Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Mali servis

Započeo Alhemičar, 29.03.2008. - 00:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Jasno, zato onda ici u manji servis gde nema radnike i tolike troskove. Jer je krajnji rezultat za mene kao musteriju isti, samo je razlika u ceni. Mozda i otvorim da vidim čiji je fiter vazduha, nadam se da nije Meca od 500 din.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

SasaLaguna95

Prije ces naci te neke jeftine filtere u ovlastenom (iz iskustva)  nego kod nekih majstora u garazi
My car = My rules !

Jakota

Slazem se sa kolegom iznad
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

zokce

Kad već plaćaš, imaš i pravo da izabereš šta ćeš i po kojoj ceni da ugradiš u kola. U ovlašćenom servisu to obično ne nude, ali imaš pravo i servis da biraš.

Izem ti više ovaj tupavi autokorekt  :mad:
svaku objavu moram da ispravljam, nisu normalni ovi što su ga uveli.

dusanmilosevic92

Velika je razlika u vise stvari o kojima se pise ovde. Dok sam vozio auto od par hiljada eura isao sam kod 'svog majstora' i placao po 2000 mali servis nekad upisivao u knjizicu nekada ne. Ali na kraju krajeva koga briga za to ako je auto star 15-20godina. Bitno je da sluzi i da je ispravan. Isto tako nisam ocekivao bilo kakvu dodatnu vrednost na bilo sta uradjeno vec samo da je ispravan. Kada sam kupio sad Megana 2020 koji je kupljen kod nas nov, sa svakim servisom iz ovlascenog i urednom servisnom i ok kilometrazom ja sam nastavio tako da se ponasam. Veliki i mali servis u ovlascenom. Upisano u servisnu, ja miran a oni garantuju za razliku od mog majstora koji uvek izmisli da je nesto drugo, menja svaki deo umesto da konstatuje kvar. Elem od mog novijeg auta i nacina odrzavanja ocekujem itekako da ce me lepo sluziti a isto tako ocekujem i dodatnu vrednost dal bila u vidu cene ili brze prodaje.. Danas su automobili noviji skupi u svakom smislu i mora se razmisljati malo drugacije. Ljudi za svoj novac biraju itekako, proveravaju, zele sve sto je 'normalno' i na zapadu. Tako da ne osecam se kao ovca kad platim 5000 mali servis ili koliko vec za veliki. Prvi put sam i sam kupio auto koji je noviji i skuplji za moje uslove a verujem da bi masa ljudi da to uradi promenilo misljenje o svemu ovome kao i ja sto sam. Izvinjavam se na duzem postu ali nikako da poentiram. Valjda ce ljudi razumeti

Sent from my iPhone using Tapatalk

slavko_bgd

Ja sam tvoj post razumeo da je automobil investicija i da je održavanje u ovlašćenoj servisnoj mreži očuvanje vrednosti investicije.

Svi ovlašćeni servisi svih brendova rade na tome da održe takozvanu retenciju ili zadržavanje vozila na održavanju nakon isteka ugovorne garancije.
U slučaju Renault brenda, jedna od činjenica o kojoj se nigde ne govori je garancija na koroziju od 12 godina a koja se u slučaju pojave korozije može ostvariti samo ako je servisna istorija evidentirana od strane ovlašćene servisne mreže i u okviru programa održavanja. Isto važi i za havarijske popravke: popravka van ovlašćene mreže povlači gubitak garancijskih prava u vezi sa pojavom korozije karoserije. Isto tako, Renault ima program participacije troškova nakon isteka ugovorne garancije za određene sklopove i određene kvarove, pa i to može značiti vlasnicima vozila u slučaju nekih skupih kvarova nakon isteka ugovorne garancije.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

dusanmilosevic92

Tako je. Ima dosta pogodnosti odrzavanja u ovlascenom servisu novijih pa cak i starijih automobila, raznih programa odrzavanja i popusta pa i ostvarivanja garancija. Na kraju krajeva i dodatnu vrednost prilikom prodaje i koliko toliko sigurnost u voznji. Ali kada se starosna granica automobila predje nema smisila vise a dosta je nas u Srbiji koji vozimo bas te od 20 ak godina starosti. Zato sam i napisao da ne treba mesati babe i zabe. Neko kupi auto od 12-15-20.000 e i na forumu napise da je platio nesto xxx novca u ovlascenom a onda neko ko vozi auto 2002 pise da su ljudi ovce jer on to uradi za 2.000 kod Pere Perica.. Jednostavno perspektiva i pogled na odredjene stvari su drugacije i zavise iskljucivo od vrednosti vozila koje neko poseduje.

wcyber

bas tako.. svet nije crno beli i svako ima svoju perspektivu

Jakota

Citat: dusanmilosevic92 poslato 15.12.2024. - 12:12
Tako je. Ima dosta pogodnosti odrzavanja u ovlascenom servisu novijih pa cak i starijih automobila, raznih programa odrzavanja i popusta pa i ostvarivanja garancija. Na kraju krajeva i dodatnu vrednost prilikom prodaje i koliko toliko sigurnost u voznji. Ali kada se starosna granica automobila predje nema smisila vise a dosta je nas u Srbiji koji vozimo bas te od 20 ak godina starosti. Zato sam i napisao da ne treba mesati babe i zabe. Neko kupi auto od 12-15-20.000 e i na forumu napise da je platio nesto xxx novca u ovlascenom a onda neko ko vozi auto 2002 pise da su ljudi ovce jer on to uradi za 2.000 kod Pere Perica.. Jednostavno perspektiva i pogled na odredjene stvari su drugacije i zavise iskljucivo od vrednosti vozila koje neko poseduje.

