Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
D

Sta volite kod svog Renault-a

Započeo Dule, 08.06.2009. - 21:38

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

jo.anna

Sebastijan

Udobnost, malu potrošnju, odanost vlasniku-pouzdanost za manje novca od ostalih proizvoda u istoj klasi.
Gluvom priču pričati!

prezwiteros

Tu sigurnost koju daje u svim segmentima od A klase do D. I svi su ocenjeni sa 5 zvezdica što se tiče bezbednosti. VF1.

Sent from my iPhone using Tapatalk

v3

Evo par (nasumicno poredjanih) razloga:

- izgleda solidno
- u potpunosti zadovoljava moje potrebe
- iznutra je odlicno ocuvan
- nije mnogo kostao
- malo trosi
- ima dosta mesta unutra iako izgleda mali (i jos ima troja vrata)
- zna da povuce (iako ima samo 86 KS)
- odlican za gradsku voznju
- relativno udoban za njegovu namenu
- lako ga je parkirati
- enterijer je solidan

encarta76

Šiber i panoramu
Dobra izolacija u kabini
Corner lights
Preglednost
Lako ulaženje i izlaženje
Pristup gepeku, i tovarni prostor kad se obore sedišta, za tako mali auto vrh
Ne umara na daljim putovanjima

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Tri vrste renoa : TNG - Rešo, BMB - Reno, DIEZEL - RenaULT ;)

dalibor76

Volim sto su konacno napravili auto a da nemoram vise spomonjati nase lepe izvorne opisne prideve pri zameni sijalica fara.Bar na L3.

Послато са SM-C5000 помоћу Тапатока

Fluence2010

Šta volim?

- Vozim ga 4 godine, maltene bez ijednog kvara.
- Prostran gepek (530 l).
- Svaki put se okrenem da ga vidim kada ga parkiram, privlačan i unutra i spolja, ekstra linija.
- Izgleda da je malko više podignut od kolovoza (pogotovo zadnji deo).
- Volim što sa strana ima one zaštitine lajsne, šteta što su to izbacili u nasledniku Grandkupe-u (mada sam video da se mogu naručiti i postaviti).
- I ostale sitnice koje sam gledao da izbegnem (izbegao sam karticu, ima ključ, izbegao sam digitalne obrtomjere i sl. analogni su).

Da li bih opet kupio Renoa? DA! Naslednik Grandkupe izgleda totalno moćno, a i benzinski bratski (atmosferski) motor je osvežen u saradnji sa Nisanom, pa ima uglađeniji rad, koji konj više i lanac.

siemprerosso

Taksativno bi to izgledalo ovako:

1. Ekonomičnost - auto je izuzetno štedljiv. Ja rezervoar držim punim i dosipam od ponedeljka do ponedeljka. Onda vidim koliko sam prešao i koliko sam potrošio. To je najprecizniji način, i po njemu auto troši  5.1 l goriva na 100km pri kombinovanoj vožnji, oko 4 l na striktno otvorenom putu u 6 brzini bez gaženja preko 130
2. Nivo opreme. U bose paketu za iste novce dobijete mnogo više u odnosu na konkurente. Auto bukvalno nema šta nema - keyless, dnevna svetla sklopive retrovizore, senzore parking i napred i pozadi plus kamera zadnja, panorama, zatamnjena zadnja stakla 17ice felne prelepe navigacija auto klima dvozonska, samozatamnjujući retrovizor., elektropodesivo sedište (doduše samo vozačevo) , hill climb i el ručna kočnica... I moćno ozvučenje naravno.
3. Ergonomija. Pozicija sedenja  je odlična, prednja sedišta su savršeno udobna i podupiru leđa baš kako treba. Sve je na dohvat ruke.
4. Upravljivost. Dobar varijabilni servo, mali ajnšlag, precizan volan odličnog odziva i povratnih informacija sa puta. Auto je širok i na putu zaista leži kao pegla. Ogibljenje je po meni idealno - nije premekano, nema body roll-a ni malo. Krivine guta i to je od svih pozitivnih stvari verovatno najjači utisak. Od svih dobrih stvari ovo najviše čini da jedva čekam svaku novu vožnju, gde god da idem.
5. Menjač. U mom autu je tl4 menjač sa 6 brzina, i sa plivajućim zamajcem. Veoma precizan, sa relativno malim hodom. Ovde se najviše vidi nasleđe iz neke trkačke priče. Ovaj menjač je bez mane, jedino što je za moj ukus prva brzina dosta plitkog hoda. Ali to je valjda da bi se uštedelo gorivo.
6. Elastičnost motora. Motor jako lepo vuče i dosta je agilan. Isporučuje svoj obrtni momenat dosta rano, te lepo zagrebe odmah kad treba da se pretekne. Nije najbrži možda na tržištu i izvlačenje "iz groba mu nije jača strana (ipak je ovo samo 1461 kubik), ali ta kriva obrtnog momenta mu dostiže vrhunac dosta rano i dosta dugo traje (sve do 4000 o/min kad i daje najveću snagu kako fabrika kaže)
7. Dizajn. Prelep i moderan, a u bose i gt line verziji konkurentan najnovijim modelima. Moja boja je piano gloss crna i generalno bose berlina ovog godišta nema puno (uglavnom ljudi uzimaju grandtour, i ja sam se dvoumio) pa je čak u neku ruku i jedinstven.
8. Prtljažni prostor. Svaki hatchback koji pređe 400 l je postigao uspeh, po meni. Pride, utovarni prag nije previsok, niti je branik predubok da bi se cimao oko utovara.

reemark78

Automatska klima, jednostavno radi savršeno!!!  :respect:

Nikad ne magle stakla, nikad ne duva neprijatno, počne jako brzo da greje/hladi, stvarno je rešena odlično!  :cool: