Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

HID Xenon - farovi, sijalice, balasti

Započeo Dogac, 31.03.2008. - 11:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dogac

da,ja sam imao problema sa sustanjem radio stanica ali je to reseno.
A i da nije reseno ne bih uklonio xenone...toliko su dobri!!!  :bigl:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Crazy Laguna2.2dCi

Fuck, yesterday one of my xenon lights did'nt work. Today i placed a new one and there was a difference in the color so i had to place 2 new lights. The cost of this all was 170 euros.
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Dogac

Jesu li ti sijalice sa istim temperatururama (sadasnje i prethodne)?

Koliko ti je trajala sijalica?
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Crazy Laguna2.2dCi

The new xenons are the same as the old ones. I never changed the lamps so the olds are from 10/2002.
RENAULT RULES!

Dogac

Pa to je dobar podatak!!! Znaci sijaju vec nepunih 6 godina!  :too: :too:

Boje im nisu iste jer one vremenom menjaju boju...to je normalno.

Crazy Laguna2.2dCi

Znam da menjaju boje ali 170 evra to je malo  :fiju:. I jos sam kupio kod nas u fabrici (Philips). U Renault servis kod nas trazu 360 evra za 2.
RENAULT RULES!

Click

Dogac, to su originali, trebali bi da traju jaako dugo  :wavey:

Dogac

Koliko je to jako dugo?  :??:

Gledao sam npr. osramove sijalice (d2s i d2r) koje se fabricki ugradjuju u kola i deklarisani zivotni vek im je 3000 sati rada!

Inace i ovde su te fabricke sijalice prilicno skupe...oko 100e komad (oznake su im d2s,d2r...)  :help:

Crazy Laguna2.2dCi

Citat: Dogac poslato 02.07.2008. - 20:18

Inace i ovde su te fabricke sijalice prilicno skupe...oko 100e komad (oznake su im d2s,d2r...)  :help:
Video sam sijalicu u Renault servis. D2R Philips samo pise na kutiju Renault. 180€ komad.
Kad nas u fabrici D2R Philips kosta 85€ komad.
RENAULT RULES!

AccA

Resih i ja da ih ugradim. Mada napravio sam veliku gresku sto nisam narucio fabricke (kud sve tu i xenoni, a i neka racunica mi dodje priblizno ista). E sad, trebao bih ici sutra da ih ugradim, a vec prekosutra idem na duzi put (more). Pa se pitam, sta ako oni riknu negde usput (znam, znam to je novo, garancija, i tra la-la, ali moze se desiti). Da li je pametno uzeti rezervnu sijalicu (znam da kosta, ali je covek miran), ili mozda obe (jer neko rece da se menjaju u paru).
Mada, za ugradnju sam se odlucio jos odavno (cim je stigao auto), pre par dana sam i zakazao ali evo kako se blizi dan ugradnje mene sve nesto kopka da nediram nista (jer su fabricki farovi jako dobri, tj. jako dobro se vidi sa njima a meni je to kod farova jedino bitno), a i jos kod predhodnog auta sam rekao sebi da vise nista necu naknadno ugradjivati (budziti na auto), jer fabricko stanje auta je uvek najbolje i najmanja glavobolja.... Sve sto se naknadno stavi na auto cesto (bar u mom slucaju) izazove jos gomilu gluposti koje me samo nerviraju.... Ali dobro....

Click

Ja tu nista ne bih dir'o.. Mislim da su farovi na Meg II vise nego dobri i da stvarno vise ne treba.. Osim toga, tu je uvek pitanje i famozne garancije.. Ne znam  :nezna:

AccA

Ugradio sam ih, ipak. Prezadovoljan sam. Bez obzira sto su fabricki farovi/svetla bili jako dobri razlika je bas primetna. Pored toga sam stavio diode za poziciju. Stavili smo te neke dodatne adaptere (ili sta vec) jer su radio stanice sustale. Sustanje se znatno smanjilo, ali ipak i dalje pomalo susti kada je slab signal. Malo me to nervira, ali od 40-ak stanica neka susti 5/6 pa i celih 10, nema veze.... To je cena koja se mora platiti...
Jedino me nervira sto su na dugim svetlima ostale fabricke sijalice. Pa moram to nekako resiti i staviti neke koje daju priblizno belu svetlost, ako i Xenoni. Probacu sa Osramom Cool Blue, nadam se da cu uspeti nesto.Imate li vi neki predlog, kako ste vi to resili?

I na kraju zakljucak i savet svima ostalima. Naknadno ugradjeni Xenoni (naravno ako se ugradjuju na pravom mestu) su jako dobra stvar, ali fabricki su dosta bolji i mislim da je to, bez obzira sto je skuplja, ipak bolja investicija...
Kratko javljanje, sa xenonima put do Cg je prosao "pregledno". Nisam uspeo resiti "problem" sa bojom dugih svetala, ali mi Vlada rece da se moze ublaziti sa Osramom Cool Blue, pa cu za to videti kada se vratim sa odmora.

Pozdrav

Malivuk612

ammm, jel zna neko koje su sijalice na ovim mojim... ne mogu nigde da nadjem... ili da bude po principu, kad crkne da je skinem i nosim u prodavnicu? :D
Laguna 2 ph2, fabricki su, sa autonivelacijom (ako je to bitno)...

Marko Os

Trazis samo D2R sijalicu. I ako ti rikne samo jedna, onda obavezno kupi "color match". Mislim da Osram ima te. Jer ako uzmes neke koje nisu color match, ta nova ce ti svjetlit drugacije, tj. intenzivnije

EDIT: Sad se sjetih. Jesu ti farovi sa lecom ili sa sjenilom?
Ušveckoj ladno, al standard

Malivuk612