Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Bucniji rad motora

Započeo Ika, 15.01.2013. - 21:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ika

Od skoro sam primetio da mi se motor cuje malo jace (bucnije) nego sto je to bilo do pre nekih 20-ak dana. Nije da je to neka drasticna razlika u odnosu na ranije ali malo me to nervira. Pa ako neko ima savet ili slicno iskustvo sta bi to moglo da bude. Cak sam to primetio i na mojo sluzbenoj Laguni 2.0 131ks 2009 god, mada sam kod nje to primetio jos pre nekih 2-3 meseca, ali evo od skoro i na mojo Laguni ista situacija. Pogotovo kad se krece iz mesta. Svaki dan vozim i jednu i drugu Lagunu tako da mislim da se ne tripujem za bucniji rad motora u poslodnje vreme, gorivo sipam na MOL-u u oba auta.

Byk

Moze da bude onaj gornji deo nosaca.

Ika

Zaboravio sam da kazem da sam se danas vozio u Scenicu 1.9 2004 god. i bas sam obracao paznju kako se cuje motor...i cuje se bas tise. Kao moj nekada.... :??:

Byk

Jel se cuje motor glasnije kao tak tak tak.... Ili bruji u kabini vise nego ranije?

wcyber

Kad su radjeni servisi ? Mozda je ulje odsluzilo svoje , ili se zaprljali filteri vazduha

Ika

Na mojoj Laguni sam radio servis pocetkom aprila i do sad je presla 9400 km, znaci ostalo mi je jos malo do sledeceg servisa, a na sluzbenoj Laguni je radjen servis 25.oktobra 2012 i do sad je presla oko 6000 km.

wcyber

Tvoj auto je onda taman za mali servis .. a sto se sluzbene lagune tice .. pa ne znam, verovatno se odrzava u zvanicnom servisu i stavljaju odgovarajuce ELF ulje u nju ..

Ika

Citat: wcyber poslato 16.01.2013. - 10:15
Tvoj auto je onda taman za mali servis .. a sto se sluzbene lagune tice .. pa ne znam, verovatno se odrzava u zvanicnom servisu i stavljaju odgovarajuce ELF ulje u nju ..
Jeste, moj sam zakazao u petak mali servis posto ga radim na 10000 km, tako radim i za sluzbeno samo sto za njega idem kod Francuza u Jagodinu a moj radim kod Ace u Kragujevcu. u moju je sipano na proslom servisu Elf Excellium 5x40 a za sluzbeni nisam siguran, mislim da je isto ali mozda i gresim.  :nezna:

wcyber

Onda drzimo palceve da posle servisa bude opet  :f1:

Ika

Citat: vgorenc poslato 15.01.2013. - 22:03
Jel se cuje motor glasnije kao tak tak tak.... Ili bruji u kabini vise nego ranije?
Bruji u kabini vise nego ranije.

wcyber

Ovo bi mogli biti i neki od nosaca motora

Sad vidim gore da je vec predlagan nosac motora

Ika

Pa sad u petak kad odem na esrvis onda cu da kazem da mi pogledaju i nosace motora pa da vidim onda da li ce to da bude. Kolike su cene nosaca otprilike, ako neko zna?

wcyber

3k-6k dinara, zavisi da li uzimas originale ili malu privredu .. ali bolje odma uzmi original .. bio je ovde na forumu covek koji se napatio sa menjanjem tih nosaca i na kraju stavio original ..

perica100

Kad je hladnije vreme normalno je da je motor bucniji dok se ne zagreje na radnu tempeeraturu,pogotovo ako kazes da si slicno primetio i na sluzbenoj laguni od pre 2-3 meseca.Moguce je da je u pitanju neko nosac,ali kod mene je jedan nosac malo losiji od kad sam kupio auto a od tada sam presao 25 hilj. :nezna: km

wcyber

Tako sam i ja kupio auto i vozio godinu i po dana, tresao mi se retrovizor i bio dosta bucniji motor dok je hladan, dok me u servisu nisu prosvetlil da je otisao nosac motora, a ja mislio da tako treba jer je dizelas .. A posle toga, nov auto .. Ti nosaci motora vrede svaki dinar