Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Mali servis

Započeo Alhemičar, 29.03.2008. - 00:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Citat: v.marjan81 poslato 21.02.2025. - 18:42
Pitanje u vezi filtera ulja. Kad sam uzimao filtere za mali servis, nisu imali Filtron filter, već samo Champion. ... Nebitno, samo me interesuje da li da ga stavljam ili da ipak uzmem Filtron,Mahle,blueprint.

Ja bih pre stavio Champion nego Filtron...

Mahle/MANN, Bosch (ne znam kakvi su kod nas), Purflux bi meni bili prvi izbor.

toni67

https://www.renault.rs/renault-vlasnici/aktuelna-ponuda.html
Od 07.04-30.05 2025 servisna akcija za mali i veliki servis  kao i  popust na dodatnu opremu

toni67

Megan 1.33Tce 100 ks, mali servis  sa popustom plus zadnja metlica brisaca, tecnost za brisace od 2 l (akcija uz mali servis za 1 RSD) i zamena i balanisiranje točkova(2 seta zamena letnji zimski)  sa popustom 18.997. Ulje Castrol i svi delovi original Renault

mire

Ozbiljno dranje, sa sve popustom.

wcyber

5.5 litara ulja ide u taj 1.3 motor?  :krsti:

stvarno jeste
https://www.motorreviewer.com/engine.php?engine_id=198

Ap0calypto

Bas ozbiljna cena, poređenja radi mali servis za 1.0 je oko 6000, za 2.0hdi oko 10 000. No, ovlašćeni su pa im se može

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

toni67

Ovo je jako povoljna cena za ovlassceni servis,  a uporedjujuci sa drugim brendovima i uzimajuci u obzir da se ugradjuju originalni delovi i  sipa Castrol ulje.Svoje automobile iskljucivo odrzavam u ovlascenom za mene ovo nije dranje ko  ima povoljnije varijante u sopstvenoj reziji ili u neovlascenom servisu pozdravljam i tu opciju svako bira za sebe ono sto mu odgovara.

mire

Svako bira za sebe, naravno. Originalni delovi i kvalitetnije ulje od ovoga su dostupni po manjoj ceni svakako.

PS: Ostajem pri onome da nikada ne bih sipao 5W-30 u turbo benzinca, pa taman da ga je 100 puta fabrika preporučila.

SasaLaguna95

Ja čim sam kupio L3 GT uradio mali servis, isto neko nasuo 5w30 a prije toga uvijek sipan 5w40..tako sam i ja nastavio a sad ce opet mali servis, pa cu sa Liqui moly preći na Motul ili Mobil ulje. Mozda Ravenol ako nadjem
My car = My rules !

Ivan037

Ja sam kod mene u TSI sipao Ravenol 5W40.
Na 10000 ga je malo manje potrosio nego prethodni Castrol.
Uskoro treba da menjam ulje pa cu opet sipati Ravenol.

SasaLaguna95

Ma meni pokaže nakon 4-5h km da nedostaje jedan kružić, ali mislim da je to zbog poklopca ventila, sa zadnje strane se vide tragovi ulja i slijevaju se do kartera..tako da mi je to za uraditi čim prije, ali ima posla..mozda najbolje na velikom servisu pa zajedno sve..
My car = My rules !

markofpi

Citat: mire poslato 11.04.2025. - 11:38
Svako bira za sebe, naravno. Originalni delovi i kvalitetnije ulje od ovoga su dostupni po manjoj ceni svakako.

PS: Ostajem pri onome da nikada ne bih sipao 5W-30 u turbo benzinca, pa taman da ga je 100 puta fabrika preporučila.

Znas da odrzavam kola i dalje kod Nese. Kod njega je prosle godine mali servis za 1.5 dCi bio 17 hiljada. Neko ce reci mnogo, ali je meni jednostavnije tako jer nemam stress i najmanje vremena mi treba jer mi je servis na 5min od kuce. Ujutru ostavim, popodne preuzmem, platim i miran sam da su zamenili bas sve sto treba.

klijo

Renault Clio 2 1.4 16v mali servis (ulje elf 10w40 sti, filter ulja, kabine i vazduha ne znam marku) + na trapu radjeno desni kraj letve volana i manzetna letve volana sve zajedno 13000 din u Reno servisu (mada nije ovlascen ja mislim ali daju servisnu knjizicu). Kako sam prosao?

klijo

Da dodam da je na papiru pisalo da je rad 4500din.

URKE 80

I više nego solidno...

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Karavani su kul