Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vetrobran

Započeo Sauriann, 11.07.2009. - 12:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

akaboka

Koliko te je osiguranje stakala izaslo?
:wavey:

IsNoGood

2939,00 RSD, do sume od 45.000RSD  :zubo:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

akaboka

Nije mnogo,a znaci prilicno!
:wavey:

MarcosBG

Ja sam osigurao stakla,nisu mi ni pogledali soferku,bila je ok...a ja je namerno razbio da bi uzeo drugu jer su mi sva stakla sa brojem 0 a soferka je menjana,pa da su sva stakla iz iste god..negde sam vec to napisao.Ako nekoga zanima procedura oko osiguranja..neka pita.

SlObOdNi

Mislim da mnoge zanima :yes:

bingo

osiguranje je majka mara  :ziveli: 2-3 hiljade i miran

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

vasulopulos

Da se nadovežem na ovu temu sa mojim problemom  :??: , naime imao sam neko krckanje u motornom prostoru prilikom kretanja a i u toku vožnje. Posle nekoliko neuspešnih intervencija i odlaganja u Hit-u (auto mi je u garanciji) pojavi se pukotina na vetrobranu u donjem levom uglu (sama od sebe) :shit:. Posumnjam na ugibanje šasije i prijavim ponovo krckanje i sada pucanje vetrobrana. I gle čuda za dva sata mi reše krckanje ( "nosač menjača" a napomenuo sam prvi put da sumnjam na nosače motora , a oni menjali šolje , poluosovinu i td...) a za vetrobran mi saopšte eto da to nema veze sa tim krckanjem i da se šasija nije uvijala i da mi to ne mogu priznati na ime garancije jer je staklo navodno puklo u spoljnom sloju.  Na staklu nema mehaničkih oštećenja a na samoj crti se kada zagrebem noktom može osetiti stepenik.

Da li mi iko može reći šta da radim i kome da se obratim za pomoć, jer smatram da bi ovo morali da mi reše garancijom?
"Brzine idu u H ....-Ti ćeš da me naučiš, kako idu brzine...-Ništa kažem hvala čika Momo..."

nuk

licno bih krenuo da zovem druge ovl servise cisto da vidim njihovo misljenje koje ce, verovatno biti indenticno ovom prvom, onda bih kontaktirao renault-nissan srbija i pismeno i usmeno. malo drskosti i pretnje inspekcijom i sluzbom za zastitu potrosaca ne bi skodile.
sve to u slucaju da nemam kasko osiguranje i da nisam osigurao stakla  :nezna:

vasulopulos

Kasko imam ali samo da ga aktiviram 50e + učešće u šteti + gubim popust za sledeću godinu. To kada se sve sabere je izmedju 150 i 200 eur, što mu dođe da bolje da platim u nekom glas servisu i da ne idem u ovlašćeni...,u tom slučaju bi mi berovatno poništili garanciju za ostatak perioda.
"Brzine idu u H ....-Ti ćeš da me naučiš, kako idu brzine...-Ništa kažem hvala čika Momo..."

nuk

u tom slucaju, frka i galama :nezna:

zrenjaninac

docekalo me neprijatno iznenadenje kad sam seo  u auto  pukla sajbna sama  od sebe  i to u garazi  , sajbna zamenjena  e sad pitam  pametnije od sebe  od cega je moguce da sajbna  pukne   nije imala ni udar ni nagle promene temperature  niti bilo kakvog drugog ostecenja.

makarije

Citat: zrenjaninac poslato 22.05.2011. - 11:58
docekalo me neprijatno iznenadenje kad sam seo  u auto  pukla sajbna sama  od sebe  i to u garazi  , sajbna zamenjena  e sad pitam  pametnije od sebe  od cega je moguce da sajbna  pukne   nije imala ni udar ni nagle promene temperature  niti bilo kakvog drugog ostecenja.

Da li je bila originalna ili je naknadna ugradnja ? Da li je auto bio lupan ?
Uzrok mora postojati jer sajbna sama od sebe ne puca - proveri da kojim slucajem nisu farbani stubovi , krov ...
zenu dupe krasi a tortu orasi

zrenjaninac

provereno sve kad sam  menjao  sajbnu  sajbna je bila org sad je zamenska  jer je org 420  e  :mad: karoserija ok i cista tu oko sajbne  auto nje lupan   tako  da ostaje misterija  zasto je pukla

makarije

Citat: zrenjaninac poslato 22.05.2011. - 12:51
provereno sve kad sam  menjao  sajbnu  sajbna je bila org sad je zamenska  jer je org 420  e  :mad: karoserija ok i cista tu oko sajbne  auto nje lupan   tako  da ostaje misterija  zasto je pukla

Postoji mogucnost da je "nategnuta" prilikom ugradnje , tj. da nije dobro postavljena . Moze li slika da se vidi kako je pukla ...
zenu dupe krasi a tortu orasi

zrenjaninac

donji deni ugao pocetak  pa do polovine desnog brisaca   a ako je bila nategnuta prilikom ugradnje  dobro je i izdrzala  preko 10 god  :laugh: