Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Mali servis

Započeo Alhemičar, 29.03.2008. - 00:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dogac

Citat: banem poslato 24.06.2008. - 13:57
Za koji auto i gde? U Srbiji se preporučuje svakih 10.000 ili na svaku godinu, šta pre dođe. Tako mi rekli u servisu(?).

Za vecinu reno auta je taj termin i pise da se izmedju tih kontrola proverava nivo ulja.

Citat: Clioman poslato 24.06.2008. - 14:34
@ Dogac : Sad nesto razmisljam vezano za taj interval od 120.000km za "veliki servis".Da li u knjizici stoji samo 120.000km ili stoji..120.000km ili xy godina..  :)

Ne razumem...nigde u mom postu ne stoji cisto 120.000 km.  :??:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

@ Dogac : O izvini,sad sam video..totalno mi je promaklo..Nikola je napisao 120.000km ali ti si bio jos precizniji.  :ok:
Onda cu ipak raditi i veliki servis jer imam tih 5 godina.Auto je 12 mesec 2003 godine.  :)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

Oho,sad ti je taman za veliki servis...inace svi ti termini su KRAJNJE granice kada MORAJU da se odrade servisi!!!  :yes:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Citat: banem poslato 24.06.2008. - 13:57
Za koji auto i gde? U Srbiji se preporučuje svakih 10.000 ili na svaku godinu, šta pre dođe. Tako mi rekli u servisu(?).

Clio II redovni servisi na 20.000, Clio III na 15.000 (benzinci) ;)

Citat: Clioman poslato 24.06.2008. - 16:05
Onda cu ipak raditi i veliki servis jer imam tih 5 godina.Auto je 12 mesec 2003 godine.  :)

Sve jedno zbog godina, preporučljivo je da uradiš veliki servis jer je auto uvežen i pitaj boga kako i na koliko je servisiran. Ovo će ti svaki majstor preporučiti, ne mislim konkretno samo na :renault: :)

Citat: Dogac poslato 24.06.2008. - 19:34
inace svi ti termini su KRAJNJE granice kada MORAJU da se odrade servisi!!!  :yes:

Naprotiv... Tada treba proveriti auto a od ukupnog stanja ti se onda savetuje da li nešto treba menjati ili ne ;).
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Citat: Exception poslato 25.06.2008. - 02:03
Sve jedno zbog godina, preporučljivo je da uradiš veliki servis jer je auto uvežen i pitaj boga kako i na koliko je servisiran. Ovo će ti svaki majstor preporučiti, ne mislim konkretno samo na :renault: :)

Auto je uvezen od ozbiljne firme koja prodaje vozila lizing kuca (uglavnom kupuju Francuzi i poneki nas covek koji zna Francuza koji ce za njega licitirati  :fucka: ) ..znaci,svi servisi su redovno radjeni uz servisnu knjizicu i detaljno i sigurno poreklo vozila.

Ali..za neverne Tome..auto je preko broja sasije proveren preko naseg ovlastenog dilera (Master group iz Ns-a) i auto je cist kao suza.  ;)   

Exception®

Citat: Clioman poslato 25.06.2008. - 02:37
Auto je uvezen od ozbiljne firme koja prodaje vozila lizing kuca (uglavnom kupuju Francuzi i poneki nas covek koji zna Francuza koji ce za njega licitirati  :fucka: ) ..znaci,svi servisi su redovno radjeni uz servisnu knjizicu i detaljno i sigurno poreklo vozila.

Ali..za neverne Tome..auto je preko broja sasije proveren preko naseg ovlastenog dilera (Master group iz Ns-a) i auto je cist kao suza.  ;)   

Ja uopšte nisam spomenuo da je auto kraden :fiju:. Rekao sam da je na uveženim automobilima poželjno (ali ne i obavezno) uraditi veliki servis. Ako toliko imate poverenja u dobavljača, odlično. Uštedećete cca 300 €. Ništa nejasno ja nisam napisao :nezna:
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Citat: Exception poslato 25.06.2008. - 02:56
Ja uopšte nisam spomenuo da je auto kraden :fiju:.

Pa ko ovde govori o ukradenim automobilima?   :nezna:   :fiju:   
"Cist" u smislu da nije nista radjeno na njemu osim redovnih servisa i da je kilometraza tacna.Ali bez obzira na to,moram uraditi veliki servis jer auto ima 5 godina iako nije preslo 120.000km,a 5 godina je jedan od uslova za izvodjenje velikog servisa.Eto..da razjasnimo.  :)

Exception®

Citat: Clioman poslato 25.06.2008. - 03:00
"Cist" u smislu da nije nista radjeno na njemu osim redovnih servisa i da je kilometraza tacna.

E to je već druga strana medalje. Kod nas se reč "čist" za auto koristi u smislu da nije kraden ;)

U svakom slučaju, veliki servis nije na odmet da se odradi :ok:
ΕΛΛΑΣ

banem

Tako sam i ja radio, otišao u servis i tražio veliki servis (5 godina, sada 73000 km). Zamenili sve sem PK kaiša, kažu to je skoro menjano, ne treba da se dira. Ovo je koštalo 19.500 din.

Crazy Laguna2.2dCi

Citat: banem poslato 25.06.2008. - 08:27
Ovo je koštalo 19.500 din.
Koliko ovo dodje u Evricima?
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Exception®

ΕΛΛΑΣ

banem

Citat: Laguna2.2dci poslato 25.06.2008. - 08:29
Koliko ovo dodje u Evricima?

Kod vas je radni sat red veličine 50€, ovde je manje. Delovi su u cent ista cena.

Crazy Laguna2.2dCi

Citat: banem poslato 25.06.2008. - 08:35
Kod vas je radni sat red veličine 50€, ovde je manje. Delovi su u cent ista cena.
Kod mene u servis 36€ ali imas servisa gde trazu 62€. U Holandiji 80€.
RENAULT RULES!

Exception®

Ako nije tajna, koji servis je u pitanju odnosno je l' servis tvoj i da li je :renault1:-ov?
ΕΛΛΑΣ

Crazy Laguna2.2dCi

Citat: Exception poslato 25.06.2008. - 09:20
Ako nije tajna, koji servis je u pitanju odnosno je l' servis tvoj i da li je :renault1:-ov?
Uvek idem u Renault servis.
RENAULT RULES!