Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
T

Renault Avantime

Započeo twingoVD, 29.03.2008. - 02:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

twingoVD

Citat: Sillypuppie poslato 29.03.2008. - 01:51
MIslim da je bila i verzija F1, al ne scenika nego, e jbg ne mogu da se setim, prvi people carrier na svetu, koji je reno u prvih par meseci prodo 6 komada i zamalo odustao od dalje proizvodnje, a posle postao opšti trend, i idalje ne mogu da se setim kako se zove  :doh:

e stvarno!

da nije avantime?
to je 3.0 V6 http://vestige.fatal.ru/gl/pictures/Avantime/renault_Avantime_2.jpg

Sillypuppie

jeeee, espace, F1, nisam znao da je koncept, pipno sam ga na sajmu...

Alhemičar

Citat: twingoVD poslato 29.03.2008. - 02:10
da nije avantime?
to je 3.0 V6 http://vestige.fatal.ru/gl/pictures/Avantime/renault_Avantime_2.jpg

Pretpostavljam da je i Avantime takodje studija i da nikada nije zaziveo u prodaji..bar ja ne znam da jeste   :nezna:  ali u svakom slucaju bih voleo da ga imam u svojoj garazi..bas zbog svoje unikatnosti ali i zbog znaka koji nosi napred!   :yes:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Boki

Citat: Clioman poslato 29.03.2008. - 09:26
Pretpostavljam da je i Avantime takodje studija i da nikada nije zaziveo u prodaji..bar ja ne znam da jeste   :nezna:  ali u svakom slucaju bih voleo da ga imam u svojoj garazi..bas zbog svoje unikatnosti ali i zbog znaka koji nosi napred!   :yes:
Koliko znam avantime je u serijskoj prodaji,moze se naci u oglasima polovnjaka,imam par komada na www.avto.net,strasan auto!
Nisu sale za umove male

Alhemičar

Pazi stvarno,jeste serijski   :hura:  Veruj mi,ja jedino slicno sto sam video a i to par puta u zivotu jeste Espace! Ovo bas izgleda super,pogotovo sto mi bas deluje kao neka "serijska studija"   :rotfl:

twingoVD

Avantime
Konceptom coupe-jednovolumena Renault ponovno otvara novo poglavlje u osmišljavanju karoserijskih oblika i namjena. Kao što i sami kažu, igrajući na kartu odvažnosti i nekomformizma, Avantime inaugurira novi koncept automobila koji spaja užitak u vožnji s užitkom boravka u automobilu. Ovaj se model, istovremeno, obraća kupcima automobila visoke klase koje privlače nova i avangardna rješenja kombinirana s najboljom tehnikom koju Renault može pružiti. Tako Avantime doista i postaje automobilom za uživanje u vožnji. Uostalom, mnogo ideja sažeto je već i u samom imenu ovog modela - Avantime, ispred vremena.

Glavna posebnost Renaulta Avantime njegova je coupe-jednovolumenska konstrukcija karoserije. Agresivno dizajniran od prednjeg do stražnjeg dijela, ovaj automobil nudi velike staklene površine koje dosežu rekordnu vrijednost od 1,7 m2 čime se postiže ugođaj vožnje sličan onome u automobilima bez krova. Kako bi se do kraja iskoristile mogućnosti uživanja u vožnji, uz funkciju Grand Air Avantime pruža simultano otvaranje svih pomičnih staklenih površina, uključujući i krovni otvor (0,5 m2), dok osjećaju povezanosti s okolinom pridonosi i činjenica da karoserija nema B krovnog nosača.

U uređenju unutrašnjosti priča o luksuzu i užitku također se nastavlja. Raskošno dimenzionirana prednja sjedala i veoma koso položen vjetrobran stvaraju osjećaj sjedenja "u dnevnoj sobi", dok koža i pažljivo obrađene površine armatura doprinose osjećaju posebnosti. U ponudi na hrvatskom tržištu Renault dovodi Avantime isključivo s V6 3.0 24V motorom (207 KS) i Privilege paketom opreme uz mogućnost izbora ručnog mjenjača sa 6 ili automatskog Proactive s 5 stupnjeva prijenosa. Izbor dodatne opreme je minimalan, jer Avantime pruža praktički sve. Cijene iznose 43.490, odnosno 45.490 € do reg.

C/P   arhiva.autonet.hr

samo da nadodam da je radi futurističkog izgleda koji u to vrijeme nije baš bio dobro prihvaćen, povučen iz proizvodnje, i proizvedeno je i prodano oko 8400 komada...

