Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kako proveriti da li ECU ne radi kako treba?

Započeo renault_bgd72, 01.02.2013. - 10:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

renault_bgd72

Juce sam bio kod majstora, nije mi radio zadnji brisac, dijagnoza je bila da je motor pregoreo jer je bio pod stalnim naponom od strane kompjutera...e sada ono sto mi se od skoro desava je da ponekada auto ne upali iz prve, nego prvo zavrergla, pa onda drugim pritiskom na power taster upali odmah. Majstor mi kaze da je i to jedan od mogucih problema koje uzrokuje kompjuter. A da, i jos nesto se desava...kartica u kojoj je nova baterija, normalno palim auto sa njom, ali mi na board kompjuteru ispise da trebam da zamenim bateriju? Naravno, to nema blage veze sa baterijom, jer ponekada ta poruka nestane, pa se opet pojavi, i nisam uspeo da provalim sta moze da bude problem. Da li su nekom poznati ovi simptomi?
Inace u pitanju je Megane 2 1.5 dCi

wcyber

Jesi siguran da je problem sa baterijom u kartici, a ne akumulatorom ? I jedno i drugo je battery .. sta tacno napise ?

icefire28

A jel majstor ima dijagnosiku ili samo tako nagadja   :hmm:

renault_bgd72

Akumulator je nov, varta, nije to....pa cini mi se da je vise bilo nagadjanje, iz iskustva njihovog, imali su isti auto.

Milenko_M

Može da bude loš kontakt na kartici.Trbalo bi karticu otvoriti i priveriti sa lupom kontakte koji su lemnjeni.
Ima više tema o tome na forumu.

wcyber

Citat: renault_bgd72 poslato 02.02.2013. - 09:45
Akumulator je nov, varta, nije to....pa cini mi se da je vise bilo nagadjanje, iz iskustva njihovog, imali su isti auto.

Bateriju kao gresku auto spominje i ako iz bilo kog razloga padne napon tokom rada motora, sto se desava ako alternator ili legler ne rade kako treba ..

icefire28

Da je problem sa karticom trepkala bi brzo crvena lampica i auto nebi verglao , ja sam cuo da moze da bude problem ozubljenje ili senzor bregaste. Samo nista bez dijagnostike , prvo ocitavanje gresaka pa onda sve ostalo.

renault_bgd72

Za taj senzor bregaste sam i ja cuo od jednog majstora...a bateriju spominje samo kada se upali auto...inace, znam za probleme sa karticama