Mali servis

Započeo Alhemičar, 29.03.2008. - 00:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Zato cu za benzinca produžiti interval, jer predje 2500km godišnje :D

Sent from my Poco using Tapatalk
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

zokce

Ja vozim uglavnom po gradu i na TNG, menjam ulje na 2 godine, nikad nije pocrnelo.

v.marjan81

Preostalo mi je još 1400km do malog servisa. Pošto ću do polovine decembra, već napraviti tu kilometražu, moraću i to da odradim. Radiću sam, pa me interesuje da li je neko uzimao delove u ovlašćenom servisu ili šta uzeti od delova (prozvođač).  Perferiram Purflux za filtere i slučajno nabasam na info da je distributer Gazela komerc. Što se tiče ulja Elf FE 5w30 ili 300din skuplji Castrol gtx. Motor 1.5dci 110ks sa dpf-om.

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Ap0calypto

Filtere moze uzeti Meca, jeftiniji od navedenih a deblji je recimo bio filter za vazduh

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

Mann ili Mahle filter, Motul, Ravenol ili Yacco ulje i miran si.

v.marjan81

Ravenol nisam video da ima RN0720 normativ. Yacco u KG nisam video u prodaji. Jedino Motul može da se nađe.

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

mire

Ima, naravno. Nije RN0720 ništa spektakularno, odgovara raznim drugim standardima.

Yacco imaš kod našeg kolege @aboki85, pa eventualno njega kontaktiraj.

wcyber

U principu RN0720 je prosireni C4 standard i ajd moze se reci da je bezbedno sipati C4 ulja :pije:

Ap0calypto

Trenutno mi je u motoru Shell Helix Ultra, prvi put sipao. Iskreno, najradije bih uzeo Yacco ako moze da se nađe. Po meni, vrhunsko ulje

— Robert Todd Carroll

Ap0calypto

Sipao u 1.0 5w30, Francusko Eurorepar, navodno deo Stellantis grupe. Po specifikaciji odgovara 1.0.
Isto i u menjac, kazu da je prva ugradnja

— Robert Todd Carroll