0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ja sam samo jednom menjao ulje i filtere,to kad board signalizirao da je vreme. Kako mi Click to objasnio funkcionise po prosecnoj potrosnji i ako ima potrebe servis se radi ranije... Uglavnom cekacu da prodje 1god od zadnjeg servisa i onda cu da menjam sve kako reno preporucio,naravno ne brisace po ceni preko 50€ Tako ti mirna glavaNajvaznije zaboravio servisni interval za moj motor 30000km...
Na zadnjem servisu me je majstor ubeđivao da nema potrebe menjati filter klime, međutim na moje insistiranje je skinuo stari i kada smo zajedno utvrdili koliko je prljav( tada sam za godinu dana prešao oko 5.500km) definitivno nema više dilema , po meni je nephodno menjati ga na svakom servisu.Na osnovu svega navedenog jasno je da od servisa do servisa imaju različita tumačenja i preporuke oko održavanja naših ljubimaca, što po meni nije dobro, morao bi reno da poradi po tom pitanju i da svi servisi imaju jasna i istovetna uputstva na temu održavanja.Što se tiče svećica u uputsvu jasno piše da se radi na svakom trećem servisu ali šta u slučaju kada je nekome treći servis na 45 000km a nekom kao meni na 17.000 km. Kao što Clioman kaže potrebno je naći neku zlatnu sredinu koristeći iskustva i savete forumaša.
3-ci redovan servis (36.800 km) je uradjen.Ukupan iznos je 15.000 din. ....Ulje Castrol Magnatec 10W-40 (4 L) ... 4048 din.Zamena kocionog ulja kao i rashladne tecnosti nije bila potrebna.