Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

HID Xenon - farovi, sijalice, balasti

Započeo Dogac, 31.03.2008. - 11:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

IsNoGood

Pa ne znam,ja na svoj auto to nikada ne bih stavio, narocito kad je nov i sa takvom opremom kao tvoj...

Exception®

Citat: dogac poslato 15.04.2008. - 13:29
...jedna realno može da izdrži 60.000km!Tako mi je rečeno.

:??: valjda se dugovečnost sijalica meri radnim satima a ne kilometrima :??:
ΕΛΛΑΣ

danijelzg

Citat: IsNoGood poslato 15.04.2008. - 13:37
Pa ne znam,ja na svoj auto to nikada ne bih stavio, narocito kad je nov i sa takvom opremom kao tvoj...

Pa nisam ni ja bas za to... ali gle za koje pare. A svaki xenon kit,bilo koje marke da je je iz Kine kao i ovaj jako jeftin tako da ne znam... moze biti da je sve to isto ali opet ne mora.  Ja sam sa tvornickim svijetlima prezadovoljan,stvarno se dobro vidi.

60 000 km,to bi meni znacilo manje od 3 godine a to je zaista puno. I sumnjam da toliko traju... Kod nas moraju svijetla stalno biti upaljena.

Dogac,pa na Clia bi to islo,ako bi islo  :lool: Zar si mislio na Yuga   :rotfl:

Bojan_NBG

Za 60 evrića ne bih uopšte razmišljao koliko će da traju... :yes:

Dogac

Ako su stalno upaljena onda 40.000km,tako mi je rečeno.Ozbiljno.A ljudi stvarno imaju dosta iskustva sa xenonima.
Ma ko da oni znaju šta je K&N filter!  :rotfl: :rotfl:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

AccA

A sta je sa garancijom kod naknadne ugradnje xenona u nov auto? Cini mi se da sam negde procitao (ako se nevaram, na HR forumu) da je neko u nov auto (kupljen u Kompresoru) ugradio u Trionu xenone i da mu je ostala garancija. I da li je to stvar samog koncesionara ili mora se dobiti neko odobrenje od Renaulta ili koga vec?
E da, da li je to ovaj Trion http://www.trionsd.com ili neki drugi?
Pozdrav.

IsNoGood

Taj sam :bigl: Nije taj Trion...

AccA

IsNoGood, da li si dobio neki papir (ili sta vec) od Kompresora da ce ti uvaziti garanciju ili je to stvar usmenog dogovora. Takodje da li Vlada daje neku pismenu garanciju, kada je u pitanju nov auto.
A inace mislio sam da je to taj Trion jer ovaj koji sam ja naveo prodaje Alu-felne, a ako se nevaram i Vlada je pominjao na Vrele Gume forumu da ih ima u ponudi, isto je ime pa sam povezao da je to to, no nebitno.
Pozdrav!

OTAC

znaci polako jednu po jednu stvar saznajem...posto ima dosta texta,pa sam vise preletao okom... da sumiram: 300 eura je full!! ugradnja,ruke,materijal, i garancija na godinu dana na sam aparatic xenonski? samo mi dajte adresu (web ili deo grada i ulicu)  na pm, da kad bude trebalo da mogu da nadjem..

prethodno cu otici i videti u Sekulicu sta sve SMEM da diram i cackam oko auta zbog garancije.

Dogac

Pazi,ja sam radio kod Vlade Triona u Kumodrazu i stavio sam xenone (welldone), osramove nightbreakere za duga svetla i led pozicije ( nisu one sa buvljaka od 160 kinti) i sve me izaslo negde oko 25000 dinara.
Na xenone je garancija godinu dana i to i na balaste i na sijalice.  :too:

Decko stvarno radi profesionalno...evo ti njegov br. 063 277 053
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

OTAC

Citat: Dogac poslato 24.06.2008. - 01:25
Pazi,ja sam radio kod Vlade Triona u Kumodrazu
e fala majstore....

ali samo objasni ovo mesto...mrzi me da googlam-ako i nadjem na google-u  :rotfl:
lolz,u kumodrazu... :S
ja bih nesto u ns-u,subotica, shabac, bg.... nemoj daleko :)

p.s. ja to cisto zbog benzina...mislim,da predjem 400 km.... prosecno na 100 km potrosim 7 litara... x 110dinara... hm.. ima da dam mnogo eura samo na benzin ako idem daleko pa zato (a stundent sam ;) )

Dogac

E jbg,to vec ne znam...a zamisli ja iz Uzica za Bg po xenone.
Imao sam ih i ovde za 200 eura,neki autovision...zesce njesra.  :fiju:

Nekad kad budes isao za BG iskoristi priliku jer je taj stvarno najbolji...videces.
Ja sam se mesec dana raspitivao kad sam hteo to da radim!

OTAC

i koliko dugo su ti sredjivali...mislim,da ne budeo no,odem jedan dan, pa mi kazu, dodji sutra... a ja lepo pa polako peske za ns :)

Exception®

Sve ti odrade za jedan dan, odnosno par sati. Sve može čoveče, samo treba love :bigl:
ΕΛΛΑΣ

IsNoGood

@ Otac
Kod Vlade xenone ces zavrsiti za max 1 sat sve ukupno. Ja sam im bio prvi sa Clio III i momci su zavrsili sve za nekih 40min. Skida se prednji branik sto moze da te prepadne kada vidis kako izgleda bez toga dako da se spremi na to, ja sam zaplakao kada sam ga video tako ogoljenog  :rotfl: Inace, presao sam preko 20.000 km od ugradnje, sa stalno upaljenim svetlima, sve radi bez problema, lepo vidim nocu... :bigl:
Gde god da se odlucis da ugradis xenone (preporucujem ipak nekog proverenog), nakon ugradnje obavezno prover da li ti ometaju prijem radio stanica, jer to zna da se desava. Ja sam garanciju resio usmenim dogovorom sa jednim ovlascenim servisom, u principu ne menja se nista na autu i sve moze da se vrati u prvobitno stanje tako da nema ni razloga da izgubis garanciju, mozda ti sami iskljuce farove iz garancije...
Sto se tice maglenki- ja sam takodje hteo da ih ugradim, trazili su mi neku suludu cifru u ovlascenom servisu tako da sam se odlucio za xenone pre njih. Posto mnogo vremena prvodim u autu na putu (i van njega :bigl: ), danju i nocu, u vise navrata sma naleteo na jaaaako gustu maglu i ne znam zasto ali xenoni su je mnogo dobro i duboko probijali i uvek sam mogao da vozim kroz nju bez problema tako da sam na kraju odlucio da odustanem od maglenki.
Poz
P.S. Iz NS do BG i nazad ti sve sa putarinama, benzinom i najskupljom pljeskavicom u gradu ne treba vise od 25e, sve da ga vozis i 170 na autoputu...