Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

HID Xenon - farovi, sijalice, balasti

Započeo Dogac, 31.03.2008. - 11:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Na čega daje garanciju? Verovatno na kit, ali ne i na sijalice jer ti na to niko neće dati garanciju ;) Znaš moje mišljenje o aftermarket xenonu. Ako ti se daju pare, go ahead :)
ΕΛΛΑΣ

IsNoGood

ja imam garanciju i na sijalice :zubo:

Marko Os

Mora mu dati garanciju i na sijalice. Kod nas je god. dana na balast i 6. mj na sijalice.
Ušveckoj ladno, al standard

IsNoGood

Pitanje za HR clanove: pravi li vas policija probleme na aftermarket xenone bez sociva (lecce)?

Dogac

Citat: Exception poslato 01.04.2008. - 23:03
Na čega daje garanciju? Verovatno na kit, ali ne i na sijalice jer ti na to niko neće dati garanciju ;) Znaš moje mišljenje o aftermarket xenonu. Ako ti se daju pare, go ahead :)
E vidish to nije precizirao.Pitacu da li je i na sijalice!
Pa ne daju mi se bash pare ali to tako lepo izgleda a i bolj osvetljavaju put...narochito ta bela svetla(5000K)  :oo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

IsNoGood

Na Kosutnjaku u sumi,potpun mrak, proveravam da nema manijaka... :vidiga1:
Vidi se i da se svetlo ne rasipa, jasna je linija razgranicenja izmdju osvetljenog i dela u mraku. Opet kazem, bez sociva...

Dogac

CLICK&ISNOGOOD aj mi pustite na PM broj Triona,tražio sam po netu ali bez uspeha! :hail:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

IsNoGood

063 277 053 -Vlada

Reci mu da te salje StudentBGD, sa Cannonballforuma... poz

Dogac

Pazite sad ovo...poshto sam okrenuo mnogo brojeva,jedan mi lik kazhe da je za moj clio potrebna neka zashtita za elektroniku od 40e?!
Ja sam se ipak odluchio za Vladu Triona i idem sledeci petak u BG ali me sad ovo malo zbunilo...  :nezna:

IsNoGood

Nema na cemu. Da i ja necemu sluzim... :zubo:
A za tu zastitu ne znam sta moze da predstavlja, najbolje da pitas Vladu kada se nadjete,... :wavey:

Dogac

To cu i da uradim.Jedva chekam da stavim xenone,odushevljava me ta tvoja slika na Koshutnjaku!!  :yeah:

IsNoGood pa ne pitah te glavnu stvar a ne pitah ni Vladu...kad crkne sijalica može li se zameniti kao i do sada ili se mora skidati branik i far?Hoću reći,da li sad ti balasti čine sijalicu nedostupnom?

IsNoGood

Menjas isto kao i do sada. Balasti se ne stavljaju direktno na sijalicu nego iz njih ide zica i kaci se kao i halogena sijalica, a napajanje za halogenu sijalicu se kaci na balast koji se montira negde u blizini fara, gde se nadje najbolje mesto. Zato se i zovu "plug&play" kit-ovi..

Dogac

E fala ti bash!!! :hura:

Stavio sam konachno i Xenone,5000k i blago recheno odushevljen sam!!!Pored njih sam stavio i led pozicije koje sijaju plavkasto i osramove nightbreakere za duga!Vozio sam sad po mraku do Uzhica i stvarno je neverovatna razlika!Pri tome mi niko nije blicao.
A da i ne govorim kako lepo sad izgleda!!
Evo slike...

danijelzg

Citat: IsNoGood poslato 01.04.2008. - 23:30
Pitanje za HR clanove: pravi li vas policija probleme na aftermarket xenone bez sociva (lecce)?

Ne pravi.

Jedan prijatelj je stavio na Clio III xenone iz Metro-a,platio ih je 425kuna i super svijetle.(cca 60€) Sam si ih je stavio i sve,sad mene nagovara da ih ja uzmem... a ja se neckam... nisu zarulje jeftine ako mi odu... A opet 425 kuna nije neka cifra.
Sto biste vi uradili? Da stavljam a?

Dogac

Pa ja ne znam šta da ti kažem.I ja sam mogao da uradim za nekih 100-150e,ali sam se odlučio za kvalitet pa sam odvojio 300e.Sijalice su ovde oko 45e a jedna realno može da izdrži 60.000km!Tako mi je rečeno.