Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: potenciometar (senzor polozaja) papucice / pedale gasa

Započeo Dogac, 11.05.2009. - 13:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dogac

U subotu uveče mi se upale 2 lampice:

E sad,ova što pokazuje kvar na elektronici (leva na slici) se isključi kad ponovo startujem auto,ali ako u vožnji nabijem obrtaje  (preko 4000) upali se a auto neće preko 2.800 obrtaja.Desna (u knjižici piše da označava grešku kod sistema protiv zagađivanja okoline) sija stalno.  :mad:
Uz pomoć druga Klika,saznao sam da mogu da vozim do Užica pa da onda odem u servis.Tako je i bilo,jutros sam završio sve.U pitanju je potenciometar pedale gasa. Platio sam celih 1000 dinara (bilo bi oko 2000 ali sam dobar sa gazdom  :zubo:).Sada radi kao i do sad,samo mi se čini kao da je dobio jedno 20 KS!  :rotfl: :rotfl: Šalim se naravno.  :too:

Evo,napisao sam ovo,možda nekom zatreba pa da zna...

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

Lepo je sto si brzo i jeftino resio problem!   :yeah:

Sad malo lakse sa tim gasom ..  :bigl:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Mr.Black

Click

znaci na dCi-ju ne bi ni imao taj kvar jer oni se i ne voze preko 4000 rpm. :rotfl:  eto zasto ih jos volim  :wub: :mali:

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Kobayashi

Ajd došlo vreme da i ja nešto napišem ovde  :smile: ... Ja sam imao problem na dCi-u sa potenciometrom pedale gasa (otišao konektor), motor je radio na 1300 obrtaja u leru  :blink: ,auto otrao u savu tamo mi rešili problem za manje od sat!

Dogac

Dogac

danijelzg

Znaci Dogili, raskrstio si sa konektorom i spojio direktno?

jejenche

Kobayashi

što?? taj konektor ionako ima ulogu da sprovede struju niš više!

danijelzg

To je jedna od mana Cliu 2, i tako su i meni bili spojili kad sam imao Clio 2. Pitam samo, da nije tko kupovao novi konektor. :)

Dogac

Iskreno,ja nemam pojma sta je uradio...on je uzeo taj deo,neka crna plastika,otvorio i cackao nesto...nama je rekao da se to zaprljalo.Pojma nemam.  :nezna: