Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Cene servisa u vasem gradu

Započeo Alhemičar, 21.03.2008. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alhemičar

@ Vookela :   :rotfl: original je kada znas da si zaista kupio npr. Unico filter a ne kopiju tog istog!

Nista..dao si mi puno opcija za razmisljanje..kada dodje vreme stavicu sve to na papir pa cemo videti..  :wavey:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Click

Ja za Master nisam cuo puno toga lepog, ne secam se detalja, ali znam da ih je neki lik prozvao "Master of disaster". Zasto, ne znam.
Dalje, postoji razlika u kvalitetu delova. Uzmimo na primer plocice. Mislim da Renault ugradjuje Bendix. Mozete kupiti u Bendix kutiji, ali su onda slabijeg kvaliteta nego one iz Renault kutije. Vec cujem neke da se smeju :fucka:
Da ne pricamo o "nemackim" (AL-CO pravljene na Kipru), spanskim ili jos gore italijanskim.
Imam negde link ka nekom sajtu, pa cu ga staviti prvom prilikom da vidite sta je Renault predvideo kao prvu ugradnju (sa cenama naravno).

filo

Citat: click poslato 24.03.2008. - 13:09
Ja za Master nisam cuo puno toga lepog, ne secam se detalja, ali znam da ih je neki lik prozvao "Master of disaster". Zasto, ne znam.
Dalje, postoji razlika u kvalitetu delova. Uzmimo na primer plocice. Mislim da Renault ugradjuje Bendix. Mozete kupiti u Bendix kutiji, ali su onda slabijeg kvaliteta nego one iz Renault kutije. Vec cujem neke da se smeju :fucka:
Da ne pricamo o "nemackim" (AL-CO pravljene na Kipru), spanskim ili jos gore italijanskim.
Imam negde link ka nekom sajtu, pa cu ga staviti prvom prilikom da vidite sta je Renault predvideo kao prvu ugradnju (sa cenama naravno).
Nije mi tesko da sve clanove foruma detalno informisem o jako ruznom iskustvu sa servisom Master u Novom Sadu.  Ustvari bilo bi mi zadovoljstvo. Nebi voleo da namagarce jos nekoga kao mene.   Nisam samo siguran dali je to dozvoljeno posto je to zvanican Renaultov servis.    Mozda su zasticeni zakonom kao lopovi ili beli medvedi :ranting: :ranting:
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Cici

Ne znam, možda nije zgoreg da ispričaš svoje iskustvo, ali što konkretnije. Što se mene tiče, moje iskustvo je takvo da više ne mogu da im verujem. Toliko su puta nešto rekli, toliko puta sam slušala priče, koje su se kasnije pokazale kao izmišljene i osećala sam se kao magarac. Sve je bilo tipa-uradili smo to i to, naručeno je, stiglo je i sl., a posle se ispostavi da nisu ni naručili, da nije stiglo i da nisu uradili, a auto je znao da mi stoji tamo i po 2 nedelje. Znali su da me uredno zovu posle te 2 nedelje da ga preuzmem, a on netaknut. Opet, par puta su i bili korektni kad su mi promenili diskove i pločice, zato što je meni smetalo što cvile non-stop, a bilo je rano za to. Čak su mi i kvačilo promenili, jer se Cvijiću učinilo da kasno pušta. Sumnjivo mi je bilo i na servisu, jer je pod haubom ostao papirić na kojem je bila otkačena samo jedna stavka (to majstor valjda sebi beleži šta je uradio), a oni mi izdali račun kao da su sve uradili, ali dobro...u to neću da ulazim (ja ne mogu nikako da proverim da li su nešto uradili ili ne). Oni majstori mi takođe loše deluju, u svakom smislu, ali i to je samo moj utisak... Tako da, sve u svemu, nemam poverenja u njih.
.

Click

Kada cujem sve ovo, drago mi je sto sam postedjen takvih problema. Najvise mrzim te prevare tipa uradili smo to i to, a oni nisu pipnuli nista, muka mi je od toga :mad:.

Vookela

Citat: Cici poslato 24.03.2008. - 18:16
Oni majstori mi takođe loše deluju, u svakom smislu, ali i to je samo moj utisak... Tako da, sve u svemu, nemam poverenja u njih.

ovde si potpuno u pravu, (ne)svesno si rekao jednu veliku istinu: majstori su ono sto jedan servis cini velikim, a ne reklama i tehnicki resursi. Bio sam privatno kod majstora koji radi kod Ruskai-ja i u 30 sekundi mi je iskenirao auto i rekao sve kako jeste da sam ja ostao tako PAF! na to da sam mu rekao da nemam nista da dodam, sve je receno...

krca

Ja idem u "Hit auto". Tamo sam pazario auto, a kod njih važi kartica reno kluba za popuste.

Click

Evo recimo plocice:
u pitanju je Clio III 1.2 16v
Mogu TRW, Bendix, Valeo, Ate, Bosch i Ferodo. Cena oko 51 evra.
Ako nekog zanima, mogu i sifre da nabacim. znaci, to je otprilike ono sto ide u prvu ugradnju ili prolaze kao dobri zamenski delovi na trulom zapadu. Ispunjeno obecanje od pre nekog dana. :wavey:

IsNoGood

Kao sta sam vec rekao na drugom forumu, odradjen prvi servis u januaru na 10.000 u HIT autu. Menjano ulje,i svi filteri sem jednog (zaboravih kog :doh: ) i sa rukama (2 sata rada), servis je izasao oko 150e. Za 1500km me ceka i drugi servis koji cu da radim u AKKompresor-u jer su mi blizi a i kupio sam vec dosta sitnica kod njih pa sam i upoznao ekipu donekle...

Vookela

Citat: IsNoGood poslato 27.03.2008. - 22:31
Menjano ulje,i svi filteri sem jednog (zaboravih kog :doh: ) i sa rukama (2 sata rada), servis je izasao oko 150e.

preskupo po mom misljenju za jedan obican servis...

Alhemičar

I ja se slazem da je cena od 150eura malo jaca!Mene bi za mog 1.2 benzinca..po sadasnjim cenama..izmena ulja,filtera ulja i cak oba preostala filtera(filter kabine(klime) i vazduha)..sve ukupno izaslo oko 100eura! Bas me zanima da li je to cena koja se dobija kod manje-vise svih dilera ili je ovo mozda dokaz toga da je odrzavanje dizela ipak za nijansu skuplje od benzinaca!   :nezna:

Exception®

Danas pitao koliko će me koštati prvi redovan servis (ne znam šta tu sve tačno spada)... Cca 5.000 din, oko 60 €
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Tu ti spada samo ulje i filter za ulje..znaci cene su otisle gore za 10-tak eura   :mad:  mene je to isto prosle godine izaslo 50eura..jedino ako ti nisu uracunali i neki od preostala 2 filtera..mada sumnjam,jer bi ti cena onda bila jos veca! 

Exception®

:nezna: možda dele i plavuše uz to :laugh:
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Pa mozda    :nezna:   ..sigurno je neka sponzorusa koja ce ti izvuci jos love,tako da..   :rotfl:   bolje kulturno odbiti nego nad   :cice:   suze    :place:(roniti)     :celb1: