0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pozdrav ekipa. Na internetu nalazim da je količina ulja u k9k motoru 4,6 litara medjutim prije par dana u ovlaštenom servisu Renoa u Banjaluci radim mali servis i na računu se nalazi podatak o 5,9 litara potrošenog ulja.Koliko stvarno k9k ima u sebi ulja i koliko je potrebno ulja za zamjenu prilikom malog servisa? Da li je moguće da su ovoliko bahati i bezobrazni pa da kradu i na ulju... ili je stvarno potrebno 5,9 litara ulja iz nekog razloga prilikom malog servisa...
takoe, cak evo ovaj sa britanskog foruma dobio ulja preko max na sipci
Ja ne znam za vas ali ako neko moze da mi objasni kako se gleda ulje na novim meracima ovim, napriemr na meganu 4 1.5 blue dci bio bih mu zahvalan. I ne nije normalna i obicna sipkica kao na ranijim 1.5dci, i nikada nisam imao problem da procitam i nadjem sistem na bilo kom autu. Na ovom evo nemam pojma 🤣
@3oka: Ako sumnjaš da su toliko bahati i bezobrazni i da kradu na ulju, idi odmah u servis gde si platio uslugu i uloži žalbu. Jer 1,3 litra razlike između računa i podataka na internetu uopšte nije malo. Da je moj slučaj, ja bih reklamirao i zahtevao da predamnom izmere čistu kantu za ulje, u tu kantu ispuste svo ulje iz motora i onda izmere i kantu i ulje. Masa ulja je razlika izmerene mase kante sa uljem i mase prazne kante. Zapremina ulja u L je masa / gustina ulja prema datasheet-u. Ako bi izračunata zapremina ulja bila bliska manjoj vrednosti, pitao bi ih " i šta ćemo sad' ? " A ako bi izračunata zapremina bila bliska naplaćenoj, pitao bih "šta sam dužan za ovu z@jebanciju? "