Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault 25

Započeo Tanatos, 30.01.2013. - 21:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tanatos

Ukratko od modelu R25 ( b29)

Renault je od 1983 do 1992 godine proizvodio model 25.Tokom svog perioda bio je najveci,najluksuzniji i najskuplji model ovog proizvodjaca.Svi modeli 25 izasli su iz fabrike  Sandouville,blizu Le Havre u Francuskoj.
Kada je pusten u proizvodnju,bio je to veliki korak u svakom pogledu u odnosu na prethodni model R20/R30.Za njegov dizajn su zaduzeni Gaston Juchet i Robert Opron,koji su se opredelili za hecbek varijantu,koja mu je trabala dati prednost pri kupovini u odnosu na klasicne limuzine.Renault 25 je u samom startu bio dizajniran kao aerodinamican automobil sa svega 0.31 koeficijentom otpora vazduha.

Sto se tice pogona,svi modeli su imali pogon na prednjoj osovini.Motori su bili sa 4 cilindra i 6 (u V konfiguraciji). Pored atmosferskih motora,postajala je verzija od 2458ccm sa turbo punjacem.
Vesanje kod 25ice napred je McPherson,pozadi Multilink...mada se kasnije pokazalo da ima problem za sadnjim delom,dosta je padao,glavni razlog je bio veliki razmak izmedju opruga amortizera.

2.0L 101ks.....2.2L 107ks.....2.0L 12v 135ks....2.1L D 65ks...2.1L TD 85ks.....2.5L V6 Turbo 182ks.....2.7L  V6 144ks.....2.9L V6 150ks

Sto se tice opreme,bila je raznovrsna...GTS (model sa karburatorom),GTX,TX,TXI (12v) i Baccara (V6 i V6 Turbo),koja je bila najluksuzniji model.
Pored ovog modela napravljena je limitirana serija Limousine,opsirnije mozete pogledati ovde : http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=1430.0
Redizajn modela 25 je uradjen 1988.godine,PH2.

R25 2.0,2.1d i 2.2

R25 V6

R25 V6 turbo,TD

R25 ...svi modeli

R25 2.0,2.2,2.1TD,2.1D (PH2 od '88)

R25 V6,V6 Turbo

R25 ...svi modeli PH2

Sto se tice enterijera,razlika izmedju PH1 i PH2,gotovo i da ne postoji osim otvora za ventilaciju i volana

R25 PH1

R25 PH2

R25 Baccara

Naslednik 25ice je Safrane koji je izasao 1992.

I da,pomognite mi ne mogu da se setim koju je oznaku nosila...sve su bile braon metalik,unutra koza,imala je ta varijanta i kod R21.  :help:

meganed97

Exclusiv, Monaco?
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Tanatos

Exclusive  :tup: ....taj...
Stao mi mozak,ne mogu da se setim...isla je samo u Ph1 kod 25 i 21

Imala ove ratkapne,nije imala klimu,niti abs...secam se kada smo davno,davno hteli da kupimo i pitao moj otac dal ima abs,a prodavac mu reko ne znam...pa mu moj otac reko,kad naglo zakocis,al pedala ono udara,imas li neki ,,cudan" osecaj pod nogom,a lik mu reko ,,taman posla gospodine,sve radi savrseno nema sta da udara i da secka"  :lolc: secam se ko da juce bilo. :rotfl:

Fanđo

Najbolji auto ikada...

Mića71