RENAULT AVANTIME 3,0 V6 24V PRIVILEGE

Konstrukcija motora

V6 benzinski smješten sprijeda, 4 ventila po cilindru Obujam

2946 cm3

Najveća snaga

152 kW (207 KS) pri 6000 o/min

Najveći moment

285 Nm pri 3750 o/min

Performanse

0-100 km/h 8,6 s, najveća brzina 222 km/h (test)

Potrošnja

grad 15,9 l/100km, otvoreno 8,9 l/100km, test 9,7 - 18,3 l/100km

Alhemičar

A koje je to godine bilo?Mislim da bi danas ovakav dizajn itekako imao prodju,jedino sto bi ga moglo pomeriti sa mesta jeste cena koja je veoma visoka..cena bi mozda mogla da se koriguje ugradnjom nekog "ovozemaljskog" motora a ne V6-aka!  :zubo:

twingoVD

njegovo vrijeme proizvodnje bilo je od 2002-2003, a ugrađivali su se još motori 2.0 turbo sa 165 ks i 2.2 dCi sa 150 ks... ali isključivo je dolazio sa 3.0 V6

26.02.2003 je Matra zatvorila tvornicu koja je radila ovaj auto nakon sto ih je Renault za to uposlio (prije su oni radili Espace-ove ali zadnji Espace su Renault uzeli sebi, a njima su u zamjenu dali AvanTime). navodno je u Europi prodano samo 8000 AvanTime-ova od kad su ga izdali. gubitak je bio prevelik, zatvaranje neminovno.

Click

Ima u Beogradu dva registrovana Avantime-a.  :yes:
Vozi ga i Jeremy Clarkson iz emisije Top Gear sto ide na BBC.
Koliko ja znam, proizvedeno je oko 40-ak hiljada ovih automobila.
Jedini problem su imali sa mehanizmom otvaranja vrata jer ima neki preklapajuci mehanizam ( a teska su oko 65 kg, ukoliko se dobro secam).
Mislim da Tony Cetinski ima spot u kome se vozi u Avantime-u :yes:
Auto koji je bio i ostao neshvacen, jer je bio ispred svog vremena (Avantime).
Probacu da iskopam negde link za taj spot... Vidi se koliko volim :renault:, zar ne? :cool:

twingoVD

Citat: click poslato 29.03.2008. - 13:17
Ima u Beogradu dva registrovana Avantime-a.  :yes:
Vozi ga i Jeremy Clarkson iz emisije Top Gear sto ide na BBC.
Koliko ja znam, proizvedeno je oko 40-ak hiljada ovih automobila.
Jedini problem su imali sa mehanizmom otvaranja vrata jer ima neki preklapajuci mehanizam ( a teska su oko 65 kg, ukoliko se dobro secam).
Mislim da Tony Cetinski ima spot u kome se vozi u Avantime-u :yes:
Auto koji je bio i ostao neshvacen, jer je bio ispred svog vremena (Avantime).
Probacu da iskopam negde link za taj spot... Vidi se koliko volim :renault:, zar ne? :cool:

c/p wikipedia  When Matra decided to pull out of the automotive production business in 2003 (partly as a result of the financial loss incurred by the poor sales of the Avantime), Renault chose to discontinue the Avantime rather than move its production elsewhere. Only 8,545 were built from 2001 to 2003.

ovo za vrata nisam čuo, može biti da je i to jedan od razloga, ali definitivno je bio auto ispred svoga vremena

baš me zanima spot :hura:

Exception®

Meni je jako žao što nikada uživo nisam imao priliku da vidim Avantime. Moje mišljenje je da nije uspeo na tržištu baš zato što je bio avangardan a verujem da je i cena tome doprinela. Da se pojavio koju godinu kasnije, možda bi imao više uspeha :yes:
ΕΛΛΑΣ

Click

Pozicija 'Grand air" otvoren krov i svi bocni prozori

Cudnovati mehanizam za vrata

Jedna lepa  :renault: slika

Click

@twingoVD
Bio si u pravu, napravljeno je samo 8.557 Avantime-a. :tup:

Tehnicki podaci

Dolazio je u cetiri (u stvari pet) nivoa opreme: Helios, Expression, Dynamique, Privilege i neizbezni pack Exception :celb2:

Evo kako su izgledale neke od varijanti Exception-a

Alhemičar

@ click : Kako mocno izgleda,ne mogu da verujem!   :fiju:    :hail:
Ovo je ponos i dika fabrike   :renault:  odgovorno tvrdim!   :zubo:    :hura:

twingoVD