Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Mali servis

Započeo Alhemičar, 29.03.2008. - 00:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

milan_k

E vidis to mi je novi info, ja imam onaj iz lidla, na njemu to mislim da ne moze da se iskljuci.

Pre njega sam imao neki nemacki APA punjac, njega sam ostavio caletu a ja uzeo u lidlu, manje vise su isti.

wcyber

ja sam odlucio da se na scenicu 3 sa S/S ne igram sa dopunjavanjem akua .. i ovako cesto vozim vangradske voznje .. plus sto ima projektovano brzo punjenje akua prilikom kocenja motorom

slavko_bgd

Odlična odluka.

If ain't broken - don't fix it :)
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Ap0calypto

Citat: milan_k poslato 22.08.2025. - 15:18
E vidis to mi je novi info, ja imam onaj iz lidla, na njemu to mislim da ne moze da se iskljuci.

Pre njega sam imao neki nemacki APA punjac, njega sam ostavio caletu a ja uzeo u lidlu, manje vise su isti.
Nece pokrenuti taj rezim ako je napon iznad 11V

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

milan_k

Pa da, pametni punjac, zna sta radi. Ali svakako na Kliju ni ja vise ne dopunjujem akumulator. Mali benzinac, mali akumulator, 80% je voznja na otvorenom putu... Nema potrebe.

Sasa_NS

Zaključaš auto (naravno pre toga otključaš/otvoriš haubu) ili sa otvorenim vratima sačekaš 20-tak minuta da sve pogasi unutra  i nema nikakvog problema, možeš bezbedno da dopuniš akumulator kada hoćeš. Provereno.

milan_k

Bravo, to mi nije palo na pamet, a zna da me nervira kada cekam u kolima pa na svakih 4 do 5 pesama na radiju od ugasi struju pa moram ponovo da dam kontakt na kratko da bih slusao muziku.

Mada opet kazem, dopuna akumulatora mi je ostala navika od dizela sa velikim akumulatorom. Ovaj mali benzinac je imun na tu problematiku.

mire

Probaj da malo pojačaš ili utišaš s vremena na vreme. Na laguni je to resetovalo tajmer za gašenje muzike.

milan_k

Ma cuje se relej da cakne, ugasi tada i svetlo u kaseti. Ne verujem da je Clio pametan kao Laguna. Ali probacu sledeci put kada budem cekao zenu u kolima :)

mire

Naravno da se čuje relej, ali pobuda tog releja je softverska. Probaj, ništa ne košta.

Na laguni 2 je bila fora da se neposredno pre gašenja čuje kao neki blip i ako pritisneš taster za paljenje posle blipa a pre gašenja, produži se rad još 10-20 minuta (ne sećam se tačno koliko).

milan_k

Hocu obavezno, hvala!

pillz

Pisao sam pre nesto vise od godinu dana cene za mali servis. Megan 3 1.6 16v, nije se mnogo promenilo

Wix filter ulja - 420din
Wix filter motora - 870din
Kamoka filter kabine (sa aktivnim ugljem) - 940din
Wolf vitaltech 5w-40 - 2720din

Ukupno 4950din, domaca radinost 0din

pillz

Citat: pillz poslato 19.09.2025. - 12:19
Pisao sam pre nesto vise od godinu dana cene za mali servis. Megan 3 1.6 16v, nije se mnogo promenilo

Wix filter ulja - 420din
Wix filter motora - 870din
Kamoka filter kabine (sa aktivnim ugljem) - 940din
Wolf vitaltech 5w-40 - 2720din

Ukupno 4950din, domaca radinost 0din

naravno, radi se o 5L ulja. Wolf se odlicno pokazao

Ap0calypto

Situacija posle 9500km, plavo predstavlja gde je nivo otprilike bio. Vožen oko 80-85% otvorenog puta. Ulje Shell Helix Ultra 5w30, uskoro mali servis

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

steta je to jos menjati ako je 80% vangradske