Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vetrobran

Započeo Sauriann, 11.07.2009. - 12:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

singer

sajba je najizlozenija uticajima sunca :wink:

Don Gagione

Citat: singer poslato 03.01.2012. - 20:57
sajba je najizlozenija uticajima sunca :wink:
pa i siberi direkt u ćelu..

singer

nabavi šeširić   :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

bane_zemun

Da li je neko imao mozda slican problem, tj. mozda bolje da pitam da li neko zna okvirnu cenu za prednje vetrobransko staklo za megana `03? Imao sam malo ostecenje (od nekog kamena ili ko zna cega) na spoljasnjoj strani bukvalno iznad retrovizora, i nisam nesto tome pridavao znacaj (bukvalno je bilo ostecenje manje od 1cm, i sad vidim koliko sam se zaj***o zbog toga :banghead: ! Drugim recima, pre nekih 10ak dana sam primetio da se usled tog ostecenja pojavila naprslina koja je pocela da se siri. Naravno, da stvar bude gora, ide ka vozacevoj strani  :mad: :place: tako da cu po svemu sudeci morati da menjam "soferku"  :banghead: . Zna li neko koliko ce me to "zadovoljstvo" kostati, i da li je bolje juriti neku polovnu ili uzeti novu?  :help:

EDIT: spojene teme

damal

Nova je oko 300 eur a polovna  :nezna:
E sada, najbolje je da pokusas "da osiguras" .... pogledaj malo po forumu  :yeah:

zoki_ns

Da nije malo kasno za osiguranje ?
Ja kada sam bio u galss servisu, krpio sam isto tako jednu tacku od udara kamencica, masjstor mi je rekao da nema sanse da bi mi nakon ovoga prosla registracija stakala, tim vise sto ima i sitnih ogrebotina od kamencica.

damal

Pa zvanicno je kasno, ali ima puno slucajeva gde se to odradilo na "srpski" nacin  :laugh:

Piros

:hmm: :nezna:  Zna li neko cemu sluzi ovaj pravougaonik na soferci ? Danas gledam kolegin Clio i pitam ga cemu sluzi, a i on covek  :nezna: .

SlObOdNi

jel tu nije zatamnjeno staklo?

postoje neki modeli kod kojih fabrika nije zatamnjivala stakla na odredjenom delu da bi tu stajao onaj uredjaj za automatsku naplatu putarine ili gps, posto fabricki zatamnjana stakla valjda imaju problem sa tim :nezna:

Piros

Nije zatamnjen na tom mestu, to je ona ljubicasta soferka. Moguce je da je to razlog sto si naveo  :ok:, inace je u pitanju Clio2 dci sa plavim i . Bas lep auto sa OZ felnicama kao sto su kod Sagija .

zoki_ns

Razmisljam o promeni vetrobranskog stakla, posto ima dosta tragova od kamencica, i na jednom mestu malo zagrebano od brisaca.
Okrenuo servis Autostakla Ivanic u Novom Sadu, kazu ugradnja za moj auto 14400 din , to je cena stakla sa ugradnjom. E sada kazu da moze da se desi da se prilikom skidnnja odlepi senzor iz kucista, ako se to desi onda mora da se plati novi nosac senzora dodatnih 3600 din. Ima li neko iskustva u vezi tog nosaca , posto mi cena od 14400 deluje povoljno, ali ne bih voleo da dam 3600 dinara za taj nosac senzora ako ne mora. Da li je neko imao iskustva sa ovim servisom.
Interesuje me sve, sta moze da utice na to da brisac grebe soferku, stavio sam nove metlice, kvalitetne, ocistio staklo i opet mi se cini da grebe, nikako da uocim pravi uzrok. Da li je moguce da su sami nosaci postavljeni pod losim uglom ?

Pozz svima

Nenad Nenadic

Polako, ali sigurno mi se odlepljuje guma oko soferke.Soferka je ok. Vozacev, gornji levi ugao. Ima li neko iskustva sa tim i gde to resiti i po kojoj ceni?  Unapred zahvalan.

zoki_ns

Ja ne bih dirao. Kod mene se odlepila u donjem suvozacevom uglu i tako stoji vec neko vreme. Mislim da nema resenja sem skidanja soferke i ponovnog lepljenja sto ce te kostati bar 50 e

Milenko_M

Šoferka se specijalnim lepkom lepi za karoseriju .To je jedna traka široka pola cm , i ne vidi se inače .
Lepak služi da drži šoferku i spečava vodu da ulazi.
Preko toga na ivicama je gumeni keder ili plastika .Ni jedno ni drugo se ne lepi nego se ili pričvršćije šrafovima ili guma uglavljuje u ležište.
To je samo estetika .
Nenad : Proveri kod majstora što montiraju šoferke , verovatno će reći da nije ništa ozbiljno.

Adam

Citat: zoki_ns poslato 27.08.2012. - 15:58
Razmisljam o promeni vetrobranskog stakla, posto ima dosta tragova od kamencica, i na jednom mestu malo zagrebano od brisaca.
Okrenuo servis Autostakla Ivanic u Novom Sadu, kazu ugradnja za moj auto 14400 din , to je cena stakla sa ugradnjom. E sada kazu da moze da se desi da se prilikom skidnnja odlepi senzor iz kucista, ako se to desi onda mora da se plati novi nosac senzora dodatnih 3600 din. Ima li neko iskustva u vezi tog nosaca , posto mi cena od 14400 deluje povoljno, ali ne bih voleo da dam 3600 dinara za taj nosac senzora ako ne mora. Da li je neko imao iskustva sa ovim servisom.
Interesuje me sve, sta moze da utice na to da brisac grebe soferku, stavio sam nove metlice, kvalitetne, ocistio staklo i opet mi se cini da grebe, nikako da uocim pravi uzrok. Da li je moguce da su sami nosaci postavljeni pod losim uglom ?

Pozz svima

A da osiguraš, pa da ti osiguranje plati? ako, naravno nisu velika oštećenja... Ja bi moje promenio...ali greota mi je da razbijem staklo...a ima milimetarsku rupicu od kamenčića...plus što je izgrebano...
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."