Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

HID Xenon - farovi, sijalice, balasti

Započeo Dogac, 31.03.2008. - 11:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MilosM

Koleze potreban mi je savet.Naime planiram da ugradim xenone u mog klitorisa.Jedan lik ovde iz grada mi je rekao cenu od 170e.To je Biksenon jer mi je jedna sijalica  i dugo i kratko svetlo jer mi je Phase I far.Nisam upoznat sa cenama za takve vrste farova, pa me zanima da li je ovo malo ili mnogo? :)

Malivuk612

e, ljudi, jel ima belih sijalica H1, tj da ih stavim na poziciju/duga... nervira me ovo ovako...
Miose, ne znam cene kit-ova, al pre neki mesec je komsija uzeo neki (obicni xenoni) platio malo jace od 200 evra, za BMW 3 (2001.)

IsNoGood

za bi-xenon je to jako povoljno, sto opet povlaci sa sobom sumnju u kvalitet...

AccA

Citat: MilosM poslato 20.09.2008. - 00:38
Pa bas tako, ja sam o cenama saznao ovde na sajtu,a bas sam se zacudio kad mi je rekao cenu  :hm: al videcu kod likova koji su vec ugradili kod njega kako se pokazalo, pa cu se odluciti ako mi bude odgovaralo.

Ja sam u Lazarevcu Xenon mogao ugraditi za 150 eur, ali sam se ipak odlucio za skuplju (duplo skuplju), ali sigurniju varijantu.  :yes:

Citat: Malivuk612 poslato 19.09.2008. - 21:04
e, ljudi, jel ima belih sijalica H1, tj da ih stavim na poziciju/duga... nervira me ovo ovako...

Osram Cool Blue je nesto najpribliznije.

Dogac

Sinoć kad sam se vraćao iz Bg,negde u Gorjanima (ispred Užica) zaustavlja me policija i pita me polis ofiser jesu li mi upaljena duga ili kratka...a bila su kratka - xenoni.Ja reko kratka a on pita kad sam bio na tehničkom i kako sam prošao s obzirom da su mi mnogo jaka svetla! Farovi su mi bili oboreni za jedan stepen ali mi gepek bio pun stvari i pozadi sedeo ortak pa je clio malko čučnuo pozadi.  :zubo:

Ali kad sam mu pokazao da mogu još da oborim farove,on kaže ok je sad...proći ćeš tehnički.I eto,malko se ispričasmo,nije ni sačekao saobraćajnu da nađem...ćao,zdravo,srećan put!  :wavey:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Dogac

:yes: :yes:

Sad sam došao sa tehničkog...xenoni biju mnogo jako...kaže majstor 100 luxa (valjda je to jačina) a dozvoljeno je max 64!!  :help: :help:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

fLiP

Dogac to ti je kada nemas prave ksenone. ;)
Tvoji sada biju na neki maks :D Ala ti to sisa struje... :D  :cool:

Ne znam ni ja sta su pravi ksenoni ali evo ono sto sam ja nacuo sta spada sve pod ksenone: ima neki auto fokus,kada naidjes na brdo on ti podigne svetla u visinu, kada skreces u krivinu tako idu i svetla, kada ti naidje auto iz suprotnog smera on lagano smanjuje svoju jacinu.... ko zna sta jos to ima!

Malivuk612

ja mislim da to ne ide tako...
farovi koji prate tockove su relativno skupi i dodatna oprema...
a xenoni fabricki u vecini slucajeva imaju socivo, kao onaj moj, da se svetlo ne bi rasipalo i smetalo drugima... prate nagib auta u odnosu na put, npr kad je opterecen pozadi on obori farove, i imaju prskalice...

fLiP

e pa to... :) A dobro ja sam ovo video na 407 pa mi nista nije bilo jasno sta rade farovi dok se upale kola...  :fiju:

Malivuk612

a, pa to i kod mene radi... autonivelacija... malo ih dize, pa spusta, pa namesti kako treba  :laugh:

fLiP

^^ e pa to! To sam ja nazvao auto fokus(prvo blinkne, pa onda gore dole, i onda bilo malo zamuceno i onda izostrio i dok smo se odaljavali od zida 3-4m i dalje je zid osvetljavao ostro).

Dogac je li i ti to imas?! :??: :??:

Malivuk612

'vako izgleda pravi xenon far...

mislim da on to nema... tj samo mu je prilagodjena instalacija za tu sijalicu i promenjena sijalica...

Dogac

To je far sa sočivom,ne mora da bude xenon...xenon je samo sijalica!  :yes:

Meni nisu farovi sa sočivom ali imam nivelaciju.Far mi ne rasipa svetlo,nema to veze sa jačinom svetlosti.I to je pregledano na tehničkom i savršeno su podešeni!

Citat: fLiP poslato 30.12.2008. - 00:45
Dogac to ti je kada nemas prave ksenone. ;)
Tvoji sada biju na neki maks :D Ala ti to sisa struje... :D  :cool:

Ne znam ni ja sta su pravi ksenoni ali evo ono sto sam ja nacuo sta spada sve pod ksenone: ima neki auto fokus,kada naidjes na brdo on ti podigne svetla u visinu, kada skreces u krivinu tako idu i svetla, kada ti naidje auto iz suprotnog smera on lagano smanjuje svoju jacinu.... ko zna sta jos to ima!

Al si se nalupetao za medalju!!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Naročito ovo za sisanje struje!! Xenoni od 35W a pre toga mi bile fabričke sijalice od 55W... :laugh: :laugh:

Malivuk612

Dogac, nivelaciju imaju skoro svi...
znam da asocivo nema veze sa xenonom, al sam citao na nekom eng sajtu da su poceli da koriste sociva jer kao mnogo manje razbacuje svetlost...

a inace, xenoni jesu MNOGO manji potrosaci struje od obicnih sijalica a daju vise svetlosti...

krckoZG

Kod nas ne mozes proc tehnicki ako imas xenone na obicnom faru,
ja na svom ima farove s lecom/socivom i prosao tehnicki bez problema
frend ima na alfi xenone na obicni far i nije ga pustio na tehnickom
a i nije mi lijepo vidjeti xenone bez sociva, svjetli dobro ali posvuda
pa ljudima smetaju, vozio sam se u toj alfi i svako malo neko blenda  :nezna:
RKH