Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Scenic XMOD

Započeo Goxxy, 04.02.2013. - 12:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

^^ Zavisi od ukusa. Ja ne volim visoko sedenje i nikad mi espace ne bi bio izbor. U laguni ima sasvim dovoljno mesta za porodicu, tako da uopšte nemam potrebu za nečim toliko velikim. Putovao sam novim grand espasom nekih 100km i ne mogu da kažem da mi je bilo baš preudobno. Mesta ima, ali se sedi kao na klupi a meni to baš i ne odgovara.

Djuro

Citat: Panta011 poslato 06.02.2013. - 23:11
E vidis, isto razmisljamo  :ok: A i pogolem gepek nije na odmet (umal' ne napisah "na izmet"  :doh:)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ni meni se ne svidjaju ova zadnja "alien" svetlosna grupa ali dok meni bude bio potreban sKenik, izaci ce jos tri serije i tri redizajna.  :laugh:

bingo

kada se uporedi sa ovim je sve smesno

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

Goxxy

Ček, Bingo tebi je Conquest bolji od XMOD-a ili od RX4? Meni jeste i Conquest vizuelno simpatičan, ali obzirom da je u pitanju samo gomila plastikanije i šminke, taj auto nema puno smisla. :nezna:

nuk

Citat: mupe poslato 07.02.2013. - 07:54
^^ Zavisi od ukusa. Ja ne volim visoko sedenje i nikad mi espace ne bi bio izbor. U laguni ima sasvim dovoljno mesta za porodicu, tako da uopšte nemam potrebu za nečim toliko velikim. Putovao sam novim grand espasom nekih 100km i ne mogu da kažem da mi je bilo baš preudobno. Mesta ima, ali se sedi kao na klupi a meni to baš i ne odgovara.

Jedno je stvar zelja i potreba ali da se se u espasu sedi kao na klupi je malo prosta izjava.
Kod espasa se sedista podesavaju sto verovatno znas i s'obzirom na kolicinu mesta stvarno je nemoguce ne napraviti idealan polozaj stoga svako poredjenje sa sedenjem u laguni nikako nije na mestu. Totalno drugaciji i neuporediv dozivljaj

mire

Zašto ne bi bilo na mestu? U laguni se sedi nisko, tako kako u espaceu uopšte nije moguće sedeti. Meni to ne odgovara, s naglaskom na ,,meni".

Pošto pričamo o sedenju, uopšte ne razumem zašto to ne bi moglo da se poredi.

I da, kad sam rekao ,,kao na klupi", nisam mislio na tvrdoću, nego na položaj.

nuk

Za "visoko sedenje" ok, pogotovu takav polozaj dok vozis nekome ne odgovara, to razumem jednostavno je potreban period privikavanja a za sedenje kao na klupi bice da nisi ni pokusavao da nadjes bolji polozaj, u espasu komotno zavalis zadnje sediste i opet ti ostaje mesta za noge za razliku od scenica recimo gde ipak odrasle osobe moraju da sede uspravnije pozadi.

mire

Auto je bio na testu, pa smo mu radili sve i svašta. Između ostalog, pomerali smo sedišta u svim mogućim smerovima. Mislim samo da se jednostavno nismo razumeli. Nije problem zavaljivanje, nego visina "guzice" u odnosu na put i automobil. Znači, sedalni deo ne može da spusti dovoljno nisko, za moj ukus.

Nemoj me pogrešno shvatiti, apsolutno razumem da postoji potreba za takvim automobilima kao što su espace i scenic. Uostalom da ne postoji, ne bi se prodavali tako dobro. Ovde je jednostavno stvar u ukusu, tj. šta kome više odgovara. Moj dobar drugar i njegova žena obožavaju scenic i kažu da nikad ne bi voleli da se voze nisko kao u laguni. Ja kažem baš suprotno od toga. Meni uvek, a posebno na dužim putovanjima, mnogo više odgovara da sedim nisko i što bliže putu.

Da vidiš tek kako je dobro sedenje u BMW-u E90/F30. Ono kao da sam ja projektovao! ;)

nuk

Jasno je sve, stvar ukusa i licno mislim, stvar navike

boree