Svako ima svoju racunicu, to je tacno.

I svako radi sa svojim novcem sta zeli i radi kako hoce.

Ako se ovo odnosilo na moj post gde sam rekao "dok je ovaca bice i vune", ne znam sta da ti kazem na to

Kad vidim da neko vozi auto 50000e i Tigar gume to mi se ne uklapa nesto
Ako taj stedi na gumama kako ce tek stedeti na malom servisu.

Pre koji dan vidim novi C4 cactus sa skoro pa izlizanim gumama.
Kako taj onda brine za svoj suto i bezbednost putnika ako nije u stanju da kupi nove gume

Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

webad

Odradio mali servis kod "mog čoveka" :)
Iako idem u ovlašćeni, ovaj put sam hteo (morao) ovako da bih valjano iskontrolisao neke stvari.
Filteri i ulje 17610rsd

dusanmilosevic92

Citat: Jakota poslato 15.12.2024. - 20:56
Svako ima svoju racunicu, to je tacno.

I svako radi sa svojim novcem sta zeli i radi kako hoce.

Ako se ovo odnosilo na moj post gde sam rekao "dok je ovaca bice i vune", ne znam sta da ti kazem na to

Kad vidim da neko vozi auto 50000e i Tigar gume to mi se ne uklapa nesto
Ako taj stedi na gumama kako ce tek stedeti na malom servisu.

Pre koji dan vidim novi C4 cactus sa skoro pa izlizanim gumama.
Kako taj onda brine za svoj suto i bezbednost putnika ako nije u stanju da kupi nove gume

Pa naprimer na tvoj post. Ali ne u nekom losem smislu. Evo ja na primer nemam nista protiv da se montiraju Tigrice na auto ako ljudi postuju nacin upotrebe i vreme trajanja. Bitno da je guma sveza i nova i da se ispostuju osnovne stvari neke pa isto tako vezano i za servise. Neko se isprsi jednom za kontinetal pa ih vozi 10 godina sto opet nije dobro iako je prvih 3 godine imao top gume.. A neko svake 2-3 montira full nove tigrice i po meni je to veci ' smeker' .
Svako radi prema svojim mogucnostima ali dosta ljudi ovde u Srbiji kupuje svasta nesto van svojih mogucnosti pa nema za dalje osnovno..

milan_k

U bilizini mog posla sam vidjao Kajen na Tigrovim winterama. To je neverovatno koliko te gume na tom autu skrecu paznju! Jednostavno ne ide, i to su premale, pa bas jadno izgleda, ali baja vozi Kajena!

U mom slucaju za zamenu ulja situacija je sledeca. Necu da placam ruke jer je preskupo. Auto mi je star 15 godina. JEdnostavan 1.2 motor, nikakav svemirski brod.
Krstevski mi je za zamenu filtera i ulja trazio 12 000 din.

U sopstvenoj reziji Svi filteri, Purflux me kostaju  2.900 din, ulje Elf SXR - 3.200 din. To je 50 Evra ustede, koje bih radije potrosio na malog segrta

Moj kum recimo jedva ume i tecnost za soferku da sipa u pravu rupu, i za njega itekako ima smisla da plati. Dok sam ja uvek cackako oko kola i radio i mnogo teze i zahtevnije stvari od odvijanja i zavijanja cepa kartera, i filtera ulja.

Da vozim nov auto, pod garancijom, naravno da bih to radio u servisu.

Ap0calypto

Viđao sam X5 sa Tigar gumama i to leti. Svašta ljudi voze

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

i ja sam na caletovoj skodi popravljao automatski saug na karburatoru .. ali na ovom 1.5 dci 2014. godiste nemam ja tu sta da pipkam osim da proverim nivo ulja, vode i dot4 za kocnice .. zamenim sijalice i brisace

naravno, na kraju se i to sredjivanje karburatora posle par neuspelih pokusaja kompletnog rastavljanja kod raznih majstora svelo na montiranje potpuno novog karburatora u skoda servisu sa propisnom kalibrazom.. nakon cega je motor progledao, prosto poleteo i pokazao sta je zapravo 65 konja iz 1.3 motora  :gun:

milan_k

PA dobro, ja sam poceo sa 1.6 dizelom bez turbine, sam stelovao bos pumpu kako mi je odgovaralo. Posle presao na CommonRail, i sam cistio usis, interkuler, egr koji sam posle i blokirao. Na tom autu sam sam menjao senzor polozaja volana, a auto je imao ugradjen zeder pa niko od majstora nije hteo da se zeza. Sam menjao biksne anlasera, cetkice alternatora, viljuske i homokineticke zglobove... Kupio dijagnostiku, sam kodirao gomilu stvari na tadasnjem autu, i denso dizne izmedju ostalog, da ne nabrajam vise. Svako od nas nosi razlicite potencijale za razlicite stvari i razlicita interesovanja.

Ali znam da se ja lose osecam ako platim majstoru 50 evra za odvijanje i zavijanje cepa kartera, odvijanje i zavijanje filtera ulja, i dve zabice za filtere vazduha i kabine. Za mene je to terapija koju volim i znam sam da uradim.

Neka je auto i potpuno nov, cep kartera i filter ulja su manje vise na istom tehnoloskom nivou.