze biti ono sto je clio 3 rs bio u prethodnoj...fijesta je bas vozacki auto...

simke_08

Da, upravo ga tako i vidim. Ozbiljan hh su napravili, izgled mu je takodje 5+ :)

RenaultTerminator

Kad Clio 220 EDC RS Trophy ide u serijsku proizvodnju?Nadam se da ce to biti najbrza zujalica u klasi kao i svaki predhodnik.