Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
Џ

Pojacavanje osvetljenja kilometar-sata - Twingo 1

Započeo ЏОНИ, 10.01.2013. - 23:25

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ЏОНИ

Interesuje me da li je moguce pojacati osvetljenje brzinomera kada su upaljeni farovi kod Twinga1. Kada se upale farovi na Twingu 1 se automatski smanjuje intezitet pozadinskog osvetljenja na brzinomeru, pa se po suncanom i vedrom danu displej kilometar-sata vrlo tesko ocitava. S obzirom da je zakonom obavezno koristiti svetla i po dnevnoj voznji to prakticno znaci da je displej stalno u rezimu smanjenog osvetljenja. Interesuje me da li je moguce to promeniti. Da li je kompjuter isprogramiran da smanji osvetljenje kad se upale svetla i da li je moguce nekako to izmeniti? Da li je mozda u pitanju neki prekidac (mada tesko)? Da li je neko pokusavao da resi problem slabe vidljivosti displeja brzinomera?

mire

Ubaci uređaj koji pali duga svetla kao dnevna, imaš to u temi o dnevnim svetlima.

Attila

Mora imaš točkić za pojačivanje pozadinskog svetla i to ti je smanjeno i kad upališ poziciju ono smanji kako je podešeno a kad isključiš onda svetli normalno jako. Ne znam gde se nalazi na twingu taj točkić mogu da slikam na laguni ako pomaže.

SlObOdNi

^ ne mora da ima, to zavisi od paketa opreme.

pazi kada je vec bila tema o oveme i sada je nema :nezna:

Citat: mupe poslato 11.01.2013. - 07:44
Ubaci uređaj koji pali duga svetla kao dnevna, imaš to u temi o dnevnim svetlima.

Ovo je jedno od resenja, jer cim upalis pozicije, smanjice ti intenzitet svetla na tabli. Ovako ces imati daylight, a neces paliti pozicije (samim tim ni smanjiti intenzitet svetla)

ЏОНИ

Iskreno nisam vas najbolje razumeo vezano za ta duga svetla. Da li to znaci da mi budu upaljena duga svetla stalno. Ili ce intezitet svetla da se smanji kad upalim poziciju, a opet da se pojaca kad upalim kratka svetla.
Nije mi jasno kako  :nezna:
Inace nije moguce namestiti intezitet svetla kao na Laguni.

chika.doctor

Pogledaj temu Dnevna svetla, tu je naširoko pričano o tome.. :ok:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

